Inmiddels ook bekend wat we met mijn ouders gaan eten: Vooraf uiensoep met een kaascrouton uit de oven. Hoofd: runderstoofvlees met rode kool en zelf gemaakte appelcimpote. Toetje: koude Stoofperen met kaneelsaus en ijs.
Nee ik bestel het bij familie die een catering bedrijfje hebben haha. Daar bestel ik echt alleen het vlees en verder niks. De gasten hoeven geen eten mee te nemen Heb je geen cateraar in de buurt wonen?
Iemand anders laten doen Hier een broertje die vlees gaat maken in de slowcooker. Dacht dat hij zei dat het coq heet kip met wijn ui champignons en wortel geloof ik.
Ik ben zelf echt slecht in vlees wat mooi rosé moet blijven (oid). Dan doe ik het toch net te lang of juist weer te kort. Daarom hou ik van stoofvlees, een minuutje meer of minder maakt dan niet uit . En anders een groot stuk vlees wat je moet braden in de oven en daarbij een goede kookthermometer gebuiken.
Ik heb nu inmiddels besloten wat de soep vooraf en het hoofdgerecht gaat worden: Garnalenbisque met Hollandse garnalen Kalkoen (vulling waarschijnlijk salie appel) Gebakken champignons met tijm Pastinaakpuree met peer Aardappelkroketjes Salade van rucola, biet en pijnboompitten of remoulade van knolselderij Dessert ben ik nog aan het uitzoeken. Mijn ouders doen ook nog een voorgerechtje en het kaasplankje en mijn zus ook een voorgerecht.
Ja echt exact dat! Verder kan ik aardig koken maar vlees! Toevallig ik keek gisteren naar een recept voor boeuf bourguignon. Dat moet me wel lukken. Dus ik denk nu na over bijgerechten voor en hoofdgerechten. Dus als er nog tips zijn.
We hadden een plan gemaakt omdat het dit jaar bij ons is maar nu hoor ik dat mijn schoonouders uit eten willen. Ben benieuwd wat dan het plan is. Vind het wel jammer
Hier één dag met familie en één dag heeeeerlijk met zn viertjes. Dan vul ik een kalkoen, maak ik stoofpeertjes en hasselback aardappeltjes. Ik reken op de ah voor een pinguïn/ sneeuwpop ijsje want daar worden de kinderen altijd helemaal gelukkig van. Het hele familiegebeuren moet nog besproken worden, maar dan nemen we allemaal wat mee.
Wij doen trouwens de gevulde kip van boers en boers met spruitjes en gebakken aardappeltjes (in kerstvorm). Vindt onze zoon ook heerlijk en wij vinden het makkelijk te bereiden. Ik heb nl totaal geen zin in kerststress. Voorgerecht een salade met zalm (ook van boers en boers) en toetje wordt Ben & Jerry's. Mijn ouders komen alleen eten.
Wij verzorgen dit jaar een kleine brunch en ‘s avonds een kaasplank en een dessert (vorig jaar vrij uitgebreid gekookt, dus dit jaar wat makkelijker). Voor het dessert maak ik voor ieder (10 volwassenen en 1 peuter) een bord vol met allemaal kleine versies/lekkers: - kaneelbroodjes - ijslollys (gekocht i.p.v. gemaakt) - chocolade mousse van Tony’s in kleine bakjes - slagroom - eiwitschuimpjes - fruit - fondant roosjes