hoi hoi mijn zoontje is 14 maanden en krijgt 2 flessen (gewone melk) van 200cc, en 1 danoontje. dus ik zit rond de 400cc melk. dit kan mag net, zoals ik om mij heen hoor. vanaf een jaar nog 300-400cc melk. maar nu hoor ik heel veel van moeders zelf om mij heen dat hun kinderen veel meer melk krijgen. kennis heeft een kindje van 2 die krijgt nog 3 flessen nutrilon van 200cc op een dag. en die verhalen hoor ik meer. hoeveel melk krijgt jullie kindje?
Lynn is iets ouder dan jouw zoontje. Ze drinkt 's morgens in ieder geval 1 beker melk en vaak nog een halve beker melk bij haar brood. Dan zit ze al rond de 200 ml volgens mij. 's Middags bij haar broodje vaak ook melk of yoki, dit drinkt ze soms wel soms niet. De rest van de dag krijgt ze water en 1x wat anders sap of limonade beide met veel water aangelengd. Na het eten een beetje yoghurt en voordat ze naar bed gaat wat slokjes warme melk voor het idee.
Ayla krijgt 's morgens bij de boterham 120cc halfvolle melk en 's middags bij de boterham ook. En dan krijgt ze 's avonds nog wat yoghurt.
Hier 's morgens bij de boterham 150cc (gewone) melk, 's middags bij de boterham 80cc melk + 50cc water en voor het slapen gaan nog 150cc. Hier niet iedere dag een toetje, maar soms wel en dan komt dat er nog bij....
's Ochtends bij z'n boterham krijgt hij 135cc melk (dreumes van Nutrilon), 's middags gewone melk (ook ca. 135 cc), na slaapje krijgt hij sap of water en 's avonds voor het slapen gaan nog 150cc melk. Bij avond eten krijgt hij vaak beetje yoghurt. 's Ochtends en 's middags krijgt hij de melk uit een rietjesbeker en dit drinkt hij vaak niet helemaal leeg. Ik zou me niet al te druk maken over de hoeveelheid die je geeft hoor, tenzij het veel te veel of veel te weinig is.
vanaf 1 jaar: 300 - 500 ml zuivel is de richtlijn (dit is dus inclusief yoghurt, kaas, kwark etc etc) Een teveel kan mogelijk schadelijk zijn voor de nieren en kan een kind ervan weerhouden verder gevarieerd en daardoor gezond te eten. Hier krijgt dochterlief: 200 ml pap in de ochtend (halfvolle melk) 100 ml bij de lunch (halfvolle melk) 100 ml na het avondeten (volle kwark) We gaan na de vakantie (medio september) weer over op volle melk omdat zowel zoon als dochter was slank zijn.
Hier 3x per dag bv en verder geen zuivel ivm allergieen. Maar ze zal hier rond de 300cc binnen krijgen vermoed ik.
Met 14 maanden kregen ze hier 2x 200cc nutrilon nr3. Daarnaast som een plak kaas op de boterham. Ze eten amper ooit een toetje of ander zuivel overdag. Ik ken inderdaad ook veel kinderen die lang veel melk binnenkrijgen. Ik denk dat koemelk bij een peuter niet heel snel zal leiden tot nierschade (anders heeft mijn generatie een groot probleem). Je moet er geen liter per dag geven, maar ik heb het meer over ong 500cc per dag, maar dat het wel nadelig kan zijn voor de verdere voedingspatroon van het kind omdat melk nogal vult.
Mijn dochter is 1 jaar en krijgt 2 flesjes (koe)melk van 150 cc. Daaraast krijgt ze nog boter op brood en een toetje naar het eten.
Arts op het CB zei van de week tegen mij: maximaal 300cc. Minder is ook prima. Ik geloof dat mijn oudste met 14 maanden 300cc kreeg. Hij zou meer op hebben gekund, maar ik hield me vrij strikt aan die max van 300cc.
Volgens mij valt het met die nierschade ook wel mee als je gewone koemelk geeft, anders zouden er toch veel mensen last van hebben denk ik zo... Hier op het cb zeiden ze dat ze 300cc per dag nodig hebben aan melkproducten en dat alles wat je meer geeft alleen maar tot meer gewichtstoename kan lijden. Tja, ons meisje is nogal tenger dus dat maakt ons niet zoveel uit. Ze krijgt hier ongeveer 400cc per dag, af en toe wat meer en soms ook weer wat minder. Prima dus!
sam krijgt nu s'ochtens pap met halfvolle melk 200cc. s'middags bij het brood 100 cc halfvolle melk. s'avonds nog 200 cc halfvolle melk maar die gaat bijna nooit helemaal op.
Lorenzo krijgt per dag 2 flessen dreumes melk. 1 van 180 en de laatste is 210. en dan na het avondeten soms een toetje, wanneer meneer er zin in heeft. en ook boter op z'n brood. gewone melk moet ie niet, miss wanneer tie wat ouder is.