Ja klopt dit zal het ook wel zijn. Het is zo moeilijk als je het niet eens bent over bepaalde zaken. Maar hier moeten mijn partner en ik maar nog eens over praten.
Ja op het moment dat mijn zoontje het al 3 keer heeft gevraagd en hij weer doorgaat. Dan zeg ik meestal :'hij heeft het nu al 3 keer gevraagd, hou dan ook op nu. Dalijk ontploft weer de bom en hij heeft hij het weer gedaan' weet je ik snap mijn zoontje z'n onmacht zo goed omdat mijn partner dat klieren bij mij ook goed kan. Mijn reactie wordt naar drie keer vragen op te houden ook boosheid (al zal ik niet gaan slaan) en uiteindelijk is er ruzie en ben ik de 'aansteller' dan denk ik 'Nee ik heb 't je 3 keer gevraagd en je luistert niet'
Misschien zou je het anders kunnen formuleren en vragen aan je man of hij je zoon gehoord heeft? Nu ga je er echt tussen staan en op een andere manier kan je het misschien begeleiden, misschien kan je man en je zoon een codegebaar of woord opstellen (iets samen laten bepalen) dat het voor beiden echt klaar is.
Dus eigenlijk beschermt jouw zoontje jou tijdens het ravotten, net zoals jij hem beschermt... Ik denk dat de oplossing voor dat probleem van overbescherming dan toch ligt bij papa die niet luistert naar grenzen die aangegeven worden. En eigenlijk vind ik dat behoorlijk problematisch bij het opvoeden van een kind, zeker een jongen. Ik weet dat het spelen is, en dat je man geen slechte intentie heeft. Of daar ga ik toch vanuit. Maar eigenlijk vind ik het erg belangrijk dat je kinderen, zeker jongens, leert om te luisteren naar de ander. Als die aangeeft dat iets niet leuk meer is, dan moet je luisteren. Punt. Dat was ook bij mijn man een aandachtspunt, want hij heeft ook de neiging om dan altijd nog nét iets langer door te gaan. Tot ik de parallel trok met onze zoon later als tiener met een vriendinnetje. Heel karikaturaal, uiteraard, maar hij begreep meteen wel waarom dat respecteren van verbaal en nonverbaal gestelde grenzen door anderen zo'n belangrijke levensles is.
Mijn gedachte bij je openingspost was eigenlijk niet over jullie relatie met z’n drietjes maar meer van: Word hij op school weleens geplaagd? Omdat hij het verschil niet ziet tussen stoeien en pesten?