Ik wil een broodbakmachine aanschaffen, zodat we ons eigen brood kunnen gaan bakken. Nu is er zoveel keuze, dat ik niet weet waar op te letten. Welke broodbakmachine gebruiken jullie?
Ik heb de machine van de lidl. Ik vind hem fijn. Is makkelijk in te stellen en heeft best veel programma's.
Omdat mijn zoon glutenvrij moet eten bak ik zijn brood altijd zelf. Ik heb een bbm van inventum. Prima ding! Ik haal zelf altijd de deeghaak na het kneden uit de machine omdat je dan geen gaten in je brood hebt. Bij een nieuwe zou ik persok lijk voor eentje gaan waar ook n glutenvrij programma op zit. Als je voor een gezin bakt zou ik ook op de grootte van het bakblik letten.
Ik heb de Kenwood BM 450 - die kreeg goede recensies en heeft dingen die ik graag wilde: automatische toevoer (voor zaden, noten ed) en een timer zodat je s morgens wakker wordt met geur van versgebakken brood. Tot slot vond ik hem ook mooi eruit zien! Resultaat is natuurlijk belangrijkst : mooi gerezen luchtig lekker brood met goede korst😄
Wij zijn toevallig nu een brood aan het bakken in een cake vorm en het ruikt goed over 4 min klaar zie ik op mijn klokje . Geen broodmachine voor nodig + het meel van aldi kost maar 59 cent goed koper brood kn vast niet .
Eigenlijk maak ik het precies zo: Eenvoudig Leven: brood bakken (scheelt mij typwerk, haha). Ik gebruik alleen geen broodverbeteraar (zag dat zij daar later ook mee was gestopt) en kneed met m'n handen. Soms maak ik ook een No Knead Bread.
Islah: Dankje voor de link manlief is hem nu aan het bekijken en heeft hem opgeslagen die gaat vast meer uit proberen. Het brood is er goed uit gekomen morgen gaan we hem proeven .
Zelf brood maken met de handen ga ik straks denk ik geen tijd voor vinden met werk, 2 schoolgaande kids en een baby. Vandaar een machine die ik van tevoren kan instellen. Goede tips voor glutenvrij en de grootte van het blik.
Ja. En ik maak altijd 2 broden tegelijk (of soms 2 broden + één bakplaat bolletjes). Marnat: graag gedaan, ben ook benieuwd of het bij jullie in de smaak valt. Ik wist trouwens niet dat ze meel (niet te verwarren met bloem) bij de Aldi verkochten? Als jullie echt de smaak te pakken hebben qua brood bakken zou ik ook eens kijken op de blog van Levine (uitdekeukenvanarden.blogspot.com). Staan ontzettend veel broodrecepten op, zowel gewone als speciale. Ze heeft ook een boek geschreven geloof ik.
Islah: Als het bevalt ga je het zeker horen , het is ook zo klaar en als we er lol in krijgen kopen weer van die zakken bij aldi voor 59 cent . scheelt ook nog eens geld en kost weinig tijd .
Als je speciaal meel wil hebben in kleine verpakkingen, dan heeft ekoplaza een hele collectie. Wij gebruiken overigens ook de oven.
Inderdaad! Sommige mensen hebben iets van pfoe, daar gaat véél tijd in zitten, als ik ze vertel dat ik zelf brood bak. Het heeft inderdaad tijd nodig qua rijzen, in de oven e.d maar daar hoef ik zelf niks voor te doen. De enige tijd die mij het kost zijn de ingrediënten mengen, het kneden en het vormen. En qua geld scheelt het al helemaal aangezien een zelfgemaakt brood qua smaak/kwaliteit te vergelijken is met bakkersbrood, niet met dat allergoedkoopste brood van 90 cent.
Oke, vries je er een in of kun je het brood 2 dagen bewaren? wat Marnat bedoeld is broodmix van de aldi denk ik zit alles al in hoef je alleen nog water bij te doen. heb ik nu ook maar ik vind hem niet zo luchtig.
Vaak begin ik in de middag aan m'n broodbakkerij en dan is het de bedoeling dat we het de volgende dag pas eten, het smaakt dan gewoon lekker vers. Ik snijd alles en vries de rest in. We doen meestal 4-5 dagen met 2 broden. Je kan het brood wel 2 dagen bewaren hoor, maar dan gaat de smaak wel achteruit. Omdat er in zelfgemaakt brood geen broodverbeteraars zitten zoals supermarktbrood (en zelfs bakkersbrood tegenwoordig) kan je het niet dagenlang bewaren zonder dat het droger wordt. Ik heb overigens wel gemerkt dat volkorenbrood langer vers blijft dan wit brood.
Oh en zo'n broodmix vind ik niks geloof ik. Nog nooit gebruikt maar het idee trekt me niet zo aan... Ik heb gewoon alle basisingrediënten zelf in huis (meel/bloem, gist, olie, zout, eventueel pitten/zaden en water uiteraard). Volgens mij zitten er in zo'n mix alsnog allemaal toevoegingen...