Dan verdien jij fulltime 4.000 bruto per maand? Word toch wel heel erg benieuwd naar jouw baan In Friesland is het bijvoorbeeld veel goedkoper. Als je soms ziet voor welke prijzen soortgelijke woningen hier of in de Randstad verkocht worden... pff! Wat een verschil!
Nou niet kunnen betalen wil ik niet beweren, maar heb destijds zelf de berekening gemaakt (op toeslagen.nl) en het kwam erop neer dat ik er 50,00 (ong) per maand netto aan over zou houden als ik 15 uur pw zou gaan werken... Tja en voor 50 euries ga ik mijn kleine mannetje niet naar n kdv brengen... Nou heb ik het geluk dat mijn schoonzus 2 dagen (of 4 a 5 dagdelen) kosteloos wil oppassen.. Maar de pech dat ik geen werk heb.. Dus voorlopig ben ik thuismama... Al met al n fulltime baan.. Met weinig financiële vergoeding (geen ) en toch is t me alles waard... k Zie elke (kleine) ontwikkeling van mn kindje en ik merk hoe hij elke dag (bij wijze van) groeit... t Is n persoonlijke afweging... Maar als ik bedenk wat k op zou geven voor dat kleine bedrag (in mijn geval) dan is t het niet waard...
Jeetje wat voor werk doe je wel niet, misschien dat ik maar een opleiding moet gaan volgen . Ik werkte 22 uur en verdiende 1200 euro netto.
Ik werk in een verpleeghuis waar je heel goed betaald krijg. Ik werk er al 8 jaar en ben erg in schaal gestegen! Ik verdien 18 euro per uur dat is 216 euro per week en dat is 864 euro per maand.. Dan komt de onregelmatige toeslag er nog bij van ongeveer 100 euro per maand. En reiskosten van denk ik ongeveer 40 euro. Als je weinig uur werkt, betaal je ook minder belasting.
Heb je het over netto? Dan heb je inderdaad een goede baan, zeker als het in de zorg is. Ik heb zelf een kantoorbaan van 16,50 per uur maar dan bruto (een gemiddelde loonprijs voor dit werk, hier in deze regio).
Ik heb het over netto! Maar ik heb een hele goede baan gehad toen ik fulltime werktte he. Ze betalen goed boven het minimum en zit in een hoge schaal. Al zou ik nu ergens anders gaan werken dan kelder ik hard omlaag. Dus ik ga niet weg
Ons bruto inkomen ligt hoger dan die van ts. Onze dochter gaat 2,5 dag naar de opvang. Wij betalen netto 525 euro per maand. Minder gaan werken zou voor mij niet lonen maar zou het zelf ook niet willen. Ik ben bv met mijn werkgever afgesproken dat ik 8 uur per week vanuit huis werk. Deze uren werk ik in de avond of het weekend. Voor deze uren heb ik geen opvang nodig. Opa en oma willen geen vaste oppas dag maar zijn wel bereid bij nood in te springen. Naderhand vind ik dat ideaal, want we hebben nog best vaak eens iets buiten normaal afgesproken crèche dagen ( cursus, vergadering, congres etc)
Pff.. doe ik toch wat verkeerd Hier rond 12 euro in de zorg. Mijn man als uitzendkracht rond 10 euro. Hier geen keus of ik wel of niet wil werken maar dat geeft ook niet.
Weet je wel zeker dat je t goed hebt berekend? Wij betalen netto nog geen 300 euro voor 2 dagen. En ik kan me niet voorstellen dat jij maar 350 pmd zou verdienen met 15 uur werken? Xxx
Heb niet alle berichtjes gelezen, maar wij betalen relatief ook wel veel vind ik... We betalen 963 per maand aan het KDV voor 3 dagen opvang. Daarvan krijgen we 636 terug van de belastingdienst. We betalen dus 327 euro per maand zelf. Ik ben 2 dagen minder gaat werken en dus ook 500 euro achteruit gegaan in salaris. Vind het wel best veel allemaal hoor, maar het loont voor ons niet om te stoppen met werken of zo. Want ik verdien nog altijd wel meer dan we kwijt zijn. Wel moeten we nu heel erg gaan opletten met de uitgaven, want we houden bijna niets meer over...
Ik moet wel eerlijk zeggen, met wat jij terug krijgt betaal je netto maar zo'n 2,50 euro per uur. En dat vind je veel? Jouw uurloon is altijd hoger dus dat loont altijd. Ten opzichte van de echte kosten van de opvang van Lucas betaal je maar een schijntje, en het stelt je wel in staat om te blijven werken. Even off-topic: Ik heb soms wel het idee dat wij als nederlanders zo verwend zijn dat we niet meer gewend zijn om iets zelf te betalen, kinderopvang of eigen risico in de zorg of wat dan ook.
Even terug on topic Het werkgeversdeel van de toeslag (die 33% die iedereen terugkrijgt nu, onafhankelijk van inkomen) zou volgens mij volgend jaar verdwijnen? Wij verdienen wel goed, maar krijgen nu alleen die 33% en volgend jaar dus waarschijnlijk niets meer vergoed De inkomensafhankelijke combinatiekorting (teruggave voor de minst verdienende partner) wordt overigens automatisch verrekend als je aangifte doet Viel mij nl op dit jaar bij de aangifte, ik wist er ook niet van, leuke meevaller.
Dit wist ik niet, het staat ook niet in het begrotingsakkoord 2011, waar heb je het gelezen? Ik hoop (maar verwacht het niet) dat ze echt iets gaan doen aan KOT, om mensen aan het werk te houden. (want als de werkgelegenheid nog verder daalt zijn we echt ver van huis)
Wij krijgen ook alleen het werkgeversdeel terug. Rest geen recht op. Maar hoop toch niet dat ook die nog gaat verdwijnen dan wordt het wel een erg kostbare zaak van 750 euro in de maand (nu 500) Waar heb je gelezen dat dat komt te vervallen?
Gaat dus mogelijk nog wel wat veranderen. Ik geloof dat ik maar iets minder moet gaan werken..... Invoering vaste eigen bijdrage. Vermindering van kinderopvangtoeslag per huishouden met een vaste eigen bijdrage van circa 15 per huishouden per maand.Afbouw vaste voet. Iedere ontvanger van kinderopvangtoeslag heeft ongeacht het inkomen recht op een minimale vergoeding van nu nog 33% (oorspronkelijk werkgeversdeel). Het voorstel is om deze vaste voet voor hoge inkomens af te bouwen. Ouders met een verzamelinkomen tussen 90.000 en 130.000 ontvangen tussen 33% en 1%, boven 130.000 is er voor het eerste kind geen recht meer op kinderopvangtoeslag. Voor het tweede kind is de vergoeding dan overigens nog circa 70%.
Tegen de tijd dat dat erdoor is gaat je oudste al naar de basisschool, dat scheelt al in opvangkosten. En voor de volgende kinderen blijft de KOT nog wel.