Al een tijdje zijn wij bezig met de voeding die onze kinderen tot zich nemen en wat ons vooral opvalt is dat zodra er minder vet in het product zit hier wel meer zout in is verwerkt. Zo had mijn zoon voor dit weekend chips uitgezocht Pops (of zoiets) van de lays. Toen wij deze zak met een zak gewone chips vergeleken (thuis) viel mij het volgende wederom op. In de zak pops zat inderdaad minder vet (weet even de % niet meer) dan in de gewone chips Maar dan het zout In de pops zat 2 gram zout per 100 gram pops en in de chips zat 0,51 gram zout per 100 gram Er zit dus bijna 4 x meer zout in Maar ja wat is dan nu de beste keuze voor de ons (kinderen eten 1 x per week een schaaltje chips). Gaan we voor meer vet of zout?
Zijn ze ook niet lichter? Dus dat een portie lichter is en je uiteindelijk evenveel binnen krijgt? Ik zou overigens voor minder zout gaan. Advies van zout is max 6 gram per dag voor de 14 jaar en ouder. En daar onder is het dus nog minder. Vaak is er ook een wisselwerking met vet en suiker, in dingen die in vet zijn verminderd zit vaak ook meer suiker. Je zou trouwens ook nog naar lays baked of lays oven kunnen kijken. Die zijn ook minder vet, maar weet niet wat het zoutgehalte is.