Kip kerry

Discussie in 'De lounge' gestart door Suzzert, 21 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Ik heb het al heel lang niet gegeten! En normaal haal ik het uit een pakje. Maar was wel nieuwsgierig of iemand een heel lekker en goed recept heeft? En die wilt delen ;)
     
  2. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    kip kerrie met spercibonen en rijst. mmm
    weet niet precies het recept beetje bij elkaar gooien haha.

    ik doe altijd kip stukjes in de wokpan. speciboontjes koken 4min. lekker veel kerrie kruiden bij de kip. als de boontjes gekookt zijn erbij en lekker bakken. beetje creme fraise erbij voor een soort sausje. (als je lekker vind ananas stukjes erbij)

    en rijst los erbij koken.

    ik vind het heerlijk! vl alleen niet zo :(
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik heb 2 recepten die ik een keer op Facebook heb gelezen en heb gekopieerd
     
  4. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    En deze hoort er nog bij. Heb hem zelf nog niet gemaakt dus ik weet niet of het lekker is
     
  5. Jeszss

    Jeszss Fanatiek lid

    16 jan 2013
    1.752
    0
    36
    Gelderland
    Kip koken in bouillon. Als gaar eruit halen, bouillon bewaren.

    In een pan ui fruiten, flink veel kerriepoeder erbij. Bouillon erbij en saus binden ( met roux of allesbinder).

    Kip in stukken plukken en in de saus doen. Lekker met rijst en komkommer.
     
  6. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
    Kipfilet in stukjes bakken. Toevoegen: Kokosmelk, kerriepoeder, zout/peper naar smaak, paprika, sperzieboontjes, appel of ananas, rozijntjes. Serveren met rijst. Eet smakelijk :)
     
  7. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Ik maak altijd kerrie koko's


    Boter in een steelpan laten smelten, daarna 1 eetlepel bloem toevoegen en na smaak en geur kerrie poeder (meestal 2 a 3 eetlepels).
    Even goed roeren. Daarna al roerend de kokosmelk toevoegen (1 blik a 400 ml)
    Een halve (of meer of minder) madame jeanette peper toevoegen (fijn gesneden)

    Beetje peper en zout toevoegen en koriander 1 a 2 theelepels.

    En wel blijven roeren
     
  8. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Oh ik eet dit altijd met rijst, kipfilet in blokjes en bloemkool.

    De kipfilet bestrooi ik met aromat, peper en kerrie poeder
     
  9. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Ik zie dat iedereen het met kipfilet maakt.. Probeer het eens met kippenpoten (gaar koken in bouillon en die boullion voor de saus gebruiken) Echt zoveel lekkerder
     
  10. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Ik vind kip aan bot echt niet lekker, al die pezen en dat gepluis
     
  11. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Het is wel een werk om het helemaal schoon te maken maar dan heb je wel veel zachter vlees dan kipfilet.
    Maar goed smaken verschillen.
     
  12. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38

    Dat is zeker zo!

    Het is dat ik er echt misselijk van wordt.
    Ik snij ook mijn kipfilet altijd in blokjes omdat ik ook misselijk wordt als daar een peesje of iets inzit. Er gaat bij mij dus altijd veel kip verloren.

    Maar ik denk dat het een goede tip is voor ts :)
     
  13. Peterselie

    7 jan 2013
    24
    62
    13
    Met jou kan ik praten!
     
  14. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Oh genoeg lekkere recepten!
     
  15. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Sausje kan je ook maken met Turkse yoghurt ipv room. Aanrader, lekker fris en een stuk magerder. Moet je het alleen niet meer aan de kook laten komen (dan kan het gaan schiften) maar opwarmen gaat prima.
     
  16. mamaliesjejuult

    mamaliesjejuult Actief lid

    7 jul 2011
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ui in kleine blokjes aanstoven in een beetje olijfolie, daarna 1 zoete appel ( in blokjes zonder schil) erbij doen , kerrie erbij doen. Beetje laten stoven, daarna kipfilets in blokjes erbij doen, wanneer de blokjes er niet meer rauw uitzien water toevoegen , alsook een bouillonblokje. 30 min laten pruttelen op half vuur, dan room toevoegen en nog eens 15 laten pruttelen. Op smaak brengen met zwarte peper en zout
     
  17. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    Deze ga ik aan mijn man geven kan die dat eens klaar maken.

    Klinkt heerlijk en aangezien hij degene is die kookt hier in huis :p
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    O klinkt heel goed...ga ik deze week maken. Alleen dan zonder rijst maar met bloemkool( als rijst) en doperwten als extra groente

    Maak ik gelijk genoeg voor een kippensoep.

    En nog even bekijken hoe ik het kan gaan binden zonder bloem
     
  19. Soit

    Soit Niet meer actief

    Bossi: Mss bij het fruiten een stuk santen erbij doen? Dat smelt en bindt het geheel ook al wat.
     

Deel Deze Pagina