Ja ik vind het ook echt zo jammer dat het voor ons als een verplichting voelt. In 2020 met corona konden we ons eigen ding doen, wat een fijne kerst was dat. De rest van de familie vind het heel fijn en gezellig zoals het we het altijd doen, dus man en ik passen ons maar aan. Onze kinderen vinden het ook altijd leuk, en een leuke kerst voor hun is het belangrijkste. Ik denk dat we kerstavond met ons gezinnetje weer extra gezellig maken, lekkere hapjes of uitgebreid gourmetten en heerlijk lang tafelen met spelletjes en muziek. Daar kan ik de kerstdagen dan wel op teren
Help! De stress rondom het kerstmenu breekt weer uit. Ik ben totaal geen kok. Normaal avg gaat nog prima maar alles wat iets specialer is vind ik een ramp. Tweede kerstdag hebben we mijn schoonouders uitgenodigd. Het liefst zou ik een kerstlunch maken omdat dit ten eerste binnen mijn kunnen ligt en ten tweede de kinderen dit ook gemakkelijk mee eten . Ik dacht aan een lunch met soep als voorgerecht en daarna broodjes en luxe Vleesbeleg en kazen. Kleine salade erbij. En een toetje. Maar dat voelt niet heel erg als een kerstmenu. Mijn schoonouders zijn 80+ dus denk dat zij een simpele warm 3 gangen menu ook wel waarderen. Maar ik zie door alle recepten online alleen maar meer beren op de weg. Vorig jaar hebben we een tafel vol met tapas gerechten gezet, maar uiteindelijk was dat ook heel veel werk en was ik meer bezig met koken, opdekken en afruimen. Ondertussen kinderen entertainen én gasten, dat vond ik pittig. Het menu wat ik nu heb bedacht is een soep vooraf, als hoofdgerecht een vega wellington (ah recept), verse groente erbij en een aardappelgerecht. En dan een toetje. Maar ik twijfel ook aan dit menu. Is het kerstig genoeg? Past dit bij elkaar? Is dit niet alsnog heel veel werk? dus, heeft iemand tips of ideeën voor een kerstmenu? Mag lunch, brunch of warme maaltijd zijn. Belangrijke punten: - vegetarisch - liefst zoveel mogelijk vooraf voorbereiden - verschillende kookmethoden zodat oven, fornuis etc gebruikt kan worden en niet alles Bijv in de oven moet.
Hier eindelijk wat op de planning 2e kerst gaan we met de hele familie lunchen bij mijn ouders. Iemand nog tips voor een lekker lunch gerecht om mee te nemen?? Verder blijven we vooral thuis denk ik. 1e kerst met schoonmoeder samen gourmetten. Dat is echt onze traditie, zij is ook maar alleen dus ze vindt het altijd erg gezellig om bij ons te komen eten met kerst.
De kerstboom staat, het huis is versierd en ik kom al helemaal in de stemming Op kerstavond (ofja, wij tellen dit als een hele dag) komt mijn familie bij ons. Dus 6 volwassenen en onze 3 kindjes. Rond 3 wil ik iedereen ontvangen met prosecco en wat te borrelen op tafel. Dan rond 5 aan tafel. - tomatensoep (zelf maken) - carpaccio met truffelmayo spoon - scroppino met Citroen sorbet ijs, prosecco en vodka. - hoofd houd ik simpel; wat van die vlees gerechten van de appie (kant en klaar), 2 soorten aardappeltjes en 2 soorten groente. Meeste kant en klaar… - toetje nog over na denken. Denk van die choco lava cakejes met vanille ijs. Lekker simpel maar ook geestelijk. Ga het mezelf niet moeilijker maken dan nodig Eerste kerstdag altijd gourmetten bij schoonfamilie. Tweede kerstdag met gezinnetje, ik denk lekker in pyjama’s en pizzaretten ofzo
Ohh ik vind altijd wrapjes met truffel mayo, rookvlees, rucola, pijnboompitten en evt. Parmezaan heerlijk en simpel!
We hebben een kunstkerstboom gekocht tweedehands. We gingen hem zaterdag halen. Mijn oudste wilde hem persé al neerzetten. En omdat ik het ook wel weer fijn vind, staat hij er dus.
Voor mij voelt een Wellington gerecht (vega, vlees of vis) heel kerstachtig aan. Als aardappelgerecht zou je gratin kunnen maken? Is vantevoren klaar te maken, hoef je het alleen op te warmen. Je zou ook in de middag warm kunnen eten en in de avond broodjes of soep.
