maakt er iemand wel eens een sponscake

Discussie in 'De lounge' gestart door bumpie, 10 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bumpie

    bumpie Niet meer actief

    hoi hoi,

    heb laatst een keer een sponscake gegeten. Maar maakt iemand deze cake weleens??? Heeft er misschien iemand een recept voor mij?
     
  2. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Nog nooit gemaakt maar als ik het zo zie is het een 'normale' cake met pandanvloeistof. Er staan genoeg recepten via google.
     
  3. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    ik heb nu trouwens es we spiek :D een citroenschuimtaart in de oven staan.... die is zoooooooo lekker!
     
  4. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Zeg maak mij even lekker!!
    Ik ben altijd blij als er weer pasar malam is want dan kopen we altijd pandan spekkoek, ohhhh zooooo lekker!!
    Ik probeer het echt tot alleen die gelegenheid te beperken anders blijf ik het eten.
    Dus nog drie maanden wachten haha!
    Maar jullie brengen me wel in de verleiding om het te gaan maken.
     
  5. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Joehoee spekkoek !! Hier een kwartje indo die er ook weg van is!;)


    sponscake ken ik niet.....:D
     
  6. bumpie

    bumpie Niet meer actief

    ja heb op google wel recepten maar snap het niet helemaal.
    Er staat dan 6 eieren en 6 eidooiers. Maar gebruik je die 6 eieren helemaal of alleen het eiwit?? en dan hebben ze het over kom in een steelpannetje doen maar die mag het water niet raken en op een andere site staat dat hij de bodem niet mag raken?
     
  7. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    Bedoel je au bain Marie? Dus dat je een kom in een pan water hebt?volgens mij maakt dat niet uit dat hij de bodem raakt of niet.
    En welk recept heb je?
     
  8. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik dacht overigens dat sponscake gestoomd moest worden officieel?
     
  9. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    *kwijl*

    Recept aub! :D
     
  10. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    what the heck is een sponscake?!? En....nee vertel maar niet...had al honger...
     
  11. Rodayna

    Rodayna Niet meer actief

    Bij de gemiddelde toko kan je de bereiding "kant en klaar" in verpakking kopen, je hoeft er alleen nog maar ei, water en kokosmelk aan toe te voegen.

    zo maak ik m dus altijd..... heeeeerlijke cake.
    Ga morgen maar eens maken weer.
     
  12. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    zo doe ik het ook, pandan cake, jammieeeeeeeee
     
  13. Ummy

    Ummy Actief lid

    7 okt 2008
    361
    0
    0

    Ja die koop ik ook weleens, heel makkelijk en echt super lekker:)
    De originele sponscake en ook de spekkoek zijn best een hoop werk om zelf te maken.

    Mmmmm...ik krijg nu echt onwijze trek!!
     
  14. mamavanjill

    mamavanjill Bekend lid

    8 okt 2009
    641
    0
    0
    ik ben een echte sponscake fan... HHHMMM heerlijk!
    alleen ik krijg hem eigenlijk nooit helemaal super goed gaar.. blijft altijd wat nat.
    iemand anders een tip?

    Ingredienten:
    150 ml kokosmelk (toko)
    50 ml warm water
    8 eieren gesplitst
    200 gram basterdsuiker
    175 gram bloem, gezeefd
    1 theelepel bakpoeder
    1/3 eetlepel pandanpasta (gifgroen via toko)
    1 theelepel vanillesuiker

    Hulpmiddelen
    Bakvorm (tulband of een springvorm)
    Mixer
    Oven
    Zeef


    Voorbereiding
    Eieren splitsen
    Oven voorverwarmen (180graden)

    Bereidingswijze
    8 eiwitten met 100gram suiker stijfkloppen, tevens in een aparte kom ook de 8 eidooiers met 100gram suiker en de vanillesuiker en bakpoeder mixen.

    150ml kokosmelk en 50ml warm water goed door mengen met 1/3 eetlepel pandanpasta

    Gezeefde bloem in delen toevoegen aan het eidooiermengsel, samen met het pandan/kokosmelk mengsel.

    Geklopte eiwitten hier voorzichting doorheen spatelen.

    In een ingevette bakvorm gieten en zeker 35min. in de voorverwarmde over op 180graden afbakken.

    JAMMIE!
     
  15. mamavanjill

    mamavanjill Bekend lid

    8 okt 2009
    641
    0
    0
    je hebt ook nog stoom cake (noemen ze iets van rottiekoekoes of zoiets????) ook indisch en moet je stomen.
    ook errug lekker. als je het recept wilt dan hoor ik het wel..
     

Deel Deze Pagina