Pavlova of Merinque, mag dat?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door NdNk, 4 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Hoi hoi,

    Kan het werkelijk nergens vinden. Het enige wat ik vind is dat het salmonella op 70 graden dood gaat...dus lijkt me dat prima te eten...ik twijfel toch een beetje en heb nu wel net eentje gemaakt ;) Heb er zo'n zin in :D

    Nog meer vrouwen die dit onwijs lekker vinden en die misschien het antwoord weten? :)
     
  2. Oreokoekje

    Oreokoekje Actief lid

    24 okt 2013
    434
    1
    16
    Ik stak het laatst nog in mijn mond en bedacht halverwege ineens hetzelfde als jou...kon er niet echt een goed antwoord op vinden dus ik lees mee.
     
  3. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Haha, hij ligt me aan te gapen op het aanrecht! :D ;)
    Hij heeft langer als een uur in de oven gezeten op 100 graden. Van binnen is hij nog wel wat sticky, maar het eiwit is gestold naar mijn idee!
    Lijkt me niet dat eiwit nog rauw is als het een uur tot 1,5 uur in de oven heeft gezeten op 100 graden...maar toch ergens...ik wil er wel echt van genieten...dus hoop dat iemand het antwoord weet ;)
     
  4. sadieraven

    sadieraven Fanatiek lid

    2 aug 2012
    1.613
    19
    38
    Fulltime Mommy en student!
    Amsterdam
    Bacteriën worden gedood tijdens het koken en verhitten boven de 100 graden dus denk dat jullie veilig zitten hihi ;)
     
  5. Poesta

    Poesta Bekend lid

    13 aug 2015
    879
    307
    63
    Lijkt me ook, en daarbij is salmonella niet gevaarlijk voor je kindje! Je bent wel wat vatbaarder voor besmetting als je zwanger bent, maar dat is alleen voor jezelf vervelend en niet voor je kindje!!
     
  6. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Oh echt? Ik dacht dat het ook schadelijk was voor de baby. Maar in dat geval als het dus niet zo is..... :D

    Dit is wat ik erover kon vinden:
    http://www.ikwordmama.nl/pas-op-met-rauwe-eieren-salmonella
     
  7. Hondagirl25

    Hondagirl25 Fanatiek lid

    23 jul 2014
    3.018
    64
    48
    Vrouw
    Hilversum
    Salmonela is slecht het komt toch bij jouw in je maag en dus ook in bloedbaan van het kindje
     
  8. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
  9. Patri1982

    Patri1982 Fanatiek lid

    5 feb 2011
    1.118
    266
    83
    Vrouw
    Werken en moeder zijn.
    Als je het nog een keer wilt maken, je hebt ook zo iets als eiwitpoeder, van Wilton bijvoorbeeld. Kost ongeveer 6 euro. Dan ben je gerust.
     
  10. Poesta

    Poesta Bekend lid

    13 aug 2015
    879
    307
    63
    Ik wil overigens niet propageren dat je een salmonellabesmetting op moet gaan zoeken hoor, maar een rauw ei lijkt me om deze reden iig minder erg dan een rauwe biefstuk :)
     

Deel Deze Pagina