Soep kun je ook nu al maken en de vriezer in doen. Dan hoef je het alleen nog maar de avond van te voren eruit te halen en 's avonds op te warmen . Zelfde voor het toetje: gebakje wat de vriezer in kan en dan een bolletje ijs erbij. Ben zelf ook aan het kijken naar een vega wellington, en die ik op het oog heb kan de vulling ook al 2 dagen van te voren (uit de BBC Good food van vorig jaar). Zo kun je in ieder geval werk uitsmeren
Ik ben al een eind op weg met mijn kerstmenu, in ieder geval voor de dag dat we gasten krijgen. De dag dat we als gezin alleen zijn wordt het gourmetten, daar worden de kindren toch het meest blij van. En het dessert een marquise au chocolat met candybars in de vorm van boomstammen. Maar ik moet nog even kijken of de marquise ook goed los komt uit een siliconen vorm. Dus dit kan nog veranderen als ik dat heb uitgeprobeerd. Dan met gasten: Voorgerecht: doen mijn ouders Hoofdgerecht: Confit van zalm (met 1 of 2 sauzen, waarschijnlijk rucola-mierikswortelsaus en béarnaise mayonaise) Bijgerechten: Puree van pastinaak met mierikswortel en mascarpone Tarte tatins van rode ui (ik wil 1 persoons maken en dan vooraf invriezen) Zoetzure rode bietjes Salade (roodlof met roquefort ‘delicious’) Maar hier kan nog wat aan veranderen als ik Miljuschka’s kerstmagazine heb doorgenomen. Dessert: Die staat wel helemaal vast, en heb zelfs al een groot deel in de vriezer. Het wordt een soort bûche met pindakaramel, chocolademousse, bananenbavarois, karamelmousse en chocolade joconde (misschien met pinda). In deze vorm: En daarbij wat garnituren: Bananenpapier Compôte van banaan PInda-praline ganache of namelaka van karamel Flinterdunne karamel van chocolade en zeezout En alle namen van de gasten in chocolade geprint (of als dat te ingewikkeld wordt gewoon ‘merry X-mas oid)
Hier vrij met kerst maar nog 0 plannen! Oudjaarsavond en nieuwjaarsavond ff werken, had er maar 1 gehoeven maar vind als je het samen doet is het zo klaar en cliënten vinden het ook fijn. Na werk gezellig naar familie op oudejaarsavond maar is dichtbij.
Wij vieren kerst niet heel groot. 1e kerstdag gaan we met schoonouders naar holiday on ice en dan bij hun eten of ergens in de buurt uit eten. Dag voor kerst zijn wij 14 jaar getrouwd en staan we altijd bij stil. 2de kerstdag komt mijn moeder langs. Die betrekken we veel bij dingen die we doen of ondernemen omdat ze toch wat eenzaam is na t overlijden van mijn stiefvader. Oud en niet moet ik eerst werken maar vieren oud en nieuw in de efteling. Ben wel altijd blij als de drukke dec maand voorbij is.
Kerst gaat bijna beginnen! In ieder geval gaan wij zo spullen pakken om naar familie te gaan door het hele land en dan maandagavond laat weer terug.. Dus ook al beetje zin in lekker rustig werken op dinsdag
Net een tarte tatin gebakken. Zometeen bezoek voor verjaardag jongste. De kerstdagen worden rustig. Man gaat beide dagen naar zijn moeder. Broers en zussen van hem zijn te druk met gezin/schoonfamilie. Dus ik ben 2 middagen alleen met de kinderen. Jongste gaat niet meer mee (teveel impact voor hem en ze merkt het nog nauwelijks), dus ik kan helaas ook niet mee. Ik ga de tijd vullen met boeuf bourguignon maken. En spelletjes met de kinderen. We maken het zo gezellig als het gaat. Ik mis koken voor de oudjes Volgend jaar maar een nieuwe traditie beginnen als gezin. Misschien kan kerst dan weer echt fijn worden.
Weet iemand wat leuks om te bakken wat relatief gezond is? Morgen moet ik werken, ben heel de middag met 1 cliënt en ze vind het wel leuk om iets te bakken. Ze is op dieet en mag dus niet teveel suiker bevatten of heel ongezond zijn. Iemand leuke tips? Moet niet heel ingewikkeld zijn.