Hoi allemaal, Er komt warm weer aan. Dat wordt zo min mogelijk koken/oven gebruiken. Wie weet er smakelijke recepten? Mijn favoriete warm weer recept is pastasalade. Pasta koken. Boontjes, sugarsnaps of groene asperges koken. Saus maken van crème fraiche met olijfolie, verse basilicum, geraspte parmesan en fijngesneden rode ui. Toevoegen: gekookte pasta, boontjes,sugarsnaps of groene asperges. En evt fijngesneden uitgebakken ontbijtspek. Wie heeft nog meer ideeën?
Onze favoriet is rucola met krieltjes, gerookte zalm en augurk. Krieltjes kort koken, gerookte zalm snippers erbij, plakjes augurk, lenteui en een yoghurt mayo dressing met een likje mosterd.
Ik kook nooit echt een recept, maar met warm weer eten we graag pastasalade idd, of couscous salade, orzo salade.. Gazpacho met Turks brood en hummus/pesto/tzaziki en rauwkost, meloen en olijven oid. Hapjes. Italiaanse bol nepkip burger, tomaat en pesto. Salade, aardappeltjes uit de oven. Taco salad. (Bijvoorbeeld dus veel pesto maken en er dagen van eten; koude pasta pesto, bij het Turks brood en op de burgers. Ideaal)
Rijst salade Nu ik dit topic lees ga ik dat binnenkort ook weer maken. Pandanrijst Flesje kerriesaus van remia ofzo Stukjes appel Stukjes kip Lente ui Ananas in Stukjes Kerriepoeder Eigenlijk alles wat je er wil gooien kan erin en het is echt heel lekker
Wraps met gegrilde kip (op de bbq). Klassieke perzik met verse tonijnsla en andere rauwkost dingen. Salade met geitenkaas (honing, rozijnen, spekjes, appeltje,...). Krieltjes met boontjes, spek, ui en gekookt ei.
Aardappelsalade Aardappels, augurk, ui, mayo, appeltje, peper en zout. Lekker met een salade en kip(spiesjes)
Ultiem warm weer gerecht is toch wel pasta pesto salade: - pasta - Mayo of yogonaise - zout, peper, knoflookpoeder, etc (wat je zelf lekker vindt) - groene pesto - kip flakes Italiaanse kruiden - snoeptomaat - komkommer - rode ui - mini mozzarella balletjes ui, komkommer en tomaat klein/fijn snijden, mini mozzarella ook doormidden en vervolgens alles in een bak door elkaar roeren met de pesto en Mayo naar smaak. Ook altijd een succes met warm weer: - kipspiesjes (eventueel van de bbq) met stokbrood - platbrood met gehaktballetjes in tomatensaus en een salade van tomaat, komkommer en feta - soft shell visstick taco - Wraps met kip, kaas, sla en saus
Pasta salade: Gekookte koude pasta Gerookte kip Uitgebakken chorizo Mozzarella Pijnboompitjes Gedroogde tomaatjes Cherry tomaatjes Rucola (Voor de liefhebber) geitenkaas Honing-mosterdvinagrette ‘Piadina’ tuna melt: Tonijn, op water Rode ui Appel, grof geraspt Geraspte kaas Mayonaise Beetje mosterd Tabasco Ciabatta’s Ciabatta’s in drie of 4 stukken verdelen (afhankelijk van de grootte van je tosti apparaat). Dan opensnijden en beleggen met de tonijnsalade (alles behalve de ciabatta’s dus door elkaar gemikt) en paar minuutjes roosteren in een tosti apparaat. Salade van aardappel, rul gebakken gehakt en bietjes: Gekookte aardappel in blokjes Rundergehakt, rulgebakken Geraspte rode bietjes Gesnipperde ui Appel in blokjes Mayonaise Maggi, paar scheutjes ’Rokerige’ zoete aardappelsalade Bacon, uitgebakken met een flonke snuf pimentón Maïskorrels, op het eind meegebakken met de bacon Zoete aardappel, gegaard en in blokjes Bosui, in ringetjes Mayonaise ‘Rotdogs’, oftewel Rotterdamse hotdogs Hotdogbroodjes of witte puntjes Hotdogs Nacho cheese dip, of plakjes cheddar Rode peper, in ringetjes Bosui, fijngesneden Ontbijtspek Bbq rub Besmeer de broodjes met wat nacho cheese dip. Strooi er wat rode peper en bosui op. Leg dan de hotdog erop en klap het broodje dicht. Omwikkel het broodje met wat plakken omtbijtspek, zodat het goed dicht zit. Bestrooi met wat bbq rub en grill op de bbq.
Maaltijdsalade: Cherrytomaatjes, komkommer, sla, feta, kipstukjes (die al gaar zijn, ik verwarm ze dan nog even) ei en slasaus. Kisir (Turkse bulgursalade): Turkse bulgur (zie plaatje) in bak doen en kokend water erbij doen (totdat de bulgur echt nèt onder water staat) en daar naar smaak tomatenpuree bij doen. Theedoek erover heen en later staan totdat de bulgur al het water heeft opgenomen. Beetje olie erbij doen en goed door elkaar roeren. Dan kun je eigenlijk erbij doen wat je wil. Ik maak het altijd met cherrytomaatjes, komkommer, lenteui, rucola en soms nog Turkse augurkjes. Dan nog naar smaak citroensap en zout erbij doen. Ik maak er dan ook nog çacik bij (yoghurt met kommer, zout en knoflook; beetje zoals tzatziki) en eet dat samen.
Mijn favoriet is dan toch wel stamppotten ipv al die salades zuurkool met fruit, andijvie mrt kaas, tomaat en spekjes, boerenkool... Maar het wordt nu eerst tomatensoep (zwemles dus laat), chinees uit de vriezer (wederom door zwemles), bietenstamp (moeten geoogst worden). Vrijdag bbq met 3 buren
2 personen: 200 gram sperziebonen 20 gram ongekookte quinoa 100 gram rauwe biet 150 gram kip 4 el skyr 1 tl mosterd 1 el olijfolie Sperziebonen 5 minuten koken, laten afkoelen. Kip in blokjes snijden en bakken met wat chilipoeder, laten afkoelen Biet schillen en raspen, de skyr, mosterd en olie erdoor roeren Quinoa koken. Alles bij elkaar in een bak gooien. Eten wij ook vaak als lunch
Piadina gevuld met: Rucola ( rauwe) rode ui Komkommer Tomaat Schapenkaas ( manchego of pecorino) piadina aan beide kanten even verwarmen in een koekenpan met wat goede olijfolie. Beleggen, dubbelvouwen en genieten. mocht je vlees eten zou je er ook wat Italiaanse rauwe ham in kunnen doen ipv de kaas.
Vanavond eten we een koude paprikasoep van Ottolenghi. Hij staat al klaar in de koelkast en is heerlijk. Ik hoef hem vanavond na de zwemles alleen nog maar op tafel te zetten Daarbij broodjes koude kipsalade (gepocheerde kip, abrikozen in stukjes, amandelschaafsel en een dressing van mayo, abrikozenjam, kneepje citroensap, kerriepoeder en snufje kardemom). Ook super easy. Recept soep staat hier ook online: http://carolinebrouwer.blogspot.com/2013/09/koude-paprikasoep-met-zure-room.html