beslag van taart

Discussie in 'Gezondheid' gestart door dushi27, 8 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dushi27

    dushi27 Lid

    2 nov 2008
    34
    0
    0
    [url=http://www.zwangerschapspagina.nl][img]http:/
    ik heb zonder na te denken beslag van taart gegeten met geklopte rouwe ei kan dit kwaat?
     
  2. Trees

    Trees Niet meer actief

    Volgens mij kan het voornamelijk voor jezelf vervelend zijn (eigenlijk volgens mijn zwangerschapsbijbel ;)) Je hebt een lagere weerstand als je zwanger bent, waardoor de kans op een salmonellavergiftiging iets groter is. Hier kan je ziek van worden, maar de baby ondervindt hier geen schade van.
     
  3. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Het kan geen kwaad om beslag te eten met daarin rauw ei... wel erg lekker hè?
     
  4. mariska1978

    mariska1978 Bekend lid

    22 okt 2008
    702
    1
    0
    psychiatrisch verpleegkundige
    Vorden
    Heb afgelopen weekend een cake gemaakt...en ik vind het beslag altijd al zo lekker. Dus heerlijk van gesnoept. Nooit bij stilgestaan dat er rauwe eieren in verwerkt zitten...
    Maar volgens mij kan het niet veel kwaad. Het was niet de 1e keer en ben er nooit eerder ziek van geweest. Volgens mij is het dan namelijk pas schadelijk voor de beeb.
     
  5. zoe2008

    zoe2008 Actief lid

    11 mrt 2008
    152
    0
    0
    Hier wilde ik toch ff op reageren: de kans dat je van NL-se eieren een salmonella besmetting krijgt is erg klein. In onze productiesystemen wordt vrij streng gecontroleerd. Die kans is er echter wel!

    Als je een salmonella besmetting krijgt, dan kan dit behoorlijk heftige gevolgen hebben voor zowel moeder als kind!

    Je mag geen rauwmelkse kaas hebben als zwangere o.a. vanwege mogelijke salmonella besmetting, hetzelfde geldt dus voor rauwe eieren. Zie ook:

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zie ... ectie.html
     

Deel Deze Pagina