Het niveau Engels van mijn dochter is om te janken. Dit jaar ook een zeer slechte docent gehad die meer bezig was met vriendjes maken in de klas dan lesgeven. Ik liet haar een vmbo basis examentekst zien voor de grap en ze heeft werkelijk geen idee wat er staat. Ze gaat komend jaar naar de derde. Wat zijn Engelse leesboeken die geschikt zijn om mee te beginnen, en ik betwijfel of ik haar zover krijg om er überhaupt in te lezen, dus wat zijn nog meer goede tips om dat Engels op te krikken. (Ik ga uiteraard bij de nieuwe docent meteen in gesprek, maar dat is pas na de vakantie).
Geen docent hier, maar het basisschool-Engels van mijn oudste is ook om te huilen. Na de zomer start hij met Cambridge Engels dus in de zomervakantie laat ik hem onbeperkt Duolingo oefenen zodat hij tenminste nog iets snapt van wat hij straks voor zijn kiezen krijgt. Wellicht een idee?
Films/series kijken met Engelse ondertiteling. En boeken zoals Roald Dahl zijn ook wel redelijk goed te lezen in t Engels.
Mijn oudste twee vinden het superleuk om te doen, maar als de interesse er niet is houdt het op natuurlijk. Jammer. Vroeger konden we via school een set boeken zowel Nederlands als Engels kopen. Ik heb nog een rijtje staan maar dat is echt voor de leeslijst in het laatste jaar. Misschien eens in de bibliotheek vragen of er boeken zijn op haar niveau/leerjaar?
Ik ben docent op het tweetalig onderwijs. Ik geef niet het vak Engels, maar wel in het Engels les. Ik weet dat hier inderdaad wel het advies wordt gegeven om Engelse series te kijken met Engelse ondertiteling (kan met Netflix). Dan krijg je het op twee manieren binnen, lezen en luisteren. Verder tijdschriften over onderwerpen die haar aanspreken in het Engels, korte stukjes zijn toegankelijk dan direct hele boeken. Alhoewel misschien inmiddels een beetje ouderwets?
Engelse youtube filmpjes kijken? Daar leren ze echt wel het een en ander van en dan doe je het ook op speelse wijze en wordt het ook niet ze opgedrongen. Wel triest dat het zo slecht gesteld is met het engelse onderwijs.
Ik ging zelf Harry Potter in het engels lezen tijdens mijn middelbare schooltijd. Verhaal kende ik uit mijn hoofd dus als Ik iets niet snapte was ik niet meteen de draad kwijt. Misschien heeft zij ook een boek/serie die ze in het Nederlands kan dromen?
Ligt ook aan welke leraar je hebt. Hier leuke leraar, leuke lessen en als je klaar bent mag je gaan lezen in een Engels leesboek. Dochter is heel enthousiast en heeft nu 5 boeken ( engelstalig) besteld voor de vakantie. Wiskunde daarin tegen is dit jaar prut, leraar die een soms uitschrijft op het bord en daar moeten ze het mee doen. Leerlingen hebben nu geklaagd bij mentor, maar zodra die erbij komt zitten in de klas geeft hij wel gewoon les. Dochter heeft dit opgevangen door haar flexuren op te vullen met extra wiskunde ( gegeven door andere leraar) en de zoon van mijn vriendin ( goed in wiskunde) gaat haar morgen nog online bijles geven ( volgende week proefwerk week) Wat betreft Engels zou ik kijken of er een serie is die haar aanspreekt en die Engels ondertiteld is.
Mijn dochter zei, of haar favoriete muziek ( als deze Engels talig is) luisteren met de songtekst erbij. Of de Nederlandstalige songtekst samen vertalen naar Engels schijnt erg grappig te zijn als je het letterlijk vertaald ( of andersom van Engels naar nederlands)
Zou inderdaad boeken van Roald Dahl ofzo in het Engels bij de bieb halen (ik heb ook Engelse boeken bij de kringloop gehaald, kost je ook weinig) en je hebt ook Engels leren met Donald Duck. Die had ik op de basisschool voor ze en heb ik vorig jaar ofzo op MP verkocht. Zal wel meer van op MP staan. Het heet Duckburg en achterin staan woordenlijsten voor als ze er zelf niet uitkomen.
Mijn jongste dochter heeft zichzelf voornamelijk engels geleerd. Ze zit op kader maar doet Engels op havo niveau. Ze heeft het vooral geleerd door te netflixen . Maar dan dus de serie/film in het engels en de ondertiteling ook.
Ja dat werkt supergoed. Dat wordt hier ook als tip gegeven door de leraren. Mijn jongste heeft zichzelf engels geleerd door youtube filmpjes te kijken. Hij begrijpt wonderbaarlijk genoeg echt heel veel en spreekt het ook nog.
Ja verschilt idd per leraar. Zoon heeft een profiel gekozen voor aankomend jaar met wiskunde B. Sinds maart krijgt hij alleen nog wiskunde B, maar aangezien het nog wel 1 klas is, krijgt het Wiskunde B deel gewoon geen uitleg en moeten ze zich maar redden. Zo idioot.
Ik heb dat in elk geval voor elkaar. Ze kijkt nu series die ze al vaak gezien heeft met Engelse audio en Engelse ondertiteling. Het is in elk geval een begin vandaag.
Het Engels van de jongste is nu al beter, maar hij volgt idd Engels sprekende youtubers en alle games zijn in het Engels. Maar dat is ook een kind dat voor de lol duolingo doet, dus al een heel ander uitgangspunt.
Grappig hoe dat werkt, hè. Mijn zoon spreekt ook al een beetje engels. We moeten in ieder geval al een klein beetje oppassen met wat we zeggen. En ook allemaal door onzinnige youtube filmpjes. En ik heb zo Duits geleer. Wij woonden 3 jr in Duistland toen ik jong was, en daar had je alleen maar Duitse tv. Daar kon de middelbare school uiteindelijk niet tegenop.
Was er maar een Nederlands boek dat ze kon dromen, I wish Ze heeft echt een broertje dood aan lezen helaas, in alle talen