Ik snap niet dat je niet wil zien dat een glas cola voor de gezelligheid iets anders is dan een flesje jillz. Ook al zit er in beiden geen alcohol. Cola is van zichzelf altijd zonder alcohol, Jillz is met alcohol bedacht maar gelijk met de radler 0.0 rage is er dus een alcoholvrije versie gekomen. Een heel ander uitgangspunt. En dat het hetzelfde is als dubbelfriss en cola is gewoon onzin,want dan had het ook daar tussen gestaan. Maar het feit dat kinderen graag zo'n flesje hebben voor "de gezelligheid" of " omdat het stoer" is....tja dat vind ik een signaal. Kinderen "horen" dat niet met drinken te doen.
Mijn zoon van 9 drinkt een paar keer per jaar ook Jilzz 0,0. Zelf drink ik af en toe de 5% variant. Nou, geloof me, hij lust die van mij echt niet. Hij was een keer nieuwsgierig en wilde een slokje. Hij zat mooi te gruwelen. Dus dat de stap naar alcohol minder groot is als kinderen af en toe 0% drinken, dat geloof ik niet. Drinken met alcohol smaakt toch een heel stuk wranger. Geloof niet dat een kind daarnaar zal verlangen.
Ik vind eerlijk gezegd ook een verschil tussen thuis geven en woest worden omdat ze t op een verjaardag krijgen. Ik geef ze t thuis echt niet, net zoals cola en heel veel snoep. Maar op een verjaardag bij een ander gelden nou eenmaal andere regels....
Nou nee, als je drankjes als jillz aan andermans kinderen geeft dan ben je niet helemaal wijs hoor. Heeft niks met regels te maken. Mijn kinderen krijgen niks binnen waar ik niet achtersta.
Ik ken jilzz niet (belg), maar is dat niet hetzelfde als de kinderchampagne (K3, Maya de bij, kidibull,..) gewoon sprankelend fruitsap (met veel suiker)? Mogen jullie kinderen dat dan ook niet? Want de associatie met alcohol is daar even groot natuurlijk (champagne). Als wij een feestje hebben, mag dat van ons wel, één of twee glaasjes. Alleen staat het niet dagelijks op tafel. Wij leren hen daardoor net dat op een feestje best iets anders mag gedronken worden, maar dat dat met mate moet gebeuren: één of twee glaasjes. Beter dan ze iets te verbieden tot ze "volwassen" zijn en hen dan los te laten. Maar zo denken wij er over. Blijkbaar is dat niet standaard.
Klopt, goed gelezen. Ik vind kleine kinderen aan de cola ook een asociaal gezicht, dus in mijn optiek inderdaad net als cola asociaal bij kleine kinderen. Ik ben het er alleen niet mee eens dat de link komt doordat het in een flesje of blikje zit. Ik zou het ook asociaal vinden als het in een pakje zit. Waar het mij om gaat is het volgende: Drankjes die met alcohol worden geassocieerd horen mijn inziens niet in de buik bij een kind te belanden. Waarom kinderen laten wennen aan de smaak van een alcoholisch drankje?? En cola is gewoon zo’n ongezonde cafeïne-suiker-rotzooi bende waar je een ranzige wc mee schoon krijgt. Dat hoort in mijn optiek ook niet in de buik van een klein kindje te belanden. Oké, eigenlijk in niemand zijn of haar buik haha maar ik snap ook wel dat het lekker is, dus dat volwassenen wel eens er voor kiezen om het toch te drinken. Ik zelf ben niet vies van een mooie wijn. Maar ik heb wel een oordeel over het normaliseren van alcoholdrankjes of de alcoholvrije varianten daarvan bij kinderen of bij zwangere dames. Dat vond ik ook te achterlijk voor woorden in die blije dozen van de bekende babywinkels. Waarom moeten er alcoholvrije varianten in die dozen zitten?? Is het nou echt zo zwaar om negen maanden niet te drinken? Zijn we met ons allen zo afhankelijk van de drank dat we drankjes die hetzelfde smaken en hetzelfde etiket hebben, maar een wel met 0,0 of 0,5 etiket erop in onze zwangerschappen moeten drinken?? Noem me maar kortzichtig maar ik vind zowel bij kinderen of bij zwangeren géén gezicht.
Maar dit spul smaakt naar zoete appelsap; als je ze appelsap geeft, wennen ze dan ook al aan de smaak van alcoholische drankjes? Het smaakt in de verste verte niet naar iets mét alcohol.
Nou echt! En op feestjes bij andere mensen thuis gelden nog steeds mijn regels wat betreft wat mijn kinderen wel of niet in hun monden mogen stoppen. Degene die een feestje geeft biedt iets aan, wij hebben niet de verplichting om dat ook in onze mond te stoppen.
Ik verbaas me eigenlijk ook heel erg dat mensen hun kinderen alcohol laten proeven? Wat wil je daarmee bereiken? Je geeft ze toch ook geen trekje van je sigaret omdat ze benieuwd zijn hoe dat is?
oeh.. maar hij/zij proeft het wel degelijk.. en wat al gezegd wordt- je kunt dingen ook uitleggen. In de winkel zien ze ook bij de kassa de berichtgeven over de wet van alcohol - bij reclames op tv misschien soms...
Weet je wat het sleutel woord is in dit hele gebeuren '' Communiceren '' Praat met je kind en leg het verschil uit. Ik zie het gewoon als frisdrank, jij niet. Prima! Ben blij dat wij hier er niet zo krampachtig over doen zoals sommige.
eerlijk.. als mijn zoon/dochter zo nieuwsgierig zou zijn en die drang zou hebben om het te proberen, dan zou ik dat misschien nog wel doen ook.. en dan zo dat ze het flink benauwd krijgen en dat gevoel voorlopig niet meer vergeten. Liever zo- dan dat ze het dan stiekem met vriendjes gaan doen (wat ik helaas hier ook weleens gezien heb- 10/11 jarige in een speeltuintje) . Overigens verwacht ik hier geen rokers. Ze zijn voldoende bekend met kanker en weten dat roken dat kan veroorzaken- die link leggen ze nu al heel duidelijk. Maar oke- ander topic .
Dat is dan wel handiger eigenlijk. Ik koop vaak 1 liter of 0,5 liter flesjes. Soms drinken ze dan op zaterdag nog een glaasje.
Dat iemand er anders over denkt betekend niet direct dat ze krampachtig doen. Als Jillz echt hetzelfde als gewone frisdrank was werd het ook als zo verkocht. Maar dat wordt het duidelijk niet.
En hoe proeft mijn kind dat? Dat ga ik hem ook zeer zeker uitleggen. Ik geef mijn kind ook geen e smoker (de versie zonder nicotine) om hem het verschil met "echt" roken uit te leggen. Prima als een ander het oke vind alcohol vrije dranken aan hun kind te geven. Ik niet. En ik wil dus niet dat hij dat krijgt. Klaar.
Echt totaal niet mee eens. Tuurlijk zijn we op een verjaardag wat soepeler, maar van sommige dingen weten de kinderen echt wel hoe ik denk en dan ga ik niet iets geven waar ik totaal niet achter sta.
Juist door de communicatie weten de kinderen hoe ik er over denk. En ik doe daar echt niet krampachtig over hoor. Als het frisdrank was stond het ook wel bij de frisdrank in de supermarkt. Dus nee zo kan ik het niet zien.