Heb even op internet gezocht naar recepten voor KFC gefrituurde kip. Genoeg keus uit lekkere en goedklinkende recepten! Kan ik mooi vl morgen mee verrassen heerlijk om hem af en toe te verwennen met iets extra lekkers als avondeten. Maar nu het volgende.. Ik ben ziek geweest van kip in het verleden en daardoor jaren lang geen kip gegeten. Vind het wel erg lekker dus langzaam maar zeker voorzichtig weet wat kip gaan eten. Maar ik ben er wel heel heel erg voorzichtig in. Rauwe kip frituren voel ik me niet echt prettig bij omdat lastig te bepalen is voor me wanneer de kip goed gaar is van binnen. Kan ik de kip daarom eerst koken? Ik wil kipfilet gebruiken ipv drumsticks, omdat we allebei niet heel gek op bot in vlees zijn. En iemand verder ervaring met het maken van KFC kippetjes?
Bij de toco hebben ze KFC kruiden. Smaken precies het zelfde. Gewone en pikant. Zet wel raam open want bloem slaat op je longen Verder wel rauwe kip, doop je derin en hop in de olie. Gebruik zelf een wokpan die ik vul met zonnebloem olie. Gooi deze olie daarna ook weg. Nog nooit ziek van geworden
Kip kan je natuurlijk wel eerst koken. Je loopt daarna alleen wel wat risico's en dat is dat de kip te droog wordt en te nat is, waardoor de frituur gaat spatten. Als je de kipstukjes niet te groot maakt worden ze wel goed gaar in de frituur zonder ze eerst te koken.
Ik zou het gewoon rauw doen anders lijkt het me droog worden! Het grootste dikste stuk snij je gewoon na bereiding doormidden, als die wit vanbinnen is moet alles goed zijn En idd de mix van de toko is zaaaalig!
Gewoon 1 of 2 stukjes proberen eerst op verschillend aantal minuten, zodat je weet bij welk aantal minuten het goed is. Rauw is niet goed maar te gaar is ook niet meer lekker