Zojuist bedacht ik me heel impulsief een apfelstrudel te maken. Dus zojuist het deeg klaar gemaakt, maar lees ineens dat deze alleen al 90 minuten moet rusten. Nu is het zo binnen een 1,5 uur al weg te moeten, dus lukt me nooit die apfelstrudel af te maken. Stom, stom, stom! Maar nu is dus mijn vraag: Kan ik dit deeg ook gewoon uren lang (tot vanavond) laten staan ipv 1,5 uur? Of kan ik het nu gewoon beter weggooien en straks opnieuw beginnen?
Bedankt voor de antwoorden.. Heb het uiteindelijk gebruikt, maar aanwijzing niet goed gelezen, dus deeg te dik voor de apfelstrudel (veel te hard en dik uit de oven), maar de vulling is in ieder geval erg lekker!
Volgende keer een zakje bakpoeder doorheen doen, daar wordt het luchtiger van. En deeg mag je wel een dagje in de koelkast bewaren. Afdekken met de keukenfolie.
Echte Apfelstrudel maak je met filodeeg. Kun je zo kopen (diepvries). Misschien iets voor de volgende keer?