Worden de randen niet droog als de schil open gemaakt is? Kan je eierkoek ook als een plaat bakken zodat je er meer bomen uit kan halen? Ik zat er indd aan te denken om witte chocolade te kleuren en deze als lijm te gebruiken. Zelf gemaakte eierkoeken zijn wat platter. Met die van de supermarkt ben ik bang dat het niet netjes blijft zitten.
Hoe bedoel met de schil? Ik weet niet of je het als een plaat kan doen, misschien kun je dan beter biscuit taart maken. Dan kun je een hele plaat vullen en dan sterren en kerstbomen uit halen. Ook leuk om ze op lollystokjes te plaatsen en dan ergens in te steken.
Voor de oudste kijk ik of ik zo’n cupcake kerstboom kan maken, met mini cupcakes, denk ik, want een gewone cupcake is al een halve maaltijd... Voor de jongste worden het brownie kerstboompjes.
Mijn zoon was na de eerste kerstdiner helemaal teleurgesteld thuis gekomen. Het was allemaal 'knutseleten' wat je normaal tussen de middag eet of zoetigheid. Bij een diner verwachtte hij avondeten Dus maken wij sindsdien kleine warme maaltijdjes, en ze gaan ieder jaar razendsnel als eerste op. - soep in leuke glaasjes - hamburgers op verschillende manieren - lasagne driehoeken - kipsate en gebakken aardappeltjes - gehaktballetjes in saus Enz Het is een uitdaging om alles nog warm op school te krijgen, maar het lukt wel. Ik neem de middag van het kerstdiner standaard vrij, dan kan ik op school ook helpen met opruimen achteraf.
Hier wordt er op beide scholen echt onderscheid gemaakt tussen ‘voor-, hoofd- en nagerechtdingen’. Er zijn dus ook dingen als mini pizza’s, saté, gehaktballetjes ed. En ook wel eens pannen nasi en soep ed, maar die gaan meestal net zo vol mee terug als dat ze kwamen. Hier is het nadeel dat ze of de hele middag moeten sporten of ik moet werken (en vrij nemen kan in mijn werk niet/amper buiten de vakanties). Wij maken dus altijd iets wat je van te voren klaar kan maken en vaak ook iets dat je langere tijd buiten de koelkast/in de auto kunt bewaren. Liefst zorg ik daarom voor het drinken of servetten ofzo, maar dat vinden de kinderen niet leuk (logisch ), dus vaak wordt het toch wat anders.
Mijn dochter kwam gisteren thuis met de mededeling dat ze had beloofd fruitspiesjes mee zou nemen voor de kerst lunch.
Hier worden er kerstboompjes van komkommer gemaakt met een sterretje van kaas als "piek". Nu vraag ik me alleen af hoe lang van te voren kan ik dit maken, zodat de komkommer nog goed is en hoe zou ik het even kunnen bewaren zodat het nog goed is.
Vandaag een proefdraai gedaan van het maken van spekjes. Ik maak met onze zoon van 5 de sneeuwpop soesjes met een hoofd van spek. Aangezien we graag koken en bakken besloten we ook de spekjes ook zelf te maken. Ze moeten nu langere tijd rusten en dan wentelen we ze door de suiker. Ze hadden in het recept wel even kunnen beschrijven dat je maar heel kort de tijd had om ze te spuiten hahahaha. Een deel is niet gespoten omdat het al harder ging worden en onmogelijk om nog te spuiten, Wat een plak bende! Morgen gaan we echt proeven (Eigenlijk 12 tot 24 uur maar ze zijn niet zo groot en onmogelijk om ze lang te wachten )
Ik zou ze inderdaad niet te lang van tevoren maken en daarna in een afgesloten bak. Maak je die met die plakken die je zigzaggend op een prikker doet? Die is zo leuk (komt bij ons op de kersttafel wanneer familie komt)
Dan moet ik een planning gaan maken... de kerstbrunch is om 11.15u en tussen 10.30 en 11.00u mogen we koude en warme gerechten brengen. Dit moet ik al om 10.30u brengen ivm afspraken. En er is een kerstspel tussen 9.00u en 10.00u en zoon vraagt al verschillende keren of ik kom. Ik ga reepjes komkommer maken en deze oplopend op een prikker. Zo'n dunne plak zigzaggend heb ik geprobeerd maar de plak zakte steeds omlaag en bleef niet hangen......
Oplopende plakjes is ook leuk! Jammer dat het zigzaggen niet lukte, hou ik rekening mee met de kerst. Anders doe ik het zoals jij het gaat doen. Als je van tevoren weet wat de maten moeten zijn van alle lengtes kun je op de dag zelf sneller werken. Ga je ze op een bord leggen of ergens in steken?
Voor beide klassen van de kinderen gehaktballetjes dit jaar, helemaal prima en de dag ervoor al te maken. Overdag geen tijd en na school nog een ziekenhuis afspraak, dus op de dag zelf was geen optie. Wij gaan zelf sushi thuis laten bezorgen in de tijd dat de kinderen op school eten, dus ik ben heel tevreden met het school kerstdiner dit jaar
Hier heeft de oudste donderdag tussen de middag een kerstlunch. We konden vorige week een post it pakken, heb de poffertjes meegenomen. Nu nog even kijken hoe precies, maar hoop dat ik ergens lekkere aardbeien kan vinden, dan ga ik het daarmee combineren.
Bij ons is er een lijstje waar ieder kind iets van moet maken. Bij de 1 is dat stokbrood met kruidenboter. Bij de ander gehaktballetjes. Iemand een leuk idee omdat wat kerstigs aan te kleden?? (En ik had zo'n leuk idee met pannenkoeken of fruitspiesjes hahaha)
Wij ook gehaktballetjes. Ga ze wel morgenavond al maken . Maak jij het dan ook nog op een leuke manier op?
top, dankzij je post kon ik ons zoontje ook de opties laten zien en koos hij voor de sneeuwmannetjes (al die ik dan 1 soesje) Thanks!
Ik heb prikkers van de Hema met een zilveren glitter ster en zilveren franjes. En ze komen op een ovalen zilveren schaal, verder geen spectaculaire plannen Ik heb ze al eerder eens gemaakt met een bladerdeeg ster er op, dat zag er ook wel heel mooi uit toen. Door tijdgebrek zijn alleen prikkers ook okee vond ik...
Ik heb ze net ook gehaald bij de Hema die prikkers. Goed idee! Doe jij er een sausje ofzo bij voor die kinderen?
Ja, van die kleine cocktail prikkers met versiering bovenop Sausje was ik over aan het twijfelen, geen idee of dat ook echt gegeten zal worden?