Wij hebben zaterdagmiddag 2 stukken kipfilet gekocht We zouden zaterdag gaan barbequen, maar dat ging niet door vanwege een verjaardag. Hebben daar lekker gegeten Maar gisteren heb ik het niet open gemaakt met barbequen. Nu ligt het dus nog in de koelkast. Hoe lang kan ik dit bewaren. Ik ben erg voorzichtig met kip Maar op de verpakking staat 4 juli.... Jullie enig idee??
Als hij gewoon in de koeling gelegen heeft dan is hij nog tot morgen goed. Wel goed bakken natuurlijk !! Eet smakelijk!
Mmm, ja idd, kun je dat niet beter even navragen bij de slager? Vind kip ook altijd erg gevaarlijk met dit soort dingen... xXx
Ik zou zoiets in de diepvries leggen, en als je het dan op wilt eten, eruit halen, vind dat altijd een beetje eng.Zal ook uit de winkel nooit vlees meenemen wat op de datum is (van die dag).
In de diepvries doen heeft pas zin als de vriezer kouder is dan -20 graden celsius volgens mij, dus ik denk dat je de filets beter meteen kunt bakken en opeten. Als je ze maar goed genoeg doorbakt is er niets aan de hand! Wat ik dan nog wel eens doe is dat ik de kipfilet in blokjes snij en dat dan bak, bij kleinere stukjes is de kip binnenin veel sneller gaar en loop je dus minder risico!
Ja dat doe ik ook altijd zoals jij het zegt ElleE. In kleine stukjes Mensi: normaal gesproken doe ik altijd alles in de vriezer Maar ja vrijdagmiddag gekocht en zouden het zaterdag met de barbeque opmaken Niet van gekomen, dus dan zondag maar. Gisteren hadden we al zoveel vlees, dat ik dat niet meer op kon DUs vandaar dat ik het vandaag wil eten...
Als het gewoon gekoeld heeft gelegen, is er niets aan de hand. De datum die erop gezet is, is niet de datum dat het vergaat. Op die datum is het sowieso nog veilig om het te eten. Als je kip open maakt en het blijkt niet goed meer te zijn, dan val je vanzelf steil achterover van de stank! Goed doorbakken (maar dat moet altijd bij kip) en dan is er niets aan de hand. Eet smakelijk alvast.
als ik jou was zou ik wel nog even goed ruiken of kijken, ik heb met dit weer gehad dat het voor de datum kapot was (sorry wil je niet aan het twijfelen maken) het was wat slijmerig, als je het koopt en je rijd bijv naar huis kan het zelfs in de auto al kapot gaan zo gevoelig is kip. anders inderdaad even navragen bij een slager. succes
Ik maak het vanavond gewoon op en dan ruik ik denk ik wel of het goed is of niet Het ziet er in ieder geval nog goed uit...
ja, denk dat je dat gauw genoeg door heb hoor, anders kook je m eerst. doe ik trouwens de laatste tijd altijd, heb ik bij een restaurant (wok rest) gezien, eerst in stukjes dan kort koken. groente eerst bakken en dan lekker woksausje erdoor en als laatste de kip erbij, dan natuurlijk is die wel gaargekookt, maar dan is ie zo lekker mals en word ie ook niet taai heerlijk (hmmm ga zo ook ff een kippie halen denk ik) eet smakelijk!!
Je kan het gewoon eten hoor. De datum op de verpakking is vaak een indicatiedatum, het vlees moet officieel dan nog een of twee dagen langer te gebruiken zijn. Maar goed daar zou ik voorzichtig mee zijn. Maar dit kan je zo gewoon houden. Met dit warme weer zou ik wel kijken of je de koelkast een standje kouder kan zetten, dat kan nooit kwaad met dit weer, maar dat is weer een ander verhaal Eetsmakelijk vanavond
Dank je Jolanda Ik ga lekker kip eten vanavond!! Lekker met salade.. FF goed doorbakken.. Moet kunnen...
nou ooievaar je kan het echt eten hoor het is echt nog wel goed net wat jolanda zegt over de datum dat klopt echt helemaal dus je hoeft het niet bang te wezen dat het niet goed meer is als het nu bij de slager of poelier had gekocht dan kon het wel eens anders wezen (ben zelf een poeliers dochter) want dan zit het in een zakje en dat maken de meeste dicht en dan gaat het zo de koelkast in en dan verstikt het en dan kan er wel een luchtje aan zitten maar dit kan je ECHT gewoon eten alvast voor vanavond eet smakelijk