Hi allemaal, op zoek naar gezonde ontbijtjes en lunch. Ook voor de kids graag.. ik eet volgens mij niet perse ongezond, maar wel altijd brood! Ik wil daar wat verandering in brengen.. hebben jullie tips? Ik hoor graag zoveel mogelijk dingen.. dan kan ik een beetje gaan afwisselen bedankt alvast.
En maak je dat dan in de avond al klaar of in de ochtend? Ik heb nu havermout staan.. maar weet niet zo goed hoe en wat! Wat een leek ben ik he?
Met havervlokken is het wel fijn om ze al te weken (in melk, plantaardig of koeienmelk ofzo), anders blijven ze vrij hard. Bij havermout is dat niet per se nodig. En dan in de ochtend opwarmen, en evt nog wat vocht en lekkere dingen erbij (fruit, honing, noten bijvoorbeeld)
Ik heb maiswafels besteld, Advocado en aromat. Vraag me alleen af of dat dan vult? Misschien als ontbijtje wel prima. Heb je ook een goede tip voor de lunch?
Ja maiswafels zijn nog lekkerder. Ik eet dit als lunch, als ontbijt eet ik havermout maar die tip had je al Wat ik ook nog wel eens eet is yoghurt met mango
Ohja en vult dat dan echt als lunch? Eet je dan ook dagelijks als ontbijt havermout en als lunch wafels? En hoe maak jij de havermout? Ow sorry hoor, voor alle vragen. Ik wil gewoon zo graag wat bewuster/gezonder en afwisselender gaan leven.
Mijn man maakt dit avond van tevoren: Glazen potje (waar voorheen doperwten en worteltjes in zaten bijvoorbeeld) - 5 eetlepels havermout - ongezoete amandelmelk totdat havermout net ‘onder’ staat - een kneep / theelepel honing - 3 eetlepels (griekse) yoghurt Dan deksel erop en flink schudden Daarna deksel er weer even af en een laagje fruit er in: zwarte bessen, aardbeien, frambozen, bramen, appel, aalbessen, peer, mango zijn allemaal suggesties. Dan deksel er weer op en savonds in de koelkast zetten, de volgende ochtend trek je het potje uit de koelkast en kun je meteen hop ontbijten. Dit heet overnight oats, moet je maar eens kijken op internet want er zijn vele variaties mogelijk. En je kunt tot 3 dagen vooruit maken.
Klopt ik ook, wilde ook bewust minder brood eten. En als ik brood eet dan eet ik tegenwoordig van dat gezonde zuurdesem brood (is ff wennen hoor) Die rijstwafels (5 stuks meestal) eet ik alleen als ik thuis ben, en dan eet ik er meestal nog fruit bij als ik dan nog honger heb. De havermout maak ik als volgt: Havermout + melk + rozijntjes + kaneel 2 minuten in de magnetron Hoeveel melk moet je ff uitproberen wat je lekker vind Als ik naar m'n werk ga neem ik zo'n super nerd grote broodtrommel mee Daarin stop ik: - 2 zuurdesem broodjes - Bakje met studentenhaver (ongezouten) dit maak ik zelf - Cherry tomaatjes - Appel - Mandarijn - Bakje met druifjes - 2 maiswafels Dit is trouwens inclusief ontbijt, ik begin al met eten in de trein
Super goede tips al! Ben ik erg blij mee. Ik ga alles wat ik tot nu toe heb gebruiken, want hier kan ik echt wat mee. Thanks! Hoor nog steeds graag meer.. lekker veeleisend he
Mijn ontbijt: 250gr ongezoete soja melk met een appel in stukjes aan de kook brengen, 45 Gr havermout er bij, 1 minuutje laten meekoken, daarna beetje af laten koelen. Gooi er dan nog kaneel, kokos, en soms chiazaadjes op. Als lunch meestal een salade.
Mais of rijstwafels met avocado is lekker helemaal met Cottage cheese en plakje kipfilet. Meteen meer eiwitten en vult goed! Rijstwafels met 100% pindakaas en beetje honing vind ik ook erg lekker
Ik eet 's ochtends een bakje skyr met een meergranen beschuit. Bij de lunch vaak salade van bietjes, rucola en huttenkase met een geroosterde boterham erdoor (als croutons). Anders 2 meergranen crackers met huttenkase en tomaat.
Ik zie veel rijstwafels voorbij komen, maar zou deze eerder als tussendoortje nemen, gezien de voedingsstoffen. Ik eet qua ontbijt en lunch : Yoghurt met zaden en noten met fruit. Boekweit pannenkoeken. Salades. Groente omelet. Havermout met bessen of appel. Zelfgemaakte soep. Crackers. Zelfgemaakt brood (pompoen, zoete aardappel of iets dergelijks). Ik zet alles in de avond klaar en maak zoveel ik kan. Ik moet ook echt plannen, anders pak ik alweer snel iets makkelijk en dat zijn altijd koolhydraten.. Recepten en inspiratie haal ik uit kookboeken of internet.
Zoals hierboven al gezegd, echt plannen is het beste. Dus zorg dat je lijstje maakt van wat je zou kunnen eten als ontbijt/lunch en ga alles wat je daarvoor nodig hebt in huis halen (bijv. blikjes vis voor door salade (anjovis of sardientjes), balsamico voor salade, maiscrackers enz). En wat je ook kunt doen is bijv. 1x s avonds grote pan soep maken (wat je maar lekker vindt en daar receptje van zoeken) en dan in zakjes invriezen. Dan kun je voor lunch altijd even zakje opwarmen! Dat wel op de dagen dat je dan 's middags thuis bent natuurlijk Ik had laatst pan tomatensoep gemaakt en kippensoep, echt zo lang van genoten! Ik eet ook meestal havermout als ontbijt trouwens. Ik maak het zo klaar: Schaaltje met melk warm ik op in de magnetron (2 minuten), dan doe ik er havermout doorheen (mag flink wat in, zodat het redelijk dik is) en dat dan nog 1 a 1,5 minuut in de magnetron. Daarna kaneel doorheen en stukjes appel en dadel.
Ooohhh even niet gekeken en weer heel veel reacties erbij! Zooo blij mee. Wat ik me afvraag, ik wil dit alles echt allemaal wel in huis halen. Maar zijn jullie niet superveel geld kwijt aan boodschappen? Ik heb het idee dat ik het wel echt duur maak voor mezelf. Op zich niet erg, ik kan het missen. Maar was juist aan het besparen op boodschappen Hahah.. ach, gezonder eten vind ik belangrijker!
Vind het wel mee vallen. Zak havermout van de Albert Heijn die goedkope is goed en supergoedkoop. En rol rijstwafels zijn ook niet duur en pak de goedkoopste kipfilet bij de appie. Toevallig 750 gram avocado's in de reclame voor 2.25 per netje deze week. En zo kan ik wel ff doorgaan. Als je niet veel snoep koopt bespaar je daar weer op.