Kipfilet donderdag gekocht, in koelkast. Invriezen nog mogelijk?

Discussie in 'De lounge' gestart door Boordevol, 6 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    Hallo,

    Ik heb donderdagmiddag om 16.00 uur 1 kilo kipfilet bij de slager gekocht. Ik heb een kwart gebruikt en de rest in de koelkast gedaan met het voornemen het in de vriezer te doen na het koken. Dit ben ik helemaaaal vergeten en nu (ben niet thuis) bedenk ik me dat het nog jn de koelkast ligt. Mijn eerste ingeving is meteen weggooien bij thuiskomst. Zit ik hiermee goed of zou het nog veilig de diepvries in kunnen?

    Normaal gesproken vries ik het dezelfde dag nog in dus dit heb ik nooit eerder gehad.

    Alvast bedankt voor jullie hulp.
     
  2. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.314
    4.385
    113
    Vrouw
    Ik zou hem voor de zekerheid wel in stukjes hakken en bakken, en dan invriezen.
     
  3. Mammavantwee

    Mammavantwee Niet meer actief

    Als de datum nog goed is en de kip niet stinkt kan het gewoon de vriezer in!
     
  4. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    Die kun je nog gerust invriezen.
     
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.366
    21.744
    113
    Dat kan prima hoor.
     
  6. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Ik zou het niet doen. Ik vind dat het vlees bij de slager sneller bederft en ruikt.
    Als ik bij de slager gehakt haal en niet invries is het de volgende dag al bruinig geworden. Dus 2 dagen zou ik te lang vinden.
     
    Marleen31 vindt dit leuk.
  7. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.748
    223
    63
    Je weet toch wel dat supermarkt gehakt zolang mooi rood blijft omdat er kleurstoffen aan zijn toegevoegd? :o: Die bruine kleur is heel normaal.
     
    bosi333, Peppabig, Bubblez en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    Dank jullie wel
    Allemaal.

    Ik weet wat me te doen staat..
     
  9. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Ja dat weet ik. Maar daardoor is het van de slager wel minder houdbaar. Ik koop nooit bij de supermarkt want hoe kan kip in een pakje een week houdbaar zijn? Als je het bij de slager koopt is het na een week echt bedorven.
     
  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Hoe kan vlees van de slager minder lang houdbaar zijn dan van de supermarkt omdat er bij de laatste kleurstoffen doorzetten?
    Kwestie van ruiken lijkt me voldoende. Ruik je niks vreemd, is het vlees nog prima en kun je het gewoon gebruiken...
     
    Peppabig vindt dit leuk.
  11. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Er word een vraag gesteld en ik geef antwoord. Ik vind dat vlees van de slager minder lang houdbaar is. Dat een ander dat niet vind dat kan.
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Mijn ervaring is dat ook.

    Vlees van de slager maken wij altijd binnen 2 dagen op.
     

Deel Deze Pagina