Kat herplaatsen

Discussie in 'De lounge' gestart door Dijtsn, 20 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Hoi dames,

  Onze poes D. hebben we 3 jaar geleden uit het asiel gehaald. Ze werd toen 6 jaar geschat. Onze eigen dierenarts gaf haar echter een jaar of 9 (wat ook beter past bij haar bouw).

  Gelijk de eerste dagen was ze valsig, dusdanig erg dat we haar al in de auto hadden om weg te brengen, maar dat vonden we zo zielig dat we het niet konden.

  Ze heeft veel meegemaakt. Haar vorige baasje is overleden, daar is ze heel lang bijgebleven. Toen ze haar baasje kwamen ophalen is ze buitengeschopt om na een paar maanden zwerven in het asiel gebracht te worden.

  Oke, dusver haar geschiedenis. Het is nu een lieve poes, die veel ruimte nodig heeft maar heel graag op schoot kruipt. Je mag alleen niet aan haar buik of kont komen (owja haar staart is gebroken geweest). Geen probleem. Alleen kinderen? Die mogen haar aaien en ineens haalt ze uit.

  Mijn zoontje is 11 maanden, kruipt al 3 maanden en gaat achter de poezen aan (4 in totaal). D. gromt en blaast, ze is erg veel buiten dus ging het redelijk. Maar de problemen worden steeds groter. Ze is bang van mijn zoontje (voelt zich zichtbaar bedreigd), maar weigert ook maar weg te lopen. Zaterdag haalde ze dus uit. Voor ons de druppel.

  Na 3 jaar twijfelen en dubben moeten we nu echt kiezen voor ons kind. Het doet pijn en constant twijfel je doen we het wel goed?

  Weet iemand hoe wij haar kunnen herplaatsen? Ze zal echt naar een boerderij moeten, of iemand met veel grond. Waar ze savonds lekker kan eten en op schoot kan knorren. En iemand zonder kinderen.:(
   
 2. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  6.542
  3.136
  113
  Vrouw
  Thuis
  Kun/moet je haar niet terug brengen naar het asiel?

  Toen wij jaren geleden onze kat uit het asiel haalden stond er in het contract dat wanneer je afstand wilde doen van het beestje, je het terug naar het asiel moest brengen.
   
 3. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Nee dat wil ik niet. Ze komt daar nooit meer weg.

  En ze zijn er niet eerlijk. Tegen ons waren ze dat ook niet. Ik wil niet dat ze weer in een gezin terecht komt. Wie weet wat hun dan besluiten te doen.

  Edit: Valse katten laten ze vaak toch inslapen. Dan laat ik het liever zelf doen met liefde. Want we geven wel veel om haar!
   
 4. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Uh ja, maar als je een contract getekend hebt zal ze toch terug moeten..
   
 5. Saz667

  Saz667 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.819
  161
  63
  Wij hebben een paar jaar geleden ook onze poezels uit het asiel gehaald, en als we er ooit vanaf zouden willen, moeten ze weer naar het asiel terug. Ze blijven namelijk officieel gesproken 'eigendom' van het asiel.

  Mja, vind het eerlijkgezegd wel een beetje overdreven om een kat direct weg te doen omdat ie een keer uithaalt naar je kind hoor, zal hier ongetwijfeld ook nog wel een keer gebeuren, maar da's voor mij toch echt geen reden om de beesten weg te doen!
   
 6. Katja77

  Katja77 Fanatiek lid

  8 jan 2011
  1.998
  885
  113
  Groningen
  Je kan het eventueel bij een zorgboerderij proberen.
  Op een gewone boerderij geef ik je weinig kans. Op meeste boerderijen is al een kattenoverschot i.v.m. verwilderde aanlopende katten die afkomen op de muizen.
   
 7. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Ik ben het eens met Saz, als ik alle katten hier weg zou moeten doen die ooit uitgehaald hebben omdat de kinderen er achter aan gaan (wat ze niet mogen) had ik er geen 19 maar 1!!
   
 8. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Ik heb geen contract. En ik zou nooit voor zoiets tekenen:D

  Als iemand tegen mij zegt heej, hier op de boerderij is ze welkom. Geen haan die daar naar kraait. Het is immers mijn kat! Hier hebben ze echter allemaal al eigen katten met nestjes helaas.
   
 9. Saz667

  Saz667 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.819
  161
  63
  Een kat is in jouw ogen direct vals als ze een keer uithaalt en wat gromt??
   
 10. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Het is niet de eerste keer. En zeker niet de laatste keer. Ons bezoek klauwt ze altijd. En heel diep. We hebben nog 3 katten die halen ook wel eens uit, geen probleem.

  Een kindje van 3 heeft ze paar weken terug heel hard uit zijn gezicht geklauwd, terwijl ze voor hem langs liep, uit het niks.

  En ze is ook niet echt gelukkig. Dat kun je zien.
   
 11. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Een kat die je niet op kan pakken omdat ze zo gromt? Mensen die bang van haar zijn? Dat is vals. Onze J. blaast en gromt ook wat af:D maar die is niet vals. Heel verschil.
   
 12. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  In de zomer gaat het altijd veel beter, omdat ze dan altijd naar buiten kan. Ze mist hier gewoon de ruimte.
   
 13. LuckyMommy

  LuckyMommy Fanatiek lid

  17 feb 2010
  3.632
  1
  38
  Overdag bij mijn kids, Avonden & weekenden werken
  Oww jeej dit gaat weer een discussie topic worden met, ik vind het dom dat je je kat weg doet/ ik vind het niet dom dat je je kat weg doet en aan het einde van het topic ben je slecht voor je beesten, zo gaat dat hier namelijk altijd met deze topics;)

  Wat ik persoonlijk zelf vind is dat ik het wel snap dat je haar wil herplaatsen naar een mensen zonder kinderen en lekker veel ruimte, ik vind dat je dan echt aan je kat denkt!

  Ik heb zelf ook katten en als mijn katten mijn kinderen zouden aanvallen dan zou ik daar zelf ook niet echt blij mee zijn moet ik zeggen. Dus ja dat zoek ik liever een huis voor ze waar ze wel tussen passen want ik wil niet constant in mijn eigen huis denken, Waar is de kat? Als hij maar niet bij mijn zoontje is, als hij maar niet dit of dat!
  Een kat word niet vals geboren die worden zo gemaakt en dat jou kat vals is komt waarschijnlijk door het verleden heel begrijpelijk maar deze kat past niet in jou huishouden en nee ik bedoel niet dat een dier zie als een meubelstuk!, jij bent niet gelukkig maar je kat ook niet dus van beide kanten heeft houden volgens mij geen nut.

  Succes met je keuze en ik vind het allang lief dat je het wel hebt geprobeerd , maar het is helaas niet gelukt wat jammer is maar het is niet anders, en ik snap best dat jou kindje voor gaat!
   
 14. Katja77

  Katja77 Fanatiek lid

  8 jan 2011
  1.998
  885
  113
  Groningen
  In de winter kan ze toch ook gewoon naar buiten? Onze kat is ook 's winters meer buiten dan binnen. Onze kat is ook niet één van de makkelijkste. Ook uit het asiel en niet goed gesocialiseerd. Dus ik begrijp je dilemma wel een beetje.
   
 15. Kimi1

  Kimi1 Fanatiek lid

  17 apr 2010
  1.946
  54
  48
  je moet doen wat jij 't beste vind, voor jezelf en je kind, als jij de kat als een bedreiging ziet voor de verdere toekomst met misschien nog wel meer gevolgen dan alleen uithalen, Zou ik 'm ook weg doen! Hoe erg dat 't ook is...

  Ik ben een grote dierenliefhebber maar als mijn katten uit zouden halen probeer ik ze te corrigeren;) voor zover dat dat gaat bij 'n kat...Gebeurt 't vaker...Jammer maar helaas...

  succes!
   
 16. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Inderdaad zo gaat het nu. Lieverd waar is D.? Bij de deur.. Hoor je weer grom, blaas. Rennen naar ons zoontje anders is het drama. En heb D. naar buiten. Dus het is ook niet eerlijk tegenover haar.

  Ze zoekt het ook gewoon op. Ze loopt er niet van weg. Mij klauwt ze ook wel eens, maar ach. Ik ben volwassen! Ik schaam me soms voor haar, als ze weer eens iemand heeft gepakt. Dat je moet zeggen tegen bezoek. Die 3 mogen ze aaien, haar niet hoor.

  Edit: haar uithalen zijn niet zomaar uithalen he? Ze heeft mij eens in mijn gezicht geklauwd, 2 weken later zag je het nog:p
   
 17. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Ze is niet te corrigeren. Proberen we al 3 jaar:( Zelfs de dierenarts zegt dat het gewoon bij haar hoort.
   
 18. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  Ze gaat ook naar buiten, maar ze vind het dan te koud en wil weer naar binnen. Dus is ze heel veel binnen en dus ook gefrustreerder. Dan loopt ze naar de andere 3 katten te meppen. Die haar dan weer zat zijn en haar weer meppen:D
   
 19. Dijtsn

  Dijtsn Niet meer actief

  @ dikkebuik, bedankt trouwens voor je lieve reactie. Ik ben echt een dierenvriend. We hebben nog 1 asielpoes (een poepie), een poes dier ik kreeg als kitten en een kater die doodziek als kitten is aan komen lopen.

  Zoals je kunt lezen ben ik er altijd voor gegaan. Dat katertje heeft ook tijd nodig gehad.

  Ook hebben we 2 papegaaien en heeft mijn zoontje 3 goudvissen. Het is dus geen kwestie van niet om dieren geven.

  Maar je moet prioriteiten kiezen. Met in de toekomst een wens voor een tweede kindje en het beeld dat mijn zoontje alleen maar mobieler wordt naar haar toe is het gewoon erg vervelend voor beiden.
   
 20. Myrthe

  Myrthe Niet meer actief

  Mensen ze vraagt om een goed tehuis en niet om adviezen zo te zien is er al goed over nagedacht.

  @TS je hebt je opties goed overwogen en ik begrijp je standpunt volkomen je kindje gaat gewoon voor.
  Het is toch van de zotte dat je in angst moet leven in je eigen huis dat je kind gekrabt kan worden of je niet eens durft om te draaien.

  Ik hoop dat je een goed boederij vind voor je diertje;)
   

Deel Deze Pagina