Kipfilet; kan ik hier nog iets mee?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tamar69, 14 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tamar69

    Tamar69 Actief lid

    10 apr 2013
    131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden,

    Misschien een rare vraag voor op zp ;), maar ik heb afgelopen zaterdagochtend kip uit de vriezer gehaald, maar we zijn toen onverwacht ergens anders gaan eten, dus kip in de koelkast gedaan. Gisteren ook niet thuis gegeten, kip nog steeds in de koelkast. Nu vraag ik me af of ik het nu nog wel kan gebruiken aangezien het nu 2 dagen uit de vriezer is? Ik heb de kip afgelopen week gekocht en direct ingevroren.

    Hoop dat ik het nog kan gebruiken anders is t erg zonde :)
     
  2. cocko

    cocko Fanatiek lid

    21 apr 2011
    3.594
    19
    38
    Ergens in Nederland
    Meestal ruik je het wel als je kip niet meer kunt gebruiken.. Als je de verpakking open maakt, ruik je of kip of een heel vieze lucht :D
    Heel af en toe overkomt me dat hier ook inderdaad, kip er uit halen en vervolgens niet gebruiken. Ik maak er dan wel vaak stukjes van voor de nasi/bami/sate ofzo (tenzij het echt stinkt, dan moet het weg). Loop liever geen risico nl.
     
  3. Knapie

    Knapie Fanatiek lid

    5 nov 2013
    1.524
    0
    0
    Ik zou het persoonlijk nog gewoon gebruiken mits het niet raar ruikt of raar uitziet natuurlijk ;)
     
  4. Lovelymum

    Lovelymum Lid

    12 apr 2014
    83
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou hem weg gooien...
    Maar ben met kip meestal iets te voorzichtig hoor ik op mij heen:)
     
  5. Tamar69

    Tamar69 Actief lid

    10 apr 2013
    131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hij ruikt gewoon nog naar kip, dus ik waag het er maar op :cool: Kan ik nu bijvoorbeeld ook de kip opbakken en dat dan weer terugdoen in de vriezer? Volgensmij kan dat toch, omdat de kip dan bereid is? Of heb ik het fout :p
     
  6. Ana leigh

    Ana leigh Fanatiek lid

    11 feb 2013
    1.753
    9
    38
    Vrouw
    x
    Ik zou het niet meer durven gebruiken, vind kip altijd extra lastig, zou het gisteren nog wel verwerkt hebben, maar vind nog een dag extra te lang. :)

    Liefs,
     
  7. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Ik heb dat wel eens gedaan maar vind 't een beetje taai worden dan..
     
  8. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Nee kip zou ik niet meer klaarmaken
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    Zou even goed je zintuigen gebruiken..als hij al niet op de datum was toen je hem invroor en hij heeft steeds in de koelkast gelegen kan het gewoon hoor.

    mocht je hem met kortingssticker op de datum hebben gekocht dan zou ik het niet meer doen.
     
  10. LCLL

    LCLL Bekend lid

    14 jan 2010
    845
    0
    0
    NULL
    Ik zou die kip, ongeacht of het nog wel of niet naar "kip' ruikt, niet meer gebruiken.
     
  11. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Als het goed ruikt en eruit ziet zou ik het hier gewoon gebruiken. Invriezen zou ik zelf niet meer doen.. Vind ik niet zo lekker.
     
  12. tuc

    tuc Niet meer actief

    O na het bakken opnieuw invriezen doe ik alleen als het in een gerecht verwerkt zit..zoals nasi, chicken tonight.
     
  13. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Je mag het zelfs niet meer invriezer, je mag iets maar 1x in vriezen namelijk.

    Ik weet t niet..zaterdag ochtend nu maandag. Hmm lastig, heeft het wel al die tijd in de koeling gestaan? Of eerst een tijd op het aanrecht? Als het gelijk in de koeling is gezet kan het denk ik nog wel..denk ik:)
     
  14. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Nu je het zegt..dit doe ik ook soms; terwijl ik weet dat je iets maar 1x mag invriezen. Hmm mag het bereid misschien wel een 2e keer worden ingevroren? :(
     
  15. tuc

    tuc Niet meer actief


    Als je het "verwerkt" hebt..dus gekookt of gebakken mag dat wel.
     
  16. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Oke gelukkig maar:)
     
  17. Marlijn82

    Marlijn82 Fanatiek lid

    28 mrt 2012
    1.968
    0
    0
    Overijssel
    Dit. Invriezen zou ik niet meer doen maar alleen omdat het niet meer zo lekker is dan.
     
  18. Tamar69

    Tamar69 Actief lid

    10 apr 2013
    131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hij was nog niet op datum toen ik het kocht (afgelopen week), maar ik heb het wel een tijdje op het aanrecht gezet om te laten ontdooien.. Toen ik wist dat ik het die avond niet zou gebruiken heb ik het meteen in de koelkast gezet, maar toen was het natuurlijk wel al een beetje ontdooid.

    En als ik het vandaag zou opbakken en in de koelkast bewaar om het morgen in een gerecht te verwerken, zou dat nog kunnen? Of dat ik vandaag gewoon al kook voor morgen (waar die kip dus in verwerkt zit ;)) Voor vandaag heb ik namelijk al eten dus kan het vandaag ook niet gebruiken. Het is ong 750gr kip dus vind t zo zonde om het weg te gooien of er niks mee te doen :(
     
  19. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.019
    548
    113
    ik ben niet moeilijk maar nee, zou het wegdoen helaas.
     
  20. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    ik zou het bakken en dan proeven smaakt het goed is het prima en kun je het morgen gebruiken.

    wat ik doe me vlees is kijken naar een een parelmoer glans (geleerd op de opleiding) als die er op zit weg gooien en anders gewoon ruiken en voelen.
     

Deel Deze Pagina