Kerstmenu tips

Discussie in 'De lounge' gestart door Afua32, 25 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Afua32

    Afua32 Bekend lid

    21 okt 2018
    596
    246
    43
    Vrouw
    Ik heb zin om dit jaar weer uit te pakken met een heerlijk kerst menu maar tot nu toe weinig inspiratie.

    Wat staat er bij jullie op het menu met kerst?
     
  2. lavender

    lavender Actief lid

    30 jan 2015
    179
    151
    43
    Ik was nog niet heel ver, maar ik had wel al een toetje op de planning staan.

    https://fb.watch/1_1fPtq7rN/

    Moet alleen nog bedenken waar ik hem mee ga vullen.

     
  3. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.808
    1.628
    113
    Amuse:
    Zalmrolletje met advocadomousse en een mini tartaar met een kwarteleitje

    Voorgerecht:
    Courgettesoep met een zelfgemaakt kaas/ui broodje

    Hoofdgerecht:
    - Dry-aged cote de boeuf
    - Gorgonzolasaus
    - Melanzane alla parmigiana
    - Zelfgemaakte friet
    - Truffelmayo

    Nagerecht:
    Chocolade lava cake met een hart van dulce de leche

    En dan waarschijnlijk ergens nog een scroppino tussendoor.
     
    Afua32 vindt dit leuk.
  4. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.062
    1.296
    113
    Nederland
    Het is nog niet 100% maar waarschijnlijk:

    Voor:
    Bruschetts
    Asperges in ham
    Carpaccio

    Hoofd:
    Biefstuk
    Zalm
    Met groenten en 2 soorten aardappels

    Na:
    Crème brûlée
    Macarones
    En nog iets

    (geen idee waarom mijn tekst ineens dikgedrukt is, krijg het niet “uit”)
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.278
    25.751
    113
    Ik ga het dit jaar juist een beetje downsizen :roflmao:
    Normaal pak ik uit voor 14 personen, maar nu komen alleen mijn ouders en ik heb besloten om het ook wat eenvoudiger te houden. Ben er al een beetje uit maar nog niet helemaal. En ik moet nog wat proefkoken.

    Voorgerecht:
    Kroketje van confit de canard met een sinaasappel-mosterd mayonaise

    Tussengerecht:
    Misschien maken mijn ouders een lekker amuse soepje oid.

    Hoofdgerecht:
    Een lekker stukje vlees uit de sous vide (varkenshaas, (herten)biefstuk, oid)
    Twee sauzen voor bij het vlees: een champignon-roomsaus en nog een andere saus (bv portsaus, cumberlandsaus, charcutièresaus, oid) (de tweede saus ben ik nog aan het uittesten).
    Knolselderijpuree
    Frietjes
    Verse appelmoes
    En een groentegerecht ben ik nog niet uit (misschien geroosterde bloemkool of spruitjes met spek, appel en mosterd, geroosterde koolrabi, of een frisse salade, oid).

    Nagerecht:
    Lemonbar met suikertuiles, citroenchipje en tijmespuma

    En de andere kerstdag (als we met zijn zessen zijn) gaan we gourmetten en dessert wordt dan waarschijnlijk een stroopwafelparfait met appelkaramel en butterscotch saus
     
  6. Afua32

    Afua32 Bekend lid

    21 okt 2018
    596
    246
    43
    Vrouw
    Serieus wow
    Ziet er geweldig uit
    Smaakt vast ook heerlijk maar dit gaat mij niet lukken ben ik bang.
    Geweldig om zoiets te kunnen maken!
     
  7. Sophie221

    Sophie221 Bekend lid

    11 mei 2015
    608
    374
    63
    Vrouw

    Wauw. Als dit al downsizen is...:eek:
    Dit klinkt niet verkeerd hoor!
     
    Zonnestralen, Adje en Afua32 vinden dit leuk.
  8. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.659
    2.110
    113
    Ik doe het simpel dit jaar.
    Ben zelf jarig 1e kerstdag, 2e kerstdag moet ik werken.
    Dus alleen mn schoonouders komen even eten.
    Ze komen in de namiddag.
    Dan heb ik eerst koffie met een zelfgemaakt kasteelgebakje.
    Als diner ben ik er nog niet echt over uit.
    Hasselback aardappelen doe ik wel.
    Dat is al zeker.
    En stoofperen ook, die vind mn schoonvader zo lekker.
    Vooraf denk ik mini kaaskroketjes met bosvruchten saus.
    Vlees ben ik nog niet over uit.
    Mn schoonmoeder heeft slechte coördinatie dus snijden is lastig.
    Kan zomaar zijn dat ik lekker stoofvlees maak.
    Zelfgemaakte appelcompote is ook een bijgerecht dat er komt.
    Als nagerecht maak ik mini trifles met kersen en speculoos.
    Daarna heb ik koffie met zelfgemaakte bonbons.

    Dus moet nog vlees voor hoofdgerecht bepalen en nog 2 bijgerechten...
     
    bloemetje1 vindt dit leuk.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.278
    25.751
    113
    Haha, ik denk dat het downsizen bij mij betekent dat er geen groot stuk vlees op tafel komt en dat er (veel) onderdelen bij zitten die ik al vaker heb gemaakt. Meestal probeer ik vooral nieuwe gerechten op tafel te zetten, en dan ben ik ver van tevoren al van alles aan het uitproberen. Nu alleen een nieuwe saus en de rest zijn allemaal beproefde recepten. En het voorgerechtje is ook nieuw, maar dat ga ik komende week al maken en invriezen. Dus dat scheelt voor mij heel veel voorbereidingswerk.
     
  10. lavender

    lavender Actief lid

    30 jan 2015
    179
    151
    43
    Ik vind zelf de andere gangen een stuk moeilijker. Die laat ik graag aan een ander over. Waarschijnlijk worden die van mij niet zo mooi, maar ik ga mijn best doen. Vind het in ieder geval heerlijk om te bakken.
     
  11. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    13.109
    12.090
    113
    @Adje het is dat er Corona restricties zijn, anders schuif ik graag aan bij dit ‘gedownsizde’ menu! Klinkt heeeeeerlijk!
     
    NiVa0230 en Adje vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina