Kan ik het vlees nog invriezen / opeten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Shaddixxx, 24 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Afgelopen maandag heb ik een kilo shoarma en 1,5 kilo gehakt gehaald. Het was de bedoeling dat we dat de afgelopen dagen op zouden eten, dus ik heb niets ingevroren..

    Nu hebben we afgelopen dinsdag een patatje gehaald in plaats van shoarma, en gisteren heb ik onverwachts bij m'n moeder gegeten ;)

    Het gehakt en de shoarma staan nu dus nog steeds in de koelkast.. De shoarma willen we vanavond eten, het gehakt morgen, en een deel zaterdag.. Maar kan dat eigenlijk nog wel? En hoe moet ik het dan doen? Moet ik het gehakt voor morgen ook NU invriezen en er morgen weer uithalen? Of blijft dat nog wel een dagje goed in de koelkast? Voor zaterdag lijkt invriezen me sowieso handig (als dat uberhaubt nog kan)..

    Het staat er nu dus precies 3 dagen (72 uur), ik twijfel..
     
  2. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    21 okt 2005
    2.158
    405
    83
    Je zou het evt vandaag kunnen bakken dan kun je het weer wat langer bewaren.... Maar ik zou het iig niet meer in de diepvries doen.
     
  3. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Als je het vlees ingevroren hebt gekocht en het nu dus ontdooit is, zal ik het zéker niet meer invriezen.
    Als je het uit de koeling hebt gekocht, zou je kunnen kijken op de houdbaarheidsdatum, ik neem aan dat je het wel in de koelkast hebt bewaard?

    Wat je ook kan doen, is het vast bakken, kan je het nog wat langer bewaren! ;)
     
  4. Jazzie

    Jazzie Bekend lid

    6 dec 2008
    787
    0
    0
    Ik zou het gehakt idd ook vast klaar maken en dan vrijdag en zaterdag eten. maar niet langer in de koelkast/vriezer bewaren. (zonder bereiding)
     
  5. tonka

    tonka Bekend lid

    2 nov 2008
    784
    1
    0
    Hengeloooo
    Op de verpakking staat een datum. Mits je het goed gekoeld hebt bewaard kan je vlees tot die datum zonder problemen invriezen.
     
  6. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    1
    36
    Als de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is kun je het nog steeds invriezen, mits het niet al eens ontdooid is.
    Alvast een maaltijd klaarmaken is ook een slimme, dan hoef je het morgen/ zaterdag alleen nog maar op te warmen.
     
  7. Alita

    Alita Niet meer actief

    idd het gehakt alvast klaarmaken en in de ijskast leggen, je kunt het niet meer invriezen nu....
     
  8. Het gehakt is goed tot de 24e (vandaag dus), de shoarma tot de 26e..

    Probleem is alleen dat ik er geen gehaktballen oid van zou maken, het is voor de lasagne en voor gevuld stokbrood (met groente, ei, e.d.). De saus voor de lasagne zou ik wel vast kunnen maken en tot morgen in de koelkast kunnen bewaren, toch? Alleen met het gevulde stokbrood (alles moet echt in 1 keer door elkaar gegooid worden), met het ei, de groenten en de kaas.. Ik weet niet of dat zo'n slim idee is, of het goed en lekker blijft..
     
  9. Alita

    Alita Niet meer actief

    nee dat zou ik niet doen voor het stokbrood idd......
    Maar de saus voor de lasagna kun je best al klaarmaken hoor
     
  10. Jazzie

    Jazzie Bekend lid

    6 dec 2008
    787
    0
    0
    ik zou dan vast de lasanga saus maken en toch gehaktballen. de gehaktballen invriezen
    en dan nieuw gehakt kopen voor t stokbrood.
     
  11. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    je kan het nog prima invriezen hoor, tot die datum wordt het ook verkocht, en dan vries jehet ook in, dus als je een prima koelkast hebt, dan zou ik het gewoon invriezen.
     
  12. Tania

    Tania Fanatiek lid

    13 mei 2008
    1.240
    0
    0
    Ik zou het nog invriezen. Als ik het op die datum zou kopen zou het ook de vriezer in gaan. Ik heb het al heel vaak gedaan en het gaat altijd goed.
     

Deel Deze Pagina