Kerstdessert gezocht

Discussion in 'De lounge' started by Otje, Dec 18, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Coco

    Coco VIP lid

    Aug 31, 2007
    6,135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Hier nog één!

    Ehm... Peertjes kort koken. Af laten koelen en in gesmoltene chocolade dopen. Erg lekker.
     
  2. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    Aug 7, 2006
    10,145
    0
    0
    Hilversum
    En otje, staat er al iets tussen waar je iets aan hebt?
     
  3. girl21

    girl21 Niet meer actief

    kletskop tompouche


    je legt 2 of 3 bolletjes ijs op een rij (liefst kaneelijs) kan ook met vanille ijs)

    legt op iedere bol een kletskop (weet trouwens niet of hier ei in zit?!?)

    daar bovenop een "tuitje" slagroom

    en het bord verder garneren met "gesnipperde kletskoppen"




    simpel en naar mijn mening heeeerlijk! ;)
     
  4. roses

    roses Fanatiek lid

    Jun 12, 2006
    1,946
    1
    38
    Ik heb zelf ook nog 2 nagerechtjes, die ik erg lekker vind! :)

    Gevulde meloen:

    [​IMG]

    Nagerecht voor 4 personen


    250 g verschillende soorten vruchten: aardbeien, aalbessen, frambozen, kersen, etc.
    2 kleine meloentjes
    4 Bastognekoeken
    1/4 l dikke yoghurt


    Voorbereiden:
    Was alle vruchten en verwijder de kroontjes en steeltjes. Doe de vruchten in een kom. Snijd grote aardbeien eventueel klein. Snijd de kersen met een scherp mesje in en wip de pitten eruit. Bewaar 4 aardbeien voor de versiering. Bewaar ook 2 trosjes aalbessen voor de versiering. Snijd de meloen horizontaal doormidden. Verwijder met een lepel de zaadjes en draden. Hol de meloen uit met een meloenbolletjeslepel en doe de bolletjes in de kom met de andere vruchten. Verkruimel de Bastognekoeken. Leg de halve meloentjes op een groot bord.

    Bereiden:
    Schep de vruchten vanuit de kom in de holte van de halve meloentjes. Roer op het laatste moment de koekkruimels door de yoghurt. Schep de yoghurt op het fruit. Versier dit gerecht met de trosjes aalbessen en de aardbeien.
     
  5. roses

    roses Fanatiek lid

    Jun 12, 2006
    1,946
    1
    38
    Wafels met kersen en mascarponeroom

    [​IMG]

    Nagerecht voor 6 personen


    1 pot of blik kersen op sap zonder pit (circa 600 g)
    mespunt kruidnagelpoeder
    1/2 theel. kaneel
    suiker naar smaak
    allesbinder of aangeroerde maïzena
    6 Vlaamse wafels uit een pak
    voor de mascarponeroom:
    250 g mascarpone
    2 eetl. suiker
    5 eetl. melk


    Voorbereiden:
    Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.

    Bereiden:
    Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.

    Tip:
    Bindt u het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder. In plaats van wafels te gebruiken kunt u ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen.

    Variatie:
    Roer voor extra smaak een scheutje rum door de kersencompote.

    Wijnadvies:
    Schenk de halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn fijne zoetheid sluit hier mooi aan.
     
  6. Remmar

    Remmar VIP lid

    Mar 25, 2008
    5,181
    0
    0
    Overijssel
    misschien een ideetje om op www.snelklaar.nl te kijken. Kun je zoeken op nagerechten zonder die ingredienten....
    Tis maar een ideetje.. ;)
     
  7. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    Jul 13, 2005
    15,340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland

Share This Page