ik ben lasagna aan het maken en hebdaar drie deelblokjes spinazie doorgedaan. probleem is nu dat ik het mengsel dalijk in de ovenschaal doe maar het nog wel een uur tot anderhalf duurt voor het de oven in gaat want mijn man is dan pas thuis. maar eigenlijk mag je die spinazie die ik dus nu aan het bakken ben met het gehakt dan niet nog een keer opwarmen he? zou het erg kwaad kunnen voor een keertje???
je bedoeld dat gebakken spinazie niet opgewarmd kan worden? heb het vaker opgewarmd gegeten en ik doe het nog steeds ik mankeer niet veel in ieder geval hahaha , sorry voor een keertje kan het geen kwaad joh eet smakelijk. gr.
Kan gewoon hoor. Dat is een weetje uit de oudheid, die inmiddels achterhaald is. Ooit dacht men dat wanneer je spinazie weer opwarmde er een stofje vrij zou komen komen uit de nitraat die in de spinazie zit. Blijkt niet zo te zijn. Dus gewoon lekker jouw spinazie in de oven doen!
ok bedankt dames. het zal heerlijk smaken want heb al een beetje geproefd hahaha. deze mag dicht hoor. ik ben geholpen
Dat was idd wat ze nog een paar jaar geleden afraadden om te doen (groenten waar nitraat inzat op nieuw opwarmen) maar op de site van het voedingscentrum staat dat het geen kwaad kan en achterhaald is idd....
Ik heb diepvries spinazie in blokjes en tegen mij hebben ze gezegd dat het geen kwaad kan om die uit de diepvries opnieuw op te warmen. Met verse dacht ik van niet, maar ben niet meer zeker... Thuis gaat een ovenschotel met spinazie dus ook gewoon de oven in.