Wij gaan 2de kerstdag kaasfonduen...en het is onze eerste keer dat we dat doen! maar nou was mijn vraag wie heeft dit allemaal eens gedaan en wat hadden jullie er allemaal bij om er in de kaas te doen Alvast bedankt!
je kan van alles er in doen! Van geroosterde brood tot groente's, aardappels vlees en vis! Wat je zelf maar lekker vind! MIsschien een leuke tip! ( Ik werk in de kaaswinkel) Voor een variatie fondue: Neem een stukje napoli kaas. ( is kaas met zongedroogde tomaat, knoflook en zwarte olijf) En stop die ook in de fondue en laten smelten! Hele lekkere smaak combinatie! Beetje zwitsers alá italiaans!
Groente is er idd erg lekker in. (mijn favoriet is rode paprika) maar ook fruit is erg leuk. (druiven, ananas etc) Eigenlijk kan je alles er wel in stoppen. Wij doen het ook vaak met vlees/kip (op de markt haalt mijn schoonmoeder dan reeds gegaarde kip)
wij doen het meestal alleen met brood maar af en toe doen we gek en doen we er inderdaad cherrytomaatjes, stukjes ananas e.d. in! Prima combinatie!
Een vraagje dan. Ik vind die kant en klare pakjes waar dus die witte wijn in zit niet lekker. Vind die smaak te overheersend. Dus ik maakte het in het verleden altijd zelf. Pannetje insmeren met een teentje knoflook. Geraspte kaas (jong belegen) in het pannetje erbij, op laag vuur. En dan wat bouillon toevoegen. Dat ging altijd goed. Maar de laatste tijd wordt het een grote klomp. En kan je er dus niets meer mee. Snap het echt niet meer. Is de verpakte geraspte kaas van tegenwoordig dan anders dan die van pakweg 2 jaar geleden? Heb jij tips om een goede kaasfondue te maken met andere kaas? (Gruyere en Emmentaler zijn natuurlijk DE kazen ervoor. Maar die zijn mij dus iets te prijzig, dus graag een andere variatie.) (Of als andere lezers nog tips hebben dan hou ik me natuurlijk ook aanbevolen) Mijn man, kids en schoonouders zouden je eeuwig dankbaar zijn. hhihi. Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Yvonne.
Yvonne, Is racletten niet iets voor jullie? Dat vind ik zelf eigenlijk nog lekkerder. Je hebt dan een groot blok kaas (zal eens vragen welke mijn moeder altijd koopt) en die gaat langzaam "lopen" door een warme lamp.
Je kan vele soorten kazen gebruiken. Als het maar iet wat zachte en een harde pittige kaas is. Bijvoorbeel een extra belegen ( Beemster ofzo)tegenover een boeren gaten kaas. Heb je toch dat boerensmaakje eraan. Daarbij kan je ook nog een tilziter erbij nemen voor de ietwat pittige smaak. Vraag even of de gaten kaas te raspen is, want die kan best wel eens zahct zijn, en dan willen ze die niet door de rasp gooien. Raclette kan je ook wel gebruiken , maar is niet zo lekker als de kaasfondue. Raclette heeft een uitgesproken smaak. Kaasfondue wat zachter d.m.v de wijn die erbij gaat en knoflook etc. Raclette kan je dus ook in de kaaswinkel kopen. ( in de supermarkt weet ik niet zo 1,2,3,) Laat je even weten hoe je fondue gesmaakt heeft yvonne?
o wil niet zeggen dat raclette niet lekkers ihoor! Hahah Juist wel, maar niet te vergelijken met fondue
Wat wij er altijd in doen en echt een suc6 is zijn: -cocktailworstjes -aardappeltjes (voorgekookt) -brood -komkommer -cherrytomaatjes -bleekselderij Vooral de worstjes zijn erg lekker! Wij aten het vroeger weleens en dan mislukte het altijd (veel dik en te draderig) maar hebben toen een recept van iemand gekregen en sindsdien echt heerlijk suc6!
Recept van de kaasfondue zelf: (voor ongeveer 4 personen) -650 gram stolwijkse belegen (rasp ik zelf thuis) -5,2 dl wijn -bressot -bieslook -1 teentje knoflook -maizena Pan insmeren met teentje knoflook. Wijn op het gas en wanneer het begint te bruisen kaas en bressot toevoegen, rustig roeren en laten smelten. Beetje bieslook erdoor. En een papje maken van maizena en water (4 eetlepels water en 4 eetlepels maizena) en al roerend erdoor heen doen. Eet smakelijk!
Hier heb je heerlijke recepten http://www.brambring.nl/Recepten/Kaasfondue Veel plezier en eet smakelijk
Wij eten er altijd bij: in schil gekookte aardappetjes (niet te lang koken je moet ze nog aan je vork kunnen prikken) stokbrood paprika broccoli salamiworst van stegeman zure augurken amsterdamse uitjes En los daarbij nog een groene salade. Pim
We hebben het lekkere recepten topic. Losse topics worden gesloten. http://www.zwangerschapspagina.nl/viewt ... 10#3950610 Kwebbel