Ligt eraan. Als je het zelf doorgeeft/aanpast dan kan je het al binnen 6 weken weten. Laat je het echt bij de belastingdienst dan kan je het binnen nu en 2 jaar horen. Ze mogen er een tijd over doen om alles te berekenen. Voordat ik het zelf aan ging passen heb ik wel eens een rekening na 2 jaar gekregen. Niet fijn..
Doe ik ook. Met alle toeslagen. Inkomen aanpassen en gegevens overnemen van jaaropgave van dagverblijf en klaar. Binnen 6 weken krijg geld wat ik nog tegoed heb of ik krijg de rekening .
Nou, zo doe ik dat ook ( verzamelinkomen def. aanslag IB 2021 en jaaropgave dagopvang/bso). Maar ze controleren nu ook bij de dagopvang/bso door deze info op te vragen. Ik zie bij mij als ik inlog dat ze dat vorige maand hebben gedaan. Dus ik heb de definitieve nog niet. Ik zet onze inkomens ieder jaar voor in totaal €10.000,00 hoger wanneer de voorlopige voor het nieuwe jaar arriveert.
Dat is denk ik waarom er soms ook een groot verschil zit tussen bedragen die ouders betalen. Zowel bij het KDV als BSO zitten ze bij ons onder het maximaal te vergoeden bedrag. Mijn schoonzusje betaald echter 2,00 boven het maximale te vergoeden bedrag en haar kids gaan 3 dagen heen, die betaald inderdaad een heel groot bedrag
Nee ook, maar ik heb mn jaaropgave van het kdv en de goede verzamelinkomens. Je definitieve is dan 0.
Dan zal jullie gezamenlijk inkomen vrij hoog liggen? Of een uurprijs ver boven het te vergoeden bedrag..
Hier zijn de tijden ook tot 18.30. Terwijl wij rond 17.00 de kinderen ophalen (zoals bijna iedereen) maar dat 1,5 uur moet wel gewoon betaald worden indd
Precies dit. Bij ons op dorp maar 2 organisaties en beide rekenen een uurprijs ver boven het te vergoeden bedrag.. dan is het ook nog zo; hoe meer dagen je afneemt, hoe dichter de uurprijs bij het te vergoeden bedrag ligt. Eerst was dat zo met 3 dagen (incl. een woensdag of vrijdag) en nu pas met 4 dagen. Heel raar systeem, maarja aangezien er weinig keuze is hier op dorp ontkomen we niet aan hoge uurprijzen. Onze kinderen gaan 'maar' 2 dagen. En ik vind dat persoonlijk meer dan genoeg.
Ik check meestal in mei, na uitbetaling vakantiegeld, onze voorschotbeschikking voor het lopende jaar. Mbt hypotheek enzo. Dan kan ik een redelijke inschatting maken of alle gegevens kloppen voor het betreffende jaar en of ik dus het jaar erop moet betalen of terugkrijg. Vanaf maart, wanneer je dus de aangifte inkomstenbelasting doet voor het voorgaande jaar heb je natuurlijk je definitieve bedragen die je door krijgt van de belasting (via de definitieve aanslag). Bedoelen jullie dan dat je díe bedragen handmatig invult op toeslagen? Maar ik vind dat ergens ook gek want als ik inlog op toeslagen.nl, dan zie ik dat de juiste bedragen sinda begin juli bij hun doorgegeven (en verwerkt!) zijn. Maargoed. Ze zullen e.e.a. wel moeten doorberekenen dan ofzo. Mijn belastingaangifte heb ik gedaan op 10 april en 31 mei stond het geld op mijn rekening.
Precies dit! Ik snap ook niet waarom je niet gewoon 8 uur kunt afnemen en dat er gewoon landelijke max tarieven zijn. Dat us dan wel echt het voordeel van een gastouder, daar betaalde ik gewoon voor de afgesproken uren en ook nog stuk lager tarief. Helaas moesten wij toch over naar kdv om aantal redenen.. 2e kind is echt wel stuk goedkoper, bij de eerste krijg je bijv 20% terug waar dat bij de 2e 70% is, geen idee of het bij een 3e en 4e steeds meer wordt?
Dat is wel raar zeg. Hier maakt de hoeveelheid dagen niet uit. Wel betaal je voor de vakantieopvang meer per uur als je minder weken afneemt.
Ja ik vul die bedragen gelijk in na het doen van de aangifte. Ik wacht niet tot hij definitief is. Beide 1 inkomen en alleen aftrek van hypotheekrente en giften, dus dat kan niet mis gaan en de uren pas ik dan ook aan, mochten we ergens nog wat extra opgenomen hebben, maar dat is sinds ze alle 3 van de dagopvang zijn niet meer voorgekomen.
Ja, maar dat geldt alleen als die 2e tijdig komt. In ons geval hadden we na een half jaar willen starten de 2e. Moesten een jaar wachten ivm keizersnee en HG zwangerschap en zijn nu ruim een jaar bezig. Wij betalen mogelijk 1 jaar minder voor nr 2, maar dus wel 7 of 8 jaar bijna 1300 euro per maand. En met de huidige inflatie zal het vast niet goedkoper worden.
Het duurste kind wordt altijd als het eerste kind gezien inderdaad. Dus het levert pas wat op als ze allemaal op de BSO of dagopvang zitten. Natuurlijk kregen we best veel terug op de BSO kosten van de oudste twee toen de jongste op de dagopvang zat, maar dat is sowieso een stuk goedkoper, dus scheelde niet zoveel.
Hier ook ongewild veel tijd ertussen maar de 2e blijft stuk goedkoper maar snap wat je bedoelt er zijn veel minder uren die overlappen, dochter gaat maar 5,5 uyr naar bso en zoon 16,5 uur naar kdv.
Ik zit net te kijken bij mijntoeslagen.nl en nu zie ik dat de uurprijs niet goed ingevuld staat wat gek, want ik dacht toch echt dat ik het aangepast had begin dit jaar. Nu zijn de uurprijzen die genoteerd staan boven het te vergoeden bedrag, dus het gedeelte wat we sowieso zelf moeten betalen, maakt het dan uit denken jullie?
Ik wil hier wel even op reageren. Stel jij brengt je kind van 0700-1500. 3 andere kinderen komen van 0800-1700 en 1 kindje van 0900-1900. Dan staat er in de ochtend 1 uur lang het hele pand te draaien en twee pmers (vanwege het 4 ogen principe) en aan het einde van de dag weer 2 uur hetzelfde verhaal. Die 3 uur zijn de pmers al niet te betalen van het uur tarief van 1 kind, laat staan de overige kosten. Dat is gewoon geen optie...
Wanneer heb je die gekregen als ik vragen mag? Wij krijgen als het goed is ook een heel leuk bedrag terug. Maar hebben nog niks gehoord/gezien!
Dat snap ik maar waarom dan niet gewoon vaste uren, denk dat het gros van 8 tot 17 prima zou vinden e dan extra bijbetalen als je eerder of later wil...