gecondenseerde melk karameliseren

Discussion in 'De lounge' started by juf Mariska, Dec 23, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. juf Mariska

    juf Mariska Fanatiek lid

    Dec 15, 2008
    1,200
    0
    36
    Wie van jullie heeft wel eens karamel gemaakt van gecondenseerde melk?
    Ik heb er al wat over gevonden op internet, maar heb nog een paar vragen:
    - Lijkt deze karamel een beetje op de karamelsaus van de macdonalds?
    - ALs je deze karamel hebt gemaakt, wordt deze dan dikker als het afkoelt?
    - Kan je de saus daarna weer dunner maken door deze op te warmen in de magnetron of in een pannetje?
    Lijkt me namelijk heerlijk over mijn roomijs! Mjammie!
     
  2. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    Jun 9, 2014
    1,312
    1,192
    113
    Deze karamel noemen ze ook wel dolce de leche.
    Echt super lekker, is alleen niet echt super vloeibaar.
    Het is lekker bij ijs, maar ook heerlijk op een pannenkoek!:D
    Gewoon doen en geniet ervan!
     
  3. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    Dec 29, 2012
    1,968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Bedankt, nu heb ik echt héél veel zin in karamelsaus :D

    Overigens geen flauw idee of het kan, had uberhaupt nooit van gecondenseerde melk gehoord, haha.
     
  4. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    Aug 17, 2008
    4,239
    9
    38
    Gecondenseerde melk zit in een blikje van Friesche vlag,

    Dit soort topics zouden verboden moeten worden. Nu heb ik zin in ijs van de Mac. Grrr.
     
  5. MI87

    MI87 VIP lid

    Dec 21, 2012
    5,119
    1
    0
    Ja!!! Ook eens gemaakt voor een banoffi taart! Lekker hoor!

    Maar dames, doordat dat blik uren staat te bibberen in kokend water is de bodem van mijn pan wel helemaal naar de haaien. Hij is nog heel maar allemaal blauw/groene kringen erop...
    Ik heb gewoon goede pannen... Hebben jullie daar een oplossing voor? Of maar gewoon accepteren dat je bodem erna er niet meer uit ziet...
     
  6. DoubleD

    DoubleD Bekend lid

    Oct 12, 2013
    578
    19
    18
    Lekker, millionaires sbortbread is ook een tip!
     
  7. Smeetjuh1990

    Smeetjuh1990 Bekend lid

    May 11, 2014
    974
    0
    16
    Ik kook het gewoon zachtjes in een pannetje, niet met blik en al. Goed opletten en roeren, maar stuk sneller klaar ^^
     
  8. MI87

    MI87 VIP lid

    Dec 21, 2012
    5,119
    1
    0
    Kan dat ook? Ik heb geleerd in het blik laten pruttelen namelijk van Rudolph himself ;)
    ( niet persoonlijk maar de bakery op tv whahaha)
     
  9. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Een blikje(s) 3 uur lang in kokend water (helemaal onder houden)
    En dan...... heavenly!!!
    Ik ga het weer doen voor over het ijs met kerst.
     
  10. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    May 12, 2012
    3,340
    4
    38
    Rotterdam
    Bij de toko en sommige jumbo's verkopen ze het kant en klaar ;)
     
  11. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    Feb 12, 2013
    2,415
    0
    36
    Female
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Ja dit werkt prima. Niet te moeilijk doen met 3 uur in kokend water, maar gewoon in een pannetje doen, goed blijven roeren en dan is t zo klaar.
    Let op: hoe lekker het er oom uitziet en ruikt, het is loei en loeiheet. Niet even snel proeven dus, want een brandwond op hand of mond is dan gegarandeerd.
     
  12. debzie1984

    debzie1984 Bekend lid

    Sep 22, 2008
    981
    2
    18
    Zuid-Holland
    Ik doe het ook altijd zo in een pannetje! Smaak is precies hetzelfde. Alleen goed blijven roeren!
     
  13. Esje87

    Esje87 Actief lid

    Jan 17, 2012
    281
    1
    0
    Amsterdam
    Hoe langer he het verwarmt, hoe dunner het wordt.
    Ik doe het wel altijd in kokend water en dan ligt het eraan voor wat ik het gebruik hoelang ik hey laat koken.
    Mocht ik het niet dun genoeg vinden doe ik het in een magnetron bakje en even in de magnetron om het dunner te krijgen.
     
  14. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Het kan ook in de oven, moet je even googelen :)
     
  15. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    Dec 4, 2011
    3,414
    0
    36
    Female
    zuid holland
    Volgens mij staat op jou site toch ook een recept waar karamel in zit maar dan gewoon in een pannetje met bruine suiker ook nog geloof ik??
     
  16. gouda82

    gouda82 Actief lid

    Jan 4, 2014
    259
    55
    28
    Gouda
    Het blikje op zijn kant in de pan en je krijgt geen kringen in je pan
     
  17. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ja klopt maar dan wordt het dus wel stevig en als taartvulling gebruikt
     
  18. Tigermommy

    Tigermommy VIP lid

    Jun 14, 2013
    5,350
    1
    0
    Thuisblijfmama van (bijna) 3 kindjes :)
    Ik heb wel eens fudge ermee gemaakt was ook erg leuk en lekker!
     
  19. Pooh28

    Pooh28 Actief lid

    Jun 12, 2009
    228
    0
    0
    Duitsland
    Die kringen in je pan kan je zo makkelijk voorkomen door 2 pannetjes te gebruiken, Au bain marie.
    Een grotere pan met water laten koken en de gecondenseerde melk in een kleinere pan die daarop past.

    Ik heb het ook wel eens gemaakt voor een toetje maar ook wel eens als broodbeleg voor mijn man;)
     
  20. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Onder in de pan een (oude) vaatdoek of theedoek leggen! Dan krijg je geen kringen en maakt het ook geen geluid meer.

    Wel altijd zorgen dat het blikje volledig onder water blijft ivm druk in het blikje.
     

Share This Page