Hier nog één! Ehm... Peertjes kort koken. Af laten koelen en in gesmoltene chocolade dopen. Erg lekker.
kletskop tompouche je legt 2 of 3 bolletjes ijs op een rij (liefst kaneelijs) kan ook met vanille ijs) legt op iedere bol een kletskop (weet trouwens niet of hier ei in zit?!?) daar bovenop een "tuitje" slagroom en het bord verder garneren met "gesnipperde kletskoppen" simpel en naar mijn mening heeeerlijk!
Ik heb zelf ook nog 2 nagerechtjes, die ik erg lekker vind! Gevulde meloen: Nagerecht voor 4 personen 250 g verschillende soorten vruchten: aardbeien, aalbessen, frambozen, kersen, etc. 2 kleine meloentjes 4 Bastognekoeken 1/4 l dikke yoghurt Voorbereiden: Was alle vruchten en verwijder de kroontjes en steeltjes. Doe de vruchten in een kom. Snijd grote aardbeien eventueel klein. Snijd de kersen met een scherp mesje in en wip de pitten eruit. Bewaar 4 aardbeien voor de versiering. Bewaar ook 2 trosjes aalbessen voor de versiering. Snijd de meloen horizontaal doormidden. Verwijder met een lepel de zaadjes en draden. Hol de meloen uit met een meloenbolletjeslepel en doe de bolletjes in de kom met de andere vruchten. Verkruimel de Bastognekoeken. Leg de halve meloentjes op een groot bord. Bereiden: Schep de vruchten vanuit de kom in de holte van de halve meloentjes. Roer op het laatste moment de koekkruimels door de yoghurt. Schep de yoghurt op het fruit. Versier dit gerecht met de trosjes aalbessen en de aardbeien.
Wafels met kersen en mascarponeroom Nagerecht voor 6 personen 1 pot of blik kersen op sap zonder pit (circa 600 g) mespunt kruidnagelpoeder 1/2 theel. kaneel suiker naar smaak allesbinder of aangeroerde maïzena 6 Vlaamse wafels uit een pak voor de mascarponeroom: 250 g mascarpone 2 eetl. suiker 5 eetl. melk Voorbereiden: Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk. Bereiden: Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee. Tip: Bindt u het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder. In plaats van wafels te gebruiken kunt u ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen. Variatie: Roer voor extra smaak een scheutje rum door de kersencompote. Wijnadvies: Schenk de halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn fijne zoetheid sluit hier mooi aan.
misschien een ideetje om op www.snelklaar.nl te kijken. Kun je zoeken op nagerechten zonder die ingredienten.... Tis maar een ideetje..