kereltje bijna gestikt

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door marilouise, 7 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. marilouise

  marilouise Niet meer actief

  Ik ben me kapot geschrokken vandaag, was aan het werk jochie naar het kdv gebracht en alles goed zat in bespreking en had mijn telefoon in mijn tas kom weer op de werkvloer komt een collega aan ik heb manlief aan de lijn voor je dus ik zeg zo ow leuk nou zegt hij niet zo, dus ik schrik mijn schoonpa hefet wat problemen met ziujn hart enzo dus dacht nee toch, zegt mijn man ik ben door kdv gebeld en R is heel erg benauwd continue aan het hoesten en heeft koorts, dus ik zo ow en nu ja we moeten hem halen want hij heeft het echt benauwd ze denken dat het weer van een luchtweginfectie afkomt ik zo ja hij is maandag nog bij de kinderarts geweest en helemaal nagekeken gaat juist veel beter,

  Mijn leidinggevende zei gelijk dokter bellen en ga maar zien je maandag wel weer ik het mannetje gehaald man al onderweg naar huis kom aan op het kdv zit hij heel rustig in een hoekje toen hoorde ik het verhaal hij zat wat te kuchen vanmorgen van de verkoudheid en ik zei nog hij heeft niet per ongeluk een papiertje ofzo gehad want hij stopt alles in zijn mond momenteel nee was niet zo hij klonk niet als een verkoudheids kuch maar echt benauwd toen hoorde ik dus ze zaten te eten in de kring een rijstwafel en toen verslikte hij zich begon enorm te hoesten en werd helemaal rood later helemaal blauw ze wisten niet wat te doen hebbende andere leidtsres erbij gehaald en toen zakte het af maar hij was enorm benauwd toen bleek hij verhoging te hebben dus toch maar gebeld naar ons ik zo dus hij was blauw ja, ow wij naar de dokter die schrok zich rot hij zegt er zit iets klem maar een rijstwafel dat kan niet het waren de gewone rijstwafels trouwens nou dokter onderzoekt hem en stopt spatel in zijn mond en ja hoor kokhalzen komt er 2 x een enorme bijna kwart brok rijstwafel uit zetten hoor plus heel veel korrels,

  Nou hij is heel erg benauwd en heel erg hoesten dokter heeft hem toch maar een puffer voorgeschreven ook met het oog op de verkoudheid die die al had, heb het kdv nog wel even gebeld ja maar wij hadden niet het idee dat het van het verslikken was terwijl wij gelijk zeiden hij ademt vanuit zijn buik dit is niet van de verkoudheid.

  maakt niet uit kan gebeuren maar wees eerlijk, heb wel gelijk gezegd hij mag geen rijstwafel meer alleen die voor baby's zeg maar,

  pff wat zijn we geschrokken
   
 2. Stefanie83

  Stefanie83 Bekend lid

  20 jul 2009
  962
  0
  0
  NULL
  NULL
  Jeetje wat schrikken zeg! Hopelijk gaat het nu weer goed met je zoontje?
   
 3. Sisa

  Sisa VIP lid

  13 jun 2008
  5.552
  1
  0
  Jeetje dan schrik je je rot ja, beterschap met hem!
   
 4. marilouise

  marilouise Niet meer actief

  We hebben net voor het eerst het puffertje gebruikt hij vond het leuk maar ook erg eng, was even huilen, maar hij slaapt nu en ik hoor hem nu ook bijna niet hoesten dokter zei al geef hem alleen maar even wat te drinken nu voor hij naar bed gaat en dan pas weer eten als hij wakker wordt dan is de kans dat hij zich weer verslikt wat minder groot en krijgt zijn keeltje even rust, hij was heel moe en had inmiddels echt koorts, ook door de spanning nu dacht de dokter hij zei al hij heeft zich heel druk gemaakt want hij is en was in paniek, dus dan wil die temp wel stijgen, hoop dat die straks wat meer opgeknapt is,

  Heb net even met mijn man gesproken over het voorval op het kdv, we hebben besloten gewoon volgende week even het gesprek aan te gaan met de leidsters, en duidelijk aan te geven dat we niet boos zijn om wat er is gebeurd maar dat we wel graag eerlijkheid willen en dus niet meer dat er gezegd wordt nee hij heeft zich wel verslikt maar er zit verder niets meer en dat dan blijkt dat het wel degelijk van de rijstewafel komt die hij ook niet meer mag voorlopig. en ook dat er gezegd werd hij was helemaal blauw we dachten dat hij zou stikken en wisten niet wat te doen en dan blijkt dat er 4 leidsters waren op dat moment en niemand handelde, ja ben ik wel even van geschrokken nu weet ik ook niet wat ik zou doen kan nu makkelijk praten maar toch het is wel je grootste nachtmerrie denk ik.

  voel me nu weer even de overbezorgde mama,
   
 5. DeeLighT

  DeeLighT VIP lid

  9 jan 2007
  8.495
  440
  83
  marilouise,

  wat een kwalijke zaak dat die leidsters niet wisten wat ze moesten!!! Heeft niemand daar dan kinder-EHBO?
  Vind het ook nog gewoon dom, want je ziet toch dat hij eerst wat kucht en na die rijstwafel benauwder is? 1 plus 1 is toch 2??

  Sterkte, en ik hoop niet dat hij hier wat aan overhoud.....
   
 6. marilouise

  marilouise Niet meer actief

  Nee was wel even flink kwaad maar goed, voor zover we nu kunnen zien is hij er redelijk doorheen nu maar hopen dat alles er uit is.

  heb hem al sinds hij op bed ligt nog maar 1 keer horen kuchen kijk nu wel iedere 15 minuten even bij hem, maar hij ligt lekker op zijn buikje te slapen. en ademt nu goed goed diep doorademen zeg maar niet meer zo oppervlakkig misschien inderdaad goed wat de dokter zei even de ontspanning hebben nu.

  Mijn man zei wat ik wel erg vindt is dat ze gezegd hebben doe rustig aan er is geen haast bij alles gaat goed en dan blijkt dat het helemaal niet goed ging tuurlijk als wij vol gas naar huis komen is ook niet goed, maar het is even je vertrouwen wat weer moet toenemen.
   
 7. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.077
  3.021
  113
  Dat snap ik ook niet. Een kind wat blauw ziet wat je zelf nog naar de dokter moet brengen? Zij hadden als de brandweer zelf naar de dokter of de SEH moeten gaan, hartstikke gevaarlijk, elke seconde telt toch in zo'n geval, ze kunnen wel een zuurstoftekort krijgen met alle gevallen vandien! Ja, dat ze half stikken in een rijstwafel kan inderdaad zowel thuis als op het kdv gebeuren, maar dat ze niet adequaat handelen vind ik een grove fout en daar zou ik zeker een klacht over indienen.
  Kan me voorstellen dat je je rot geschrokken bent!
  Afgelopen weekend stikte mijn zoontje zowat in een stukje komkommer, gelukkig schoot dat redelijk snel weer los en vervolgens kotste hij alles onder, maar ik zat een half uur daarna nog te trillen. Vreselijk toch. Hopelijk gaat het snel weer wat beter met de benauwdheid van je zoontje. Sterkte!
   
 8. Emmamick

  Emmamick Bekend lid

  24 okt 2009
  814
  0
  16
  Wat een schrik! Gelukkig is het goed gekomen.

  Één vraagje: zou je niet met komma's en punten kunnen schrijven? Leest wat makkelijker.
   
 9. marilouise

  marilouise Niet meer actief

  Hij heeft de hele middag liggen slapen en vanavond hartstikke goed gegeten.
  Hij krijgt nu nog even een flesje en gaat dan weer lekker naar bed de medicijnen toedienen is een enorm drama hij breekt de tent af met dat puffertje maar goed hij moet wel

  Ik kan me er nog steeds wel kwaad om maken maar laat alles even bezinken het weekend over en we zien het maandag wel
  net wat ik daarstraks al schreef geen rijstewafels meer voor hem
  Hij verslikt zich nu wel heel erg vaak en ook redelijk vaak wat terug geven hoop dat het morgen weer beter gaat het is nu bedtijd voor meneer
   
 10. lautjuhhh

  lautjuhhh Niet meer actief

  he gedsie das schrikken zeg!!! hopelijk heeft hij er morgen niet zoveel last meer van!
   
 11. pijman

  pijman Niet meer actief

  Jakkie zeg wat naar! Ze hebben niet goed gehandeld hoor vind ik. Er moet iemand zijn met bedrijfshulpverlening gespecialiseerd in kleine kinderen. Iemand die weet wat te doen als er vermoedelijk iets in de luchtpijp zit. En als er niemand is dan moeten ze zelf naar de spoedpost gaan ipv te wachten tot papa en mama er zijn. Die kan je dan wel bellen en in het ziekenhuis ontmoeten. Wat een slap zooitje daar zeg :/ Het is wel leuk en aardig als het lieve leidsters zijn maar je wil toch ook dat ze adequaat handelen als je kind in gevaar is!

  Ze zijn voor de GGD ook verlicht om ongevallen te registren en na te denken over hoe ze in het vervolg dit gaan voorkomen plus hoe ze in zo'n situatie beter kunnen handelen.

  Goed van je als je nog een gesprek aan wilt gaan, dat je niet boos bent, maar dat je wel graag wil weten wat ze gaan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Succes!
   
 12. Salapio

  Salapio VIP lid

  15 jan 2007
  13.917
  0
  0
  Zuid-Holland
  Brrr ... wat eng! Maar ik zou eerlijk gezegd mn kind niet meer met een gerust hart naar zo'n kdv laten teruggaan. Die leisters zijn echt niet geschikt als ze zo handelen (of juist niet handelen).

  Als er rijstwafel wordt gegeten en een kindje verslikt zich tot hoesten aan toe en heeft vervolgens een vreemde ademhaling dan is 1+1 toch echt 2 hoor! En dat betekent dus 112 bellen als niemand weet wat ie moet doen ... (en er heel snel voor zorgen dat alle leidsters wél weten wat ze moeten doen)
   
 13. marilouise

  marilouise Niet meer actief

  afgelopen nacht kwam de schrik ook echt heb flink liggen huilen en zie er ook nog wel tegenop hem maandag weer te brengen. Mara het is nu pas vrijdag. Afgelopen nacht is het heel slecht gegaan eigenlijk had de dokter al voorspeld hij heeft hoge koorts gekregen en is erg kortademig nu nog steeds

  Hij ligt nu alweer op bed had vanmorgen nog maar 38,4 dus dat is beter als de 40,9 vannacht maar hij is kortademig wel eet hij heel goed

  hoop dat er wel snel verbetering inzit
   

Deel Deze Pagina