Niet om je goede kennis/vriendin af te vallen, maar als ik bovenstaande zo lees zit de kans er wel in dat ze je de kitten te jong heeft meegegeven. Het lijkt me namelijk niet zo moeilijk om je poes een tijdje binnen te houden tot de kittens weg zijn en dan te laten steriliseren... Maar goed, dat is mijn bescheiden mening hihi. De kortste klap lijkt mij om z.s.m even langs de dierenarts te gaan met je kitten, die zal je het beste kunnen vertellen hoe en wat.
Ik heb 7 jr. Geleden een kat gekregen. Cadeautje. En de poes zou 8 wkn zijn. Ik keek naar haar en zei gelijk dat ze geen 8 wkn was. Zeker naar de dierenarts gaan. Ik moest een zakje met iets van poeder voor der darmen geven ( mengen met yoghurt) en dan voorzichtig zacht vlees toevoegen. En dan steeds meer vlees en minder yoghurt. Ik merk wel een groot verschil met mijn kat en katten die langer bij de moederpoes zijn gebleven. Ze is heel aanhankelijk, miauwt veel en heeft best lastige darmen als nog. Ik ben nog altijd blij dat ze bij mij terecht is gekomen. Want ze doet het super!
Mijns inziens geeft het feit dat de poes nestje op nestje krijgt al genoeg over deze mensen...zal er verder geen woord meer aan vuil maken...zullen geen mooie woorden zijn. Kittens van ongeveer 5 weken zijn nog wat propperig (hoe ouder ze zijn, hoe meer kat ze worden, dus wat langer en slanker in lijf), de oortjes zullen nog wat naar voren gebogen staan en inderdaad lopen ze nog wat ongecoördineerd. Je kunt bij de dierenarts flesmelk halen voor hem/haar die je gewoon aanbiedt naast water in een bakje. Dan krijgt het kitten iig nog wat extra goede voedingsstoffen binnen. De dierenarts kan ook beter beoordelen hoe oud het kitten is. Altijd makkelijker wanneer je hem in handen hebt. Ook ontwormen en ontvlooien is belangrijk, maar dat zal de dierenarts ook aangeven. Je moet nl wel geschikte middelen gebruiken. Maarre, als zij zegt dat het kitten het grootste uit het nest is, hebben jullie geen andere kittens gezien dan??
Wat leuk dat je een kitten hebt! Maar wel heel jammer dat hij nog zo jong blijkt te zijn! Buiten het feit dat het strafbaar is om kittens zo jong mee te geven, geven leden van de fokverenigingen vanaf minimaal 13 weken kittens mee. Dit vanwege de twee socialisatieperiodes. Jouw kitten zat nog middenin de eerste, als hij echt 5,5 wk is. De dierenarts kan jou nu verder helpen. Je zult naast vaste kittenbrokjes ook vooral vervangende moedermelk moeten geven, maar dat vertelt hij je vast allemaal. Belangrijk is inderdaad ontwormen. Succes ermee!
Same here... En hij at in het begin brinta... (Vlees at hij sowieso niet) Dachten toen nog dat het een poesje was.. Later bleek er een katertje. Handgevoed met onze vingers en met de achterkant van een theelepeltje. En heel snel geleerd dat ze (hij dus) toch vlees leerde eten. Uiteindelijk met de eerste checkup (toen ze 3mnd was) bleek ze hooguit 2mnd en misschien zelfs jonger en bovendien een kater... (Ja, ik was 11... Wist ik veel) Maar ik heb daarna nooit meer zo'n heerlijke kater gehad. Echt een mannetje, stoerste vent uit de straat. En binnen poeslief... En ook kleine kinderen konden alles met hem doen. Enige keer dat het mis ging was met pillen voeren en mannen... Vooral mannen die een oogje op mij hadden..... Hij heeft van ML zo veel spullen gesloopt door erop te sproeien... En van mij niets dus. Uiteindelijk 18 jaar oud geworden. Niet verkeerd met zo'n slechte start denk ik dan maar. Inmiddels 2 andere poezen... Dat is toch heel anders
Ja, ik zal morgen idd maar naar de dierenarts gaan.. Wie weet zit ik er wel helemaal naast.. Ik heb er weinig verstand van... Maar door de dingen die ik op internet las denk ik niet dat ik er ver vanaf zit... ( hij zit/zat ook helemaal onder de vlooien eitjes, diep in de vacht was zijn hele rug bedekt met zwarte puntjes/vlooieneitjes) Ik heb hem ingesprayed met vlooienspray die ook voor kittens is de dag nadat ik hem kreeg. Dit mag je maar 1x per maand doen, maar zag toenstraks weer een vlo lopen..
Mja wat je in de gewone winkel koopt is niet altijd even effectief... Maar volgens mij ben je goed bezig hoor Succes bij de dierenarts. Snap dat je hem niet terug wil brengen.. Het getuigt niet echt van dierenliefde om ze zo vroeg weg te doen.
Ik zou zeker ff naar de dierenarts gaan. Die bekijkt je kitten en weegt hem en dan wordt hij geschat hoe oud hij ong is. Aan de hand daarvan word bekeken wat je kunt doen. Je hoeft echt niet altijd melk te veren dat ligt er heel erg aan. Mijn ervaringen met 2 hele jonge kittens is gewone kittenbrokjes geven, al dan niet met water aangelengd. Bij de ene moest dat wel, omdat ze nog niet zo goed kon kauwen. De kater deed het heel goed zonder. Beide werden geschat op 6 weken. Ook kregen ze 1 keer perdag een beetje natvoer, vinden ze heerlijk hier! En wat kittenmelk wat ze zelf zo opdronken. Veel succes en geniet van je schatje!
Arm beestje. :x Een kitten vóór de 13 weken bij de moeder en nestgenootjes weghalen is vaak vragen om allerlei gedragsproblemen later. Het beste wat je voor het beestje kan doen is nog een soortgenootje erbij nemen, iets ouder en wèl goed gesocialiseerd. Dan kan je kitten van de oudere kitten nog van alles leren en heeft hij bovendien een leuk speelmaatje erbij. En uiteraard aangifte doen tegen deze "vriendin"...het is ronduit dierenmishandeling dat ze de poes zo vaak nestjes laat krijgen en dan ook nog eens de kittens véél te vroeg weg doet. Asociaal mens, bah! Succes met het kleintje, hoop dat alles goed komt met haar!
Ik heb ruim 6 jaren geleden en poesje gekregen van 5,5 week oud, 220 gram zwaar. Ze was meer dood dan levend, dat zelfs de dierenarts dacht dat ze het niet zou overleven. Na een nachtje goede verzorging bij de dierenarts (antibiotica en vochtinjecties onder de huid, de adertjes waren veel te dun) kon ik haar mee naar huis nemen. Ze kreeg kittenmelk met rijstebloem en vlees uit een blikje van Hills. Zo is ze groot geworden! De eerste weken hierna nam ik haar overal mee naartoe, ze moest om de 2 à 3 uren gevoed worden. Ik zette haar even buiten neer voor een poep en plas af en toe, dit deed ze dan ook netjes. En ik heb een super sociaal beest!! Ze is lief voor mensen, onze kinderen, kinderen in de speeltuin, onze andere katten. Dus ik ben het er niet mee eens dat kittens die voor 13 weken bij de moeder weg zijn gehaald geen sociale katten zijn. Ze is zelfs zo sociaal dat ze met ons meeloopt als we naar mijn ouders gaan. Daar gaat ze ook naar binnen en wordt getolereerd door de kat van mijn ouders en andersom.
Ben je nog naar de dierenarts gegaan? Hier ook een paar jaar geleden kittens gehad, zouden broer en zus zijn, ik liet al mijn dieren na aankoop door mijn eigen dierenarts controleren, en de katjes bleken ipv beide 8 weken, slechts 4 en 7 weken te zijn. Dus zeker geen broer en zus, en de jongste heb ik nog met de hand moeten bijvoeden. Was uiteindelijk wel de liefste van de twee Deze katten hebben we inmiddels niet meer, maar de 'nieuwe' hebben we tot 13 weken bij de fokker gelaten(ivm chippen), en daarna direct door naar de dierenarts gegaan met ze, en nu was alles goed in orde.
Het beste is dat kittens tot 16 weken bij hun moeder blijven; daarvoor weghalen (en dan met name ook nog voor de 12 weken) levert idd vaak problemen op. Neem eens ctc/advies met een DA en/of kattengedragstherapeut op want die kunnen ze vast en zeker veel tips en advies geven!
Ik ben bij de dierenarts geweest, maar deze zei dat hij niet precies kon zeggen hoe oud hij is. Hij kan 6 weken zijn maar ook 8 weken. Katten groeien nou eenmaal niet het zelfde zegt hij... Hij weet niet hoe groot de ouders zijn dus kan hij daarvan geen schatting maken. Het belangrijkste is dat hij het heel goed doet, een mooie gezonde kat en we moesten het blijven doen zoals we nu doen Gewoon brokjes, zachtvoer, water en kittenmelk aanbieden...
Ik schrik wel hoor, als je ook vertelt dat het katje onder de vlooieneitjes zat.... wat zielig voor die beestjes dat ze zo gehouden worden. Ik zou echt eens goed met die vriendin gaan praten, want het is wel dierenmishandeling om zo met ze om te gaan (de vele nestjes, de vlooien, het vroege weghalen). Wat goed dat de kitten het bij jou iig wel goed doet!
Dit dus. Ga je nog iets zeggen tegen je "vriendin" hierover? Hoop echt dat ze nooit meer een nestje krijgt!
Wij hadden dit ook.. Ik moest met 8 weken komen voor controle bij me DA en daar aangekomen had zij hem gewogen en onderzocht, bleek hij toen pas 6 weken oud te zijn. Hij was verder gewoon gