Kaas

Discussie in 'De lounge' gestart door panda86, 24 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. panda86

    panda86 Fanatiek lid

    24 aug 2011
    1.456
    246
    63
    Misschien niet het goede topic maar dat merk ik dan wel.

    Ik heb een vraag en misschien dat er meer mensen zijn die hetzelfde hebben. Wij hebben altijd een stuk jonge kaas van de AH. Nu is het sinds een tijdje zo dat hij zo moeilijk te schaffen is dat hij helemaal uit elkaar brokkelt. We hebben toen een blok kaas van de lidl geprobeerd maar ook hier hetzelfde probleem.

    Zijn er meer die dit hebben? Misschien iemand tips of trucs?
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Geen idee waar het aan ligt, ik heb dit ook een tijdje met Lidl kaas gehad. Daarna was het weer over.
     
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Oh, haha mijn man was ook al aan het tieren op de AH kaas :) Normaal heb ik de kaas van de Aldi, die blijft beter in elkaar ;)
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.268
    6.799
    113
    Ja altijd het brokkel probleem gehad

    Wij eten nu alleen nog belegen of extra belegen.
     
  5. MissyC

    MissyC Fanatiek lid

    5 dec 2013
    1.098
    8
    38
    Wij momenteel ook. Lidl kaas. Wist je dat er speciale kaasschaven voor jonge kaas zijn? ( over het algemeen helpt het wel ;))
     
  6. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Jonge kaas is gewoon heel moeilijk te schaven. Heb daarom belegen kaas
     
  7. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Het schijnt dat kaas niet van constant dezelfde kwaliteit kan zijn. Heeft met de kwaliteit van de melk en het rijpingsproces te maken geloof ik.

    Hmmmm, je hebt niet zoveel aan mij ben ik bang. Weer een typisch gevalletje van de klok hebben horen luiden, maar waar is die verrekte klepel. :D
     
  8. mama73

    mama73 Actief lid

    22 aug 2013
    195
    0
    16
    NULL
    NULL
    probeer eens een andere kaasschaaf...
    hier 2 dezelfde, de ene schaaft hele mooie plakjes, bij de andere gaat mijn kaas scheuren en afbrokkelen (of bedoel je dat niet?!)
    Soms hangt het ook van de temperatuur van de kaas af.
     
  9. panda86

    panda86 Fanatiek lid

    24 aug 2011
    1.456
    246
    63
    Toch wel een geruststelling dat wij niet de enige zijn die het probleem hebben. Ik denk dat ik belegen kaas niet lekker vind, maar misschien toch eens proberen.

    @mamabri grappig vl is hier ook elke keer aan het tieren en wil het dan gelijk weg gooien.

    Ik wist niet dat er een speciale kaasschaaf is voor jonge kaas. Waar kan je die krijgen?
     
  10. panda86

    panda86 Fanatiek lid

    24 aug 2011
    1.456
    246
    63
    Dat bedoel ik idd. Heb toevallig net 2 nieuwe gekocht en het gebeurd bij beide.
     
  11. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Ik maak mijn kaasschaaf altijd even warm onder de hete kraan hihi
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dat verklaart dus wel waarom het soms wel afbrokkelt en soms ook weer niet.
     
  13. mamabri

    mamabri Niet meer actief


    Gewoon bij de AH/jumbo op de kaasafdeling.

    Mijn man wil het niet weggooien, maar die eet dus wel alle afgebrokkelde stukken op, en er wordt hier al zeker 2 kilo kaas per week gegeten, dus dat is echt niet de bedoeling!
     
  14. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Nee wij hebben er geen last van, hier ook de kaas van de AH. Jong belegen hebben we.
     
  15. wuppie 01

    wuppie 01 Fanatiek lid

    1 jun 2007
    1.817
    10
    38
    Inderdaad een andere kaasschaaf gebruiken.
    Een normale heeft een lang plat stuk boven het mes, de schaaf voor jonge kaas heeft dit niet.
     
  16. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Een andere kaasschaaf hier hebben we 1 voor oude kaas en 1 voor jonge. Ooit eens gekregen van de leverancier maar ze zijn overal we te koop voor jong moet je kijken naar een hele scherpe dunne schaaf
     
  17. MissyC

    MissyC Fanatiek lid

    5 dec 2013
    1.098
    8
    38

    Die van ons komt bij Xenos weg. Staat wel op de verpakking,
     
  18. MissyC

    MissyC Fanatiek lid

    5 dec 2013
    1.098
    8
    38
    Helpt het? Ga het morgenochtend es proberen
     
  19. Lottie

    Lottie Actief lid

    23 jan 2014
    358
    28
    18
    Limburg
    Goede kaasschaaf van de kaasboer doet wonderen!
    Sinds wij die hebben is elke kaas prima te schaven eerder brokkelde ze allemaal!
     
  20. Nyn

    Nyn Fanatiek lid

    14 jan 2013
    1.008
    0
    0
    NULL
    Arnhem
    De manier van schaven kan ook verschil uitmaken. Bij mijn man brokkelt het vaak, bij mij eigenlijk nooit (zelfde blok kaas, zelfde kaasschaaf). Ik corrigeer zijn veldslag dan ook meestal:D

    Snel schaven zonder naar beneden te drukken is dus misschien ook nog iets wat je kunt proberen. Mijn man drukt vaak op de schaaf en gaat een stuk langzamer, met als gevolg dat hij nog geen centimeter verder is voordat de eerste brokjes eraf vallen.
    Ik gebruik meer de snelheid en druk die je ook bij raspen gebruikt.
     

Deel Deze Pagina