Ik maak deze ook meestal. Zit niet echt noemenswaardig groente doorheen (al die uienringetjes plukken ze er hier namelijk uit), maar maak er voor ons vaak sajoer boontjes bij en de kinderen krijgen dat gewoon los gekookte boontjes erbij.
Eten wat de pot schaft is het hier in principe ook hoor! Alleen is het voor de kok wel fijn dat er ook daadwerkelijk wat gegeten wordt Ze krijgen geen alternatief dus daar hoeven ze het niet voor te laten, maar als moeder heb je toch altijd het idee dat er sowieso iets van groente in moet. Vandaar dat ik zeg de bami met sate, ja leuk en lekker maar niet als reguliere maaltijd zeg maar. Ze zijn overigens 9 en 6. Groente is een dingetje. "gewoon" broccoli, bloemkool etc eten ze prima. Maar zodra het in stukjes ergens doorheen zit kunnen ze het ineens niet door hun keel krijgen. Ik ga vanavond in ieder geval een eitje er bij bakken.
Ik denk dat het gewoon per kind verschilt. Mijn zoon is geen goede eter, maar mijn bami vind hij juist wel weer heerlijk. Mijn bami goreng: 500 g mie, gekookt, afgespoeld met koud water en omgehusseld met een beetje olie 2 à 3 eieren, geklutst met een scheutje sherry en sesamolie 1 flinke ui, fijngesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt ca. 200 g achterham, in stukjes gesneden Flinke tl sambal badjak Scheut ketjap manis Maggie blokje, verkruimeld ca 250 g diepvriesdoperwten, ontdooid Flinke tl trassi Kook de bami voor, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Hussel om met een scheutje olie. Maak een roerei van het eiermengsel en zet apart. Fruit de ui en knoflook in een flinke scheut olie. Voeg dan de sambal, trassi en maggiblokje toe en bak kort mee. Bak dan de ham nog even mee en voeg dan ook de ontdooide doperwten toe. Voeg dan op zeer hoog vuur de bami en net roerei toe en roerbak tot alles door en door warm en goed gemengd is. Dit is trouwens een enorme hoeveelheid, waarbij iets meer dan de helft vaak maar opgaat. Maar de rest vries ik in. En wij eten er altijd iets bij. Dus bami als onderdeel van de maaltijd. Bv foe yong hai of honing-ketjap kip en Indische bloemkool, etc. En ik maak nooit wat kaal of apart voor de kinderen. Maar ik denk dat ik ook ook 1 van de weinig moeders ben, die er waarschijnlijk niet wakker van ligt als mijn kinderen niet/nauwelijks eten, of de groente laten liggen bij het avondeten. Dat haalt zich hier op andere momenten altijd wel weer een keer in.
Wij eten regelmatig op drukke dagen. Kant en klaar bami met een extra groente pakket en vaak doe ik IPV gebakken ei, roerei erbij. Oudste lust hier geen ei maar als ik een beetje erdoor schep heeft hij het niet door. Ook nog kroepoek, augurk er evt bij en saté! Van mij mogen ze er ook appelmoes bij. Vroeger at ik overal appelmoes bij en ook dat gaat over Doe nu zelfs bij de jongste regelmatig z'n kwark ernaast op het bord anders eet hij regelmatig niet, hij likt tegenwoordig overal aan en ene dag eet hij gewoon en ander moment moet hij het niet. Snap er niks van dus fop hem maar wat met z'n eten en dan het puntje met kwark. Zo krijgt hij en z'n groente binnen en wat zuivel dus winwin.
Ik doe het precies zo. Kale bami of macaroni is hier nooit een optie geweest. En ik moet zeggen dat mijn kinderen juist beter eten als alles door elkaar zit, dan als het apart op een bord ligt. AVG gaat hier minder goed dan bami, risotto, paëlla of stamppot. Mijn jongste is de kieskeurigste, maar als ik vermoed dat hij niet veel gaat eten, dan geef ik hem 's middags wat komkommer en tomaatjes of worteltjes of een extra stuk fruit. Of we eten de volgende dag iets waarvan ik weet dat hij het goed eet.
Die zijn er natuurlijk ook nog. Hier wordt het op zich wel gegeten maar de stukjes prei uit een zakje worden er zoveel mogelijk uitgehaald want dat is vies. Volgende keer boemboe dus
Verleid ze de volgende dag met iets wat ze wel goed eten. Dus de dag na de macaroni eten we b.v bloemkool of bonen of etc. Maar er is altijd wel iemand aan tafel die minder goed eet omdat de een bloemkool lekker vind en de ander niet etc. Is geen doen om elke dag iets te koken wat iedereen lekker vind en goed eet. Ze zijn nu 48, 14 en 11 en leven alle drie nog, dus het gaat goed
Groentepakket ben ik ook niet zo fan van.. Hier wordt bami goed gegeten. En dat wil vooral bij de jongste wel wat zeggen Mie kook ik in kippenbouillon. Uitje en prei klein/fijn snijden (niet zulke brokken als in pakketten). Qua vlees gebruik ik speklapjes (in blokjes gesneden), maar de laatste tijd ook regelmatig zonder vlees (de jongste wil wat meer vegetarisch eten). Wel bak ik er altijd een eigen bij. Verder alleen wat smaak maken met zout. Geen kruidenpakketje ofzo. En opleuken met augurkjes, satesaus en van die gebakken uitjes.
Bij ons ook het eten wat onze kinderen (3 en 1) altijd eten Wij maken bami zonder pakjes, we doen er: • Ketjap • Kurkuma • Paprika poeder • Gember • Kerrie doorheen. We doen er ui, knoflook, 1-2 paprika’s en een bak bami groenten doorheen. Geen vlees. Soms wel met een omelet erbij. Satesaus maak ik van kokosmelk en 100% pindakaas. We eten er vegetarische kroepoek bij.
Hier ook. Al die ik de sauzen wel apart bij bijv kipkerrie/tandoori. Die saus moet hij écht niet. Zijn lievelings eten is ook droge kip, droge rijst met broccoli
Wij doen gewoon de groente door de bami. Zo'n zakje kruiden willen ze ook niet erdoor.ik doe er zelf wel iets doorheen later. Verder augurk erbij, gebakken ei, satesaus met kip.
Ohja geen prei dat lusten ze niet. En vaak rauwe paprika er nog bij omdat ze dat koud lekkerder vinden dan warm...