Goedemiddag dames, Moet je een tweede kind ook erkennen? Ook als je vriend de eerste ook heeft erkend. Stond me iets van bij dat het dan bij een volgende niet hoeft. Maar begin nu sterk te twijfelen. Misschien kunnen jullie mij helpen. Bedankt alvast.
Er werd ons verteld dat elk kind erkent moet worden zolang je niet getrouwd bent. Nummer 2 krijgt wel automatisch dezelfde achternaam als nummer 1.
Ja, ieder kind moet afzonderlijk worden erkend, en voor ieder kind moet afzonderlijk ouderlijk gezag worden aangevraagd bij de rechtbank.
Lijkt me wel. Kan ook van een andere vadr zijn Alleen als je getrouwd bent is alles automatisch geregeld.
Ook dan kan je kind van een andere vader zijn maar wordt vanwege het huwelijk toch als kind van de echtgenoot van de moeder gezien.
dat ze allemaal dezelfde achternaam krijgen is niet helemaal waar.. zodra jij een andere partner hebt en die erkent het kindje kan je weer opnieuw kiezen voor de naamskeuze..zo heb ik kids met verschillende achternamen.
Maar met dezelfde partner krijgt je 2e of volgende kind dezelfde achternaam als de eerste. Wij konden niet kiezen dit x. Baby 2 krijgt automatisch dezelfde achternaam als C omdat ze dezelfde vader hebben. Ts; ja je vriend moet ook deze baby erkennen. En na de geboorte gezag aanvragen.
2e kindje moet je ook erkennen ben je bij de zelfde partner krijgt de kleine de zelfde achternaam als de eerste . Ouderlijk gezag kun je na de geboorte aanvragen Wij hebben het met 21 week gedaan . Succes 😀
Het gaat inderdaad om de zwangere of die op dat moment getrouwd is (gps telt ook). Wordt een kindje binnen een huwelijk geboren dan is erkenning en gezag automatisch geregeld. Is de moeder niet getrouwd dan wordt het kindje niet binnen een huwelijk geboren en moet dat dus nog geregeld worden, zowel erkenning als gezag aanvragen. Of er al eerdere kinderen zijn maakt niet uit. Het gaat om de huwelijkse staat van de moeder op dat moment dat ze zwanger is.
hier zijn we niet getrouwd en hij heeft beide kids erkent. gezag niet. wilden ooit gaan trouwen dus dat word dan ook meteen geregeld tegen die tijd... als het er ooit van komt dan hihi
Ik zou het gezag zeker gaan regelen. Als julie apart willen reizen met de kinderen of er gebeurt iets met jou dan heeft hij geen poot om op te staan. Hij heeft nu geen ouderlijk gezag en officieel niets over jouw kinderen te beslissen.
Dat een vader die het kind wel erkent heeft maar geen gezag heeft niks over het kind te zeggen heeft is niet waar. Hier situatie dat ex van mijn vriend kind weg hou bij hem. Hij heeft kind wel erkent maar geen gezag (ex van mijn vriend was minderjarig en moest via rechtbank). nu via advocaat bezig en die zei dat hij wel degelijk recht heeft op omgang en informatie zoals bv school, ziekte enz enz. Maar beter is om alles gewoon goed te regelen. Je weet nooit wat er gaat gebeuren in de toekomst.
ik dacht dat je dan helemaal naar de rechtbank moest en dat dat heel ingewikkeld was. maar als dat gewoon online kan.. maar wat heeft erkennen dan voor nut? ik dacht dat dat betekend als mij iets overkomt dat hij dan de voogdij krijgt... en apart reizen doen we toch niet
Uiteindelijk zal hij wel de voogdij krijgen, alleen moet hij dan nog van alles regelen om het gezag te regelen. Dus het is veel handiger om het nu te regelen. Je hoefde trouwens nooit naar de rechtbank, gewoon formulieren invullen en opsturen, ik had die al klaar liggen voor de geboorte, bij het aangeven heeft mijn man meteen de uittreksels gehaald die nodig waren, we hoefden alleen nog maar de geboortedatum en naam van ons kind in te vullen. Maar nu kan het dus nog makkelijker en heb je die uittreksels helemaal niet nodig voor zover ik weet. Bij erkenning ontstaat er een juridische band tussen de ouder en het kind: de familierechtelijke betrekking. U bent dan als ouder verplicht om uw kind te onderhouden. Uw kind heeft ook recht op een wettelijk erfdeel. Als de erkenning plaatsvindt buiten huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft u nog geen ouderlijk gezag en bent u nog geen wettelijke vertegenwoordiger van uw kind. In dat geval moet u eerst het ouderlijk gezag aanvragen. Pas als u het ouderlijk gezag heeft, mag u beslissingen nemen over de opvoeding en de verzorging van uw kind. Ook mag u het vermogen van uw kind beheren. En u kunt dan rechtshandelingen verrichten in naam van uw zoon of dochter. Bijvoorbeeld een handtekening zetten. De erkenner krijgt niet automatisch het ouderlijk gezag over het kind. Het ouderlijk gezag moet worden aangevraagd na de geboorte van het kind bij de kantonrechter. Voor een digitale aanvraag kunt u terecht op Het digtale loket Rechtspraak. https://loket.rechtspraak.nl/burgers/familiezaken/32