Katoenen luiers

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door FreeWilly8, 4 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. FreeWilly8

  FreeWilly8 Fanatiek lid

  23 okt 2006
  2.055
  0
  0
  Gediplomeerd SPW4 WB'er, Rugzakbegeleider regulier
  Hardenberg
  Hallo allemaal,

  mijn man en ik zitten er hard over te denken om, als er een baby zou komen, katoenen luiers aan te schaffen. Een grote aanschat, maar op den duur goedkoper.
  Zijn er mensen die er ervaring mee hebben en die weten waar je ze voor een schappelijke prijs kunt kopen? Ik heb al op verschillende Internet sites wezen kijken waar je ze kunt bestellen. Het valt me op dat je luiers hebt waar je wel een inlegger bij nodig hebt en een overbroekje, en luiers waarbij je die niet nodig hebt. Wat is het voordeel van beiden? En wat is beter, voorgevormde of ongevouwen luiers?

  Ik hoop zo wat info bij elkaar te kunnen krijgen zodat we, tegen de tijd dat 't nodig is, een goede keuze kunnen maken.
   
 2. sonja

  sonja VIP lid

  5 mrt 2006
  5.270
  0
  0
  bejaardenzorg
  DenHelder
  ik ga gewoon weg werp luiers gebruiken.
  maar die hydrofiele luiers kan je ook bij de hema of v en d kopen zijn dacht ik iets van 7 euro dan heb je er 6
   
 3. spijkervrouwtje

  spijkervrouwtje Fanatiek lid

  28 apr 2006
  2.084
  0
  0
  Noord Brabant
  Hallo FreeWilly,

  Ik gebruik ook katoenen luiers naar alle tevredenheid :D
  Ik gebruik de voorgevouwen totsbots luiers. (rainbow tots en bamboozles) Deze hebben een vaste ingenaaide inlegger en verder moet je er een overbroekje bij gebruiken. Deze heb ik ook van tots bots maar ik heb er ook een paar van popolini (popowrap) en die bevallen zeker voor snachts erg goed want die lekken dus echt niet door! Ook de fleeche broekje van tots bots zijn erg fijn voor snachts.

  Ik heb de meeste luiers en overbroekjes via MP/ebay gekocht (zowel nieuw als 2e hands) Bij de meeste luiersystemen heb je 2 maten nodig voor de hele luierperiode. Vooral de aanschaf van maat 1 is dan in verhouding vrij duur want die gebruiken ze maar tot ongeveer 8 kilo. Ik zou die dus zeker 2e hands kopen (als het je dan uiteindelijk niet bevalt dan heeft het je ook niet zoveel gekost).

  Er zijn al meerdere toppics over katoenen luiers geopend kijk maar bij verzorging /veiligheid of even via zoeken en dan katoen intypen. Succes met je keuze!
   
 4. moedergans

  moedergans Actief lid

  13 apr 2007
  373
  0
  0
  mamma & catering mw.
  zuid holland
  wij gebruiken ook al geruime tijd katoenen luiers.
  met volle tevreden heid.

  ons zoontje is al sinds z'n 2e voor urine zindelijk!

  het is ook veel zachter voor de baby huid.
  ons manneke had veel luieruitslag en vaak van die striemen in z'n liezen van het elastiek van de papieren luiers, sinds hij katoen aan heeft, nooit meer van beide last gehad.

  ik gebruikte voornamenlijk de bamboozle van tots bots met het popolini overbroekje voor overdag en de tot bots fleece voor 's nachts.

  maat 2 (met drukknoop) zou va de geboorte bruikbaar zijn maar valt bij een erg klein kindje nog erg groot.

  heb voor onze 2e voor de eerste paar maanden daarom een pakket bimbles van easy peasy besteld.
  das een mooi klein luiertje.

  alles via kaatjekatoen omdat er toen nog weinig 2e hands te koop was.

  Wassen en drogen is me overigens alles meegevallen.
   
 5. Lexi73

  Lexi73 Fanatiek lid

  22 sep 2005
  2.180
  0
  0
  Docent
  Zeeland
  Ik gebruik ook katoentjes.

  Heb een hele stapel katoenen zelfvouw luiers geërfd van familie, die doen het prima. Ik leg er een inleglapje in om de shit op te vangen (die kwamen tot voor kort van de Hema maar heb ze nu bij Kaatje Katoen moeten bestellen omdat de Hema ze uit de handel neemt), en eromheen doe ik een strikbroekje (ook van de Hema, maar ik gok zomaar dat die ook uit de handel zijn/gaan).
  Alles is mee te wassen, dat is wel simpel. Ik was de plasluiers inclusief de strikbroekjes en inlegvellen op 60 graden, en de poepluiers krijgen een rondje voorspoelen. Als de vlekken echt te erg zijn gaan die er met 90 graden wel uit. En als je bij het vouwen van de luiers de inlegvelletjes gelijk in de luier legt dan scheelt dat bij het verschonen weer tijd.
  Onze dochter draagt de luiers met net zoveel plezier als pampers, maar die gebruiken we alleen als we een dagje uit gaan en meestal draagt ze er 's nachts een omdat ze dan beter/langer doorslaapt.

  Geen klachten dus!
   
 6. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, België
  Zijn er nog meer mensen die ervaring hebben met katoenen luiers? Ben er sterk over aan het twijfelen om over te schakelen op katoenen luiers.
   

Deel Deze Pagina