Spoed vraag! Eigengemaakte appelmoes

Discussie in 'De lounge' gestart door knor, 8 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Ben nu appeltjes aan het koken in wat water. Is het dan de bedoeling dat ik ze eerst afgiet voordat ik ze ga pureren?
     
  2. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik zet ze altijd half in water en laat ze helemaal stuk koken. Pureren is dus niet nodig tenzij je hem helemaal glad wil. Als het vocht weg is en de appeltjes zijn nog niet stuk dan gooi ik er altijd nog een beetje water bij.
     
  3. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik doe altijd een bodempje water en dan de appeltjes gaar koken (flink suiker erbij), niet afgieten en dan pureren of compote zo laten.
     
  4. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ik maak regelmatig appelmoes op mijn werk
    Beetje water
    Appels erin
    laten koken
    Zakje vanille suiker erbij
    Beetje kaneel
    En dan pureren zo fijn als je wilt
     
  5. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ik doe ze in een roerzeef, een zeef met zon klos die je ronddraait. Ik schep het erin en het vocht loopt wel weer terug in de pan en kan dan weg.
     
  6. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Bedankt!! Het zit inmiddels in de potjes... Ben benieuwd naar de smaak.
     
  7. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Ik doe op een volle (soep) pan appels 1 kopje water en laat dat dan op laag vuur kapot koken.
    Ik hou van gladde appelmoes, dus ik ga er met de staafmixer door.
    Dan proef ik en doe er iets kaneel en wat suiker naar smaak door.

    En dan lekker op smikkelen en de rest doe ik in bakjes in de vriezer.... Hmm zo lekker!!!
     

Deel Deze Pagina