Kaasfondue

Discussie in 'De lounge' gestart door mamv1, 21 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamv1

    mamv1 Niet meer actief

    Wij gaan 2de kerstdag kaasfonduen...en het is onze eerste keer dat we dat doen!

    maar nou was mijn vraag wie heeft dit allemaal eens gedaan en wat hadden jullie er allemaal bij om er in de kaas te doen

    Alvast bedankt!
     
  2. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    je kan van alles er in doen!

    Van geroosterde brood tot groente's, aardappels vlees en vis!

    Wat je zelf maar lekker vind!

    MIsschien een leuke tip! ( Ik werk in de kaaswinkel)

    Voor een variatie fondue:

    Neem een stukje napoli kaas. ( is kaas met zongedroogde tomaat, knoflook en zwarte olijf) En stop die ook in de fondue en laten smelten!

    Hele lekkere smaak combinatie! Beetje zwitsers alá italiaans! ;)
     
  3. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Groente is er idd erg lekker in. (mijn favoriet is rode paprika) maar ook fruit is erg leuk. (druiven, ananas etc)

    Eigenlijk kan je alles er wel in stoppen.

    Wij doen het ook vaak met vlees/kip (op de markt haalt mijn schoonmoeder dan reeds gegaarde kip)
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    wij doen het meestal alleen met brood maar af en toe doen we gek :) en doen we er inderdaad cherrytomaatjes, stukjes ananas e.d. in! Prima combinatie!
     
  5. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Een vraagje dan.
    Ik vind die kant en klare pakjes waar dus die witte wijn in zit niet lekker.
    Vind die smaak te overheersend.
    Dus ik maakte het in het verleden altijd zelf.

    Pannetje insmeren met een teentje knoflook. Geraspte kaas (jong belegen) in het pannetje erbij, op laag vuur. En dan wat bouillon toevoegen.
    Dat ging altijd goed. Maar de laatste tijd wordt het een grote klomp. En kan je er dus niets meer mee. Snap het echt niet meer.
    Is de verpakte geraspte kaas van tegenwoordig dan anders dan die van pakweg 2 jaar geleden?

    Heb jij tips om een goede kaasfondue te maken met andere kaas?
    (Gruyere en Emmentaler zijn natuurlijk DE kazen ervoor. Maar die zijn mij dus iets te prijzig, dus graag een andere variatie.)

    (Of als andere lezers nog tips hebben dan hou ik me natuurlijk ook aanbevolen)

    Mijn man, kids en schoonouders zouden je eeuwig dankbaar zijn. hhihi.
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes
    Yvonne.
     
  6. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Yvonne,
    Is racletten niet iets voor jullie? Dat vind ik zelf eigenlijk nog lekkerder. Je hebt dan een groot blok kaas (zal eens vragen welke mijn moeder altijd koopt) en die gaat langzaam "lopen" door een warme lamp.
     
  7. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    Je kan vele soorten kazen gebruiken. Als het maar iet wat zachte en een harde pittige kaas is.

    Bijvoorbeel een extra belegen ( Beemster ofzo)tegenover een boeren gaten kaas. Heb je toch dat boerensmaakje eraan. Daarbij kan je ook nog een tilziter erbij nemen voor de ietwat pittige smaak. Vraag even of de gaten kaas te raspen is, want die kan best wel eens zahct zijn, en dan willen ze die niet door de rasp gooien.



    Raclette kan je ook wel gebruiken , maar is niet zo lekker als de kaasfondue. Raclette heeft een uitgesproken smaak. Kaasfondue wat zachter d.m.v de wijn die erbij gaat en knoflook etc.
    Raclette kan je dus ook in de kaaswinkel kopen. ( in de supermarkt weet ik niet zo 1,2,3,)

    Laat je even weten hoe je fondue gesmaakt heeft yvonne? ;)
     
  8. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    o wil niet zeggen dat raclette niet lekkers ihoor! Hahah

    Juist wel, maar niet te vergelijken met fondue ;)
     
  9. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Wat wij er altijd in doen en echt een suc6 is zijn:

    -cocktailworstjes
    -aardappeltjes (voorgekookt)
    -brood
    -komkommer
    -cherrytomaatjes
    -bleekselderij

    Vooral de worstjes zijn erg lekker! :D

    Wij aten het vroeger weleens en dan mislukte het altijd (veel dik en te draderig) maar hebben toen een recept van iemand gekregen en sindsdien echt heerlijk ;)

    suc6!
     
  10. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Recept van de kaasfondue zelf: (voor ongeveer 4 personen)

    -650 gram stolwijkse belegen (rasp ik zelf thuis)
    -5,2 dl wijn
    -bressot
    -bieslook
    -1 teentje knoflook
    -maizena

    Pan insmeren met teentje knoflook.
    Wijn op het gas en wanneer het begint te bruisen kaas en bressot toevoegen, rustig roeren en laten smelten.
    Beetje bieslook erdoor. En een papje maken van maizena en water (4 eetlepels water en 4 eetlepels maizena) en al roerend erdoor heen doen.

    Eet smakelijk!
     
  11. 40plusmama

    40plusmama Niet meer actief

  12. mamv1

    mamv1 Niet meer actief

    Dank jullie wel voor jullie tips!
    Ik zal ze ff opschrijven hihiihi


    Heb er nou al zin in :D
     
  13. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wij eten er altijd bij:

    in schil gekookte aardappetjes (niet te lang koken je moet ze nog aan je vork kunnen prikken)
    stokbrood
    paprika
    broccoli
    salamiworst van stegeman
    zure augurken
    amsterdamse uitjes

    En los daarbij nog een groene salade.

    Pim
     
  14. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland

Deel Deze Pagina