Dat klopt helemaal. Alleen heeft de ex van TS al 3 jaar niet naar zijn kind omgekeken, dus is de kans erg groot dat hij dat de komende jaren ook niet gaat doen. Wil hij dit wel, dan kun je ook de allimentatie weer op gaan eisen, zelfs met terugwerkende kracht. Maar als TS nu allimentatie gaat eisen is de kans erg groot dat haar ex ook weer omgang wil met zijn dochtertje. Al zou het maar zijn om TS te pesten hiermee. Je kunt je er een hoop gedoe mee op de hals halen en dat moet je wel goed bedenken voordat je daaraan begint.
Allimentatie is geen kijk en luistergeld . Dit zijn 2 zaken welke je volledig apart van elkaar moet zien en dus ook apart juridisch moet aanvechten, ook is het inkomens afhankelijk. Wij betalen geen allimentatie. Maar de kinderen komen hier wel gewoon om het weekend en de helft van de vakanties. Ts ik zou zeggen als je het echt nodig heb, probeer dan even wat info in te winnen bij een advocaat een info gesprekje is vaak gratis ook, heb je het niet nodig bespaar je dan ajb de rompslomp. En wat de omgang betreft als hij dit dan zou willen omdat jij allimentatie aanvraagt, dan zal hij zelf een zaak moet aanspannen en dit hierin dus aankaarten. Ik denk dat de rechter in jouw situtuatie zal beslissen dat er evt. wel omgang kan gaan plaatsvinden maar dat dit eerst opgebouwd moet gaan worden dmv bijvoorbeeld een omgangshuis. Heel eerlijk gezegd ligt het ook ontzettend aan de soort rechter die tegen over je zit. Succes !!
Ben ik helemaal met je eens hoor, ik zou me hier niet aan wagen tenzij is echt in ontzettende geldproblemen zat oid. Hier is dit een reden geweest helemaal geen alimentatie te willen (en geen erkenning, gelukkig geen stappen van verwekker zijn kant tot nu toe en verwacht ik ook niet meer dat dit zal gebeuren)
Volgens mij waren we tegelijkertijd aan het beantwoorden, dus je kon het ook nog niet gelezen hebben.
als ik het goed had was dat niet rechtsgeldig idd maar de rechter kan zo een regeling wel opleggen, of hij haar nou kent of niet. en als jij je dan niet aan de afspraken houdt krijg je nog eens een fikse boete. ik zou me eerst heel goed laten informeren door een advocaat (kost natuurlijk ook wat) en dan beslissen of je er verder mee wilt of niet.
Een beetje rechter zal dat echt niet doen, die zal een opbouwende regeling beslissen. Hier krijgt de ex ook een boete als zij zich niet aan de regeling houdt. Maar die was er niet 1 2 3 hoor, daarvoor hebben wij een aparte zaak moeten starten waarin wij vragen om een dwangsom.
nee klopt, daarom zei ik ook kan. ze kijken altijd in het belang van het kind natuurlijk. mijn punt was eigenlijk dat ze zich eerst heel goed moet laten informeren hierover voordat ze beslist er echt verder mee te gaan. want hoedanook is het een rompslomp en als je tussendoor toch afhaakt is het doodzonde van je tijd, geld en energie
Er is ook een bureau wat het voor je kan regelen. Weet alleen niet hoe het heet, maar ik weet dat mijn moeder dat bureau heeft ingeschakeld toen. Die stuurt eerst brieven naar de vader, en als hij niet gaat betalen zorgen hun dat het ingehouden wordt op loon of iets dergelijks. Ik weet niet hoe duur het bureau was, maar kan nooit veel geweest zijn, want mijn moeder had maar heel weinig. Misschien is op google zoeken ?? Maargoed als hij gaat betalen heb je best kans dat hij ze kind ook wil zien.
Sorry hoor maar je zegt dat je kleine meid er zo kapot van is geweest dat hij het zo liet afweten. En nu is ze dat gewend en dan ga jij contact zoeken alleen voor geld? Met de wetenschap dat er een kansje is dat hij haar misschien wel wilt zien.. Begrijp ik niks van!
Ik heb niet gezegd dat ik dit ga doen. Ik zei ik ben er over aan het denken! Ga aub niet sugereren dat ik iets ga doen in het nadeel van mijn dochter!
Ik zou het echt laten. Ik heb het verplicht moeten doen bij mijn ex omdat hij mij schulden heeft nagelaten na onze breuk. Hij heeft zich uitgeschreven en is nu definitief geemigreerd naar afrika. Een bedrag, afgesproken via mediation, is niet rechtsgeldig volgens mij. Er moet een officiele berekening komen op basis van de inkomensgegevens. Dus je moet een advocaat inschakelen, die gaat meerdere malen je ex aanschrijven om de gegevens op te vragen. Als hij echt niet te bereiken is kan de advocaat een bedrag vast laten stellen door de rechter. Dit bedrag is dan rechtsgeldig. Daarmee kan je naar het LBIO. Die gaan ook meerdere keren je ex aanschrijven en bij geen gehoor en geen betaling gaan ze over op loonbeslag. Loonbeslag kan ook niet altijd. Als hij gewoon te weinig heeft kan hij ervoor zorgen dat het beslag niet doorgaat. Daarnaast hebben belastingdienst e.a. voorrang op het beslag. Door dit alles ga je slapende honden wakker maken. Hij heeft nu ook al recht op omgang, ook als hij weigert te betalen. Hij kan dit dus ook gelijk gaan eisen en alsnog weigeren te betalen. Dit brengt voor jou een heleboel extra rompslomp en als hij nu echt zo weinig om zijn dochter geeft zou ik hem niet eens aan dat idee helpen. Geloof me, ik heb 2 kleine kinderen, ben alleenstaand, zit noodgedwongen nog in de bijstand en in een schuldregeling en ik krijg voor beide kinderen (nog) geen cent allimentatie. Het is krap zat. Gelukkig is de vader van mijn dochter ook voor het LBIO onvindtbaar, want ik zou doodsangsten uitstaan als ik haar naar hem toe moest laten gaan (ontvoeringskans is hoog).
Waar haalt iedereen toch het idee vandaan dat als de vader alimentatie betaald dat hij dan ook het kind mag/wil zien?? Dat heeft natuurlijk helemaal niets met elkaar te maken. Ik begrijp ts wel want ouders moeten beiden voor kinderen betalen die ze op de wereld hebben gezet.. Een vrijblijvend gesprek bij een advocaat zal je opheldering geven maar niet helemaal omdat advocaten heeeeel anders denken dan wij helaas....
Ik heb het zelf al een paar keer zien gebeuren dat iemand alimentatie van de vader van het kind aan wou vragen na een paar jaar. Dat is waar ik het idee vandaan haal. In alle gevallen is die alimentatieregeling er gekomen, maar ook een omgangsregeling omdat de vader ook recht heeft om het kind te zien. (zo lang die vader geen gekke dingen op zijn kerfstok heeft tenminste) De meeste vaders vinden dat wanneer ze betalen ook recht hebben om het kind te zien. (en ergens kan ik ze ook geen ongelijk geven.) Vaak is het in eerste instantie om de moeder dwars te zitten omdat ze weten dat die er moeite mee heeft om het kind naar de vader te laten gaan. Wat ik dus vertel ik op ervaring gebasseerd in mijn nabije omgeving en kan een waarschuwing zijn voor TS.