Kibbeling!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door angela8923, 19 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. angela8923

    angela8923 Actief lid

    11 apr 2016
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi dames,

    Ik zag net de visboer staan. En ik kreeg zo'n trek in kibbeling. Mag je dat gewoon hebben? Het is uiteraard niet de "vette" vis die zo gezond is tijdens je zwangerschap. Maar kan het kwaad?
     
  2. julia1984

    julia1984 Fanatiek lid

    9 feb 2012
    2.244
    5
    38
    NULL
    NULL
    Nee hoor gewoon lekker eten
     
    Bloempje1982 vindt dit leuk.
  3. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    7 mrt 2014
    1.593
    215
    63
    Volgens mij mag dat gewoon. Ik heb het een paar weken geleden ook nog gegeten.
     
  4. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Snoekbaars, tonijn en zwaardvis worden afgeraden maar verder mag je ook niet vette vis eten hoor! Eet smakelijk :)
     
  5. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Mag gewoon hoor. Lekker!
     
  6. Pipo30

    Pipo30 Fanatiek lid

    31 jul 2014
    4.944
    681
    113
    En waarom dan wel?

    Ts,natuurlijk mag je kibbeling eten...
     
  7. twinty

    twinty Bekend lid

    20 jan 2012
    640
    1
    18
    Zoute haring mag ook gewoon zolang het maar van de visboer komt.
     
  8. Pipo30

    Pipo30 Fanatiek lid

    31 jul 2014
    4.944
    681
    113
    Dat klopt niet helemaal.Als ze maar dezelfde dag zijn schoongemaakt,en niet vacuüm uiteraard...niet iedere visboer verkoopt haring 'vers van 't mes'.
     
  9. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Haring is gepekeld en dus niet rauw. Zolang ze maar niet vacuüm verpakt zijn is het oké. Zelfs de 'vers van het mes' haring ligt ook bij de visboer al langer in de vriezer hoor.

    Alleen niet te veel eten, haha. Want het is niet zo goed voor je bloeddruk :p.
     
  10. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    gewoon lekker eten hoor.
    zolang het geen roofvis is mag je bijna alle vis gewoon lekker eten.
    alleen jammer dat bijna elke visboer koolvis gebruikt voor kibbeling..
    is toch minder smakelijk dan kabeljauw..
     
  11. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Dat zijn roofvissen en bevatten te veel kwik.
     
  12. Pipo30

    Pipo30 Fanatiek lid

    31 jul 2014
    4.944
    681
    113
    Dat is echt al heel lang achterhaald.
     
  13. angela8923

    angela8923 Actief lid

    11 apr 2016
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt dames! Ik ga zo een portie halen! Jammie!
     
  14. Pipo30

    Pipo30 Fanatiek lid

    31 jul 2014
    4.944
    681
    113
    Als haring een dag schoongemaakt ligt,komen er slechte bacteriën 'tot leven'.Het klopt dat haring al langer in de vriezer ligt voordat ze schoongemaakt worden,daar gaat het ook niet om.(dit is even kort uitgelegd)
     
  15. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Dat wist ik niet.heb je een bron?
     
  16. Liekj

    Liekj Niet meer actief

    Ik zou gewoon de richtlijnen van het voedingscentrum aanhouden. Dan zit je vast goed..
     
  17. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113
    Ben ook benieuwd naar je bron, want op de site van het voedingscentrum wordt nog altijd afgeraden om roofvissen te eten ivm dioxines en zware metalen.
     
  18. Vlinder73

    Vlinder73 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    2.146
    1
    38
    In mijn paradijs
    Vis
    Het advies is om 1 keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis. Let wel op met onderstaande soorten. In gerookte kant-en-klare vis uit de koeling en rauwe schaal– en schelpdieren kan de bacterie Listeria zitten. De kans op besmetting is niet groot, maar kan een vroeggeboorte of miskraam veroorzaken. Listeria gaat dood als je vis goed verhit. Sommige vis kun je beter niet of beperkt eten omdat er grotere hoeveelheden dioxines of zware metalen in kunnen zitten.

    sluiten
    Neem niet Neem niet te veel
    Gerookte kant-en-klare vis uit de koeling** (gerookte zalm, paling), zowel vacuümverpakt als andere soort verpakking
    X
    Sushi met rauwe vis
    X
    Rauwe schaal- en schelpdieren** (kreeft, garnalen, krab, mosselen, oesters, coquilles, kokkels)
    X
    Roofvissen (zwaardvis, tonijn, haai, koningsmakreel) Tonijn uit blik is geen probleem. X
    Wilde paling en wolhandkrab uit Nederlandse wateren. De meeste paling in de supermarkt is kweekpaling en is veilig. X
    Vette vis (makreel, haring, zalm, paling, heilbot, bokking, sardines, forel) Maximaal 2x per week
     
  19. Iertje

    Iertje Bekend lid

    16 aug 2015
    632
    3
    18
    Makreel is ook een roofvis en wordt dus ook afgeraden.. Zoute haring alleen dag vers en het liefst nog voor je neus schoon gemaakt!
    Ik heb vandaag nog 2 pistoletjes gerookte zalm gehad vers gerookt van de visboer en dus vers dan mag het ook wel! Supermarkt zalm doe ik niet
     
  20. Mommy11

    Mommy11 Bekend lid

    7 apr 2015
    905
    202
    43
    Tuurlijk mag dat!! Lekker eten
     

Deel Deze Pagina