Hallo, Ik wil weer gaan leren. Ik heb nooit mijn mbo diploma behaald en baal daar flink van. Nu ben ik op zoek naar een leuke opleiding die betaalbaar is, in de avonduren kan ivm de kids en natuurlijk kan zonder MBO diploma. Ik heb een aantal dingen die mij aanspreken: Schoonheidsspecialist. Kapster Pedagogisch medewerkster Kraamverzorgster. Wie heeft er ervaring met een van deze opleidingen zonder vooraf een MBO diloma te hebben??
Bovendien, als je boven de 21 bent en je hebt geen middelbare school diploma kun je al met toelatingstest zo'n opleiding gaan doen. Maar het lijkt me dat je eigelijk je eigen antwoord al hebt? Je weet wat je leuk vind,Je hebt alleen informatie nodig over de kosten en de lestijden...
tuurlijk niet, die opleidingen kun je volgen als je van je vmbo afkomt?(behalve de kraam dan) Dan heb je toch ook geen mbo diploma..dat zijn mbo opleidingen!
Hier doet de buurvrouw ook de opleiding kraamverpleegkundige...en die kan niet eens tot 3 tellen Die heeft de school niet eens afgemaakt..
Misschien een tip, kijk ook eens naar de mogelijkheid om bijv. de opleiding te behalen via de BBL leerweg. Je doet gelijk ervaring op, krijgt betaald en de opleiding hoef je zelf niet te betalen. Ohw en misschien is het wel handig om alvast te gaan kijken naar de vacatures, schoonheidsspecialiste is een erg leuke opleiding maar zul je moeilijk werk in vinden.
Ik geloof alleen als specialisatie aan het eind van spw3. Het verkorte leertraject tot kraamverzorgende is bij mijn weten 21+ en je rijbewijs hebben.
Nee niet overal. Een vriendinnetje van mijn zusje heeft daarop gesolliciteerd toen ze 16 was. Ze is wel afgewezen omdat ze haar te jong vinden, maar niet omdat ze een minimum leeftijd hanteren. Ze zien ze wel graag wat ouder, dat wel (daar althans).
En dan moet ik info inwinnen bij een kraamzorginstelling of op een school? Zijn er meer meiden hier die de opleiding kraamzorg (bbl) hebben gedaan in combi met een gezin?
Oh? Ik was op mijn 18e afgewezen omdat ik geen 21 was... Raar dat ze verschillende maatstaven hanteren. TS, je zou in eerste instantie de school kunnen bellen, dan kun je meteen een lijst vragen met goedgekeurde bbl-adressen. Dat ga ik in december ook doen, en dan vervolgens ze allemaal aanschrijven. BBL-plekken zijn ontzettend moeilijk te krijgen heb ik me door meerdere kraamverzorgsters laten vertellen. Dus meteen in december erachter aan. Ik had de Yunio gemaild hoe het bij hun ging en dit kreeg ik terug: Beste .... Via onze website heb je een mailtje gestuurd met de vraag over informatie over de opleiding tot kraamverzorgende. Omdat de school vanwege vakantie bijna sluit is het traject om kandidaten aan te nemen voor de verkorte opleiding 2009/2010 inmiddels gesloten. Jij spreekt over schooljaar 2010/2011, die procedure start eind 2009. Wil je voor dat jaar in aanmerking komen voor een opleidingsplaats kan je een sollicitatiebrief sturen via onze website. Ik hoop hiermee voldoende antwoord te hebben gegeven op uw vraag, Met hartelijke groet,
Ik heb de school vanmorgen al gemaild.Ben benieuwd wat ze antwoorden. Ook heb ik verschillende kraambureau's gemaild en gegoogled. Ik kwam ook op NTI maar het schijnt dat dat niet zo simpel werkt als het op de site staat.
Ik heb 3 van de 4 opleidingen gedaan die jij hebt beschreven....Na de middelbare school ben ik de kappersopleiding gaan doen, was er totaal geen type voor, maar als je ervan houdt is het superleuk om te doen, veel contact met mensen enzo. Ook heb ik SPW gedaan, dit vond ik een leuke opleiding alleen erg ''geitewollensok'' kreeg het idee dat ik meer over mezelf aan het praten was dan wat aan het leren, klassen zijn wel vaak leuk, beetje dezelfde types maar vond de opleiding zelf tegenvallen....iets te hoog ''wie ben ik gehalte''. En 1,5 jaar geleden heb ik de kraamverzorgster opleiding gedaan (bbl van 12 maanden) moet zeggen dit is het meest verschrikkelijke werk wat ik ooit heb gedaan. School was opzich erg leuk heb enorm veel geleerd over baby's, hun verzorging, de bevalling etc. hier heb ik overeen half jaar met mijn eigen kleintje ook nog heel veel aan, alleen het werk zelf vond ik echt niet leuk. Voelde me een veredelde schoonmaakster en door het vaak in de wacht zitten (dus niet wegkunnen van huis) 49 uur in de week werken (met een contract van 24 uur) daarna 2 dagen vrij was voor mij niet te doen, had geen sociaal leven meer over....dus dat was het echt niet voor mij. Als ik zo jouw opleidingskeuzes lees is dan verpleegkunde niks voor jou? of spw3 kinderdagverblijf? Ik deed spw4 toen waren er nog geen afdelingen. succes met je keuze en mocht je nog vragen hebben stel gerust.
Oh ja, ik heb buiten de kappersopleiding de opleidingen in een bbl variant gedaan. Je zou voor kraamverzorgster eens kunnen kijken kraam.startpagina.nl Prikbord - Alle kraam berichten weet niet waar je woont maar voor spw zou je kunnen kijken op site voor instellingen van gehandicapten (vragen vaak bbl''ers) of kinderdagverblijven, zijn moeilijker te vinden maar zijn er wel, waar woon je ongeveer? Voor verpleegkundige kan je ziekenhuizen aanschrijven, vraag ook vaak bblers. Kappers opleiding heeft volgens mij ook bbl plekken maar weet eerlijk gezegd niet waar je die het beste kan vinden.
Zijn er nog meer met ervaringen?? Ik blijf hangen tussen de keuze kraamverzorgster en spw3. Wie o wie!! Ik zit ook in mijn maagmet het schijnbaar moeilijk vinden van stageplekken.
Ik ben kraamverzorgende en heb de opleiding verzorgende gedaan en ik ben afgestudeerd in de kraamzorg. Ik woon in Friesland en hier zijn ze vorig jaar gestart met het opleiden van 20 mensen maar momenteel hebben we een personeelsstop. 'k Weet niet hoe dat in de rest van het land is. Wij hebben nu nl. te weinig zorgaanvragen maar over het algemeen is er meestal een tekort aan personeel. 'k Vind het werk erg leuk, 't is wel belangrijk dat je je realiseert dat het niet de ideale baan is in combinatie met een gezin. Omdat je praktisch altijd 8 dagen achter elkaar werkt en je hebt wachtdiensten van 24 uur waardoor je meer gebonden bent.
Kun je daar meer over vertellen? Gaan de 8 dagen in op het moment dat je wachtdienst begint of komen die erachteraan.
Ik werk op rooster en sta steeds 8 dagen ingeroosterd. 'k Word ook best wel snel aan het werk gezet. Vanmorgen stond ik bijv. om 7 uur op wacht en werd om 8.45 gebeld dat ik om 11u ergens beginnen moest. Toen ik niet op rooster werkte, was het gewoon op wacht (en kon best wel eens even duren) en dan hangt het van het gezin af hoeveel dagen je werkt. Als je een gezin hebt wat uit het ziekenhuis komt na een paar dagen, is de zorg korter. Soms komt er een 9e en 10e dag achteraan. Dan werkte ik langer. Afhankelijk van het aantal dagen dat je had gewerkt, was je een aantal dagen vrij. 'k Werk nu steeds 8 dagen en ben dan 3 dagen vrij (werk 30-35u). 'k Vind op rooster werken met een kleine wel een must. Dan weet je voor welke dagen je oppas nodig hebt. Nadeel vind ik dat je altijd 8 dagen achter elkaar werkt. Bij ons kun je alleen bijv. 4 dagen werken als je oproepkracht bent. En je werkt gemiddeld 6 uur per dag waardoor je in verhouding meer dagen moet werken dan dat je 8 uur per dag werkt.