Ohhhhhhhh dan is dat inderdaad wel handig.. Dus kort... eerst ff koken morgen vroeg in de middag. Goed afkoelen, dan in bewaarbak in koelkast en voordat ze de oven ingaan de dressing erover. Of juist al op de plaat neerleggen, dressing, koelkast totdat ze de oven ingaan
Ik ben er nog niet uit.. Heeft iemand hét idee voor mij: Voorgerecht 5volw 4kids Moet er sjiek uitzien, lekker zijn, en het liefst niet meer kunnen mislukken op het moment zelf Hoofdgerecht is al roodvlees. Ik denk aan een soep, gladde tomaat(saai, maar ja, ivm kids wel safe) , met iets ernaast. En dan nog iets, wel vlees geen vis. Maar wat? Het moet een half uur in de auto. En wie heeft echt een topper van een dessert? Geen alcohol, geen pinda
Ik ben uitgekomen op een eerste voorgerecht van paprika carpaccio (paprika blakeren velletje eraf, opmaken met wat rucola en kaas en zo), doperwtensoep (belachelijk makkelijk maar wel lekker en sjiek). Voor dessert ga ik (voor het eerst) künefe maken. Ook dat kan je helemaal voorbereiden en op het laatst nog even opwarmen en afwerken. Misschien server ik daar nog kaki bij, dat matcht wel denk ik. Dat is ook niet zo super zoet (ondanks flink wat suiker).
Wij vieren het bij ons thuis met ouders en broer, schoonzus, nichtje en tante. Iedereen neem iets mee. Mijn ouders maken stoofpeertjes, pompoensoep en dessert. Mijn tante een tussengerecht (weet nog niet wat). Mijn broer iets met ossenhaas en wij maken gevulde gebraden kip, hartige taart met geitenkaas, romanesco met burrata, en briochepudding als nagerecht
Thnx! Doperwtensoep klinkt goed! Gare paprika ben ik zelf niet dol op! Dessert klinkt goed boor een keer bij de koffie zeg!
Kerstavond eten wij stoofvlees. 1e kerstdag tapas 2e kerstdag rollade en kippiepan met andere kleine hapjes en lekkere toetjes
1e kerstdag doen we met ons gezin, per tweetallen een gerecht. Jongste 2 voorgerecht,pizzaatjes in kerstboom vorm Man en ik hoofdgerecht, boontjes met spek, kipfilet en kippenpootjes, en aardappeltjes uit de frituurpan met jus Oudste 2 nagerecht, zelfgemaakte ijstaart met van alles er op en eraan. Heel simpel maar dit lusten ze allemaal en maakt het voor ons leuker 2e kerstdag houden we een winterbbq met 17 personen bij ons. Goed vlees, groente voor op de bbq, salades, stokbrood, sausjes, smeersels, patat en snacks voor de kleintjes
Dit jaar helemaal geen tijd voor de voorbereidingen. Voor m'n gevoel is kerst nog weken weg. Dus maak het mezelf heel makkelijk dit jaar. Kerstavond ben ik aan de beurt. Vooraf: courgettesoep waar ik wat eetbare bloemen op laat drijven. Hoofd: drie verschillende biefstukpuntjes (normale rund, hert en wagyu) met daar bij een kaasfondue met allerlei dip dingetjes. Voor de kinderen knakworst en kipkluifjes erbij. En dan doe ik er nog een mini pannetje naast met gesmolten blauwe kaas voor de liefhebber. Na: mini trifels in een glas van cake, mascarpone en advocaat. Degene die geen drank willen krijgen 'm met chocoladesaus. En voor de kinderen heb ik een vogelbeker waar ik vanilleijs in doe. 1e kerstdag. Brunch bij zwager thuis. 's Avonds heb ik voor thuis een aardappelgratin, spruitjes, appelmoes en een wagyu entrecote. 2e kerstdag mag ik lekker bij m'n zus aanschuiven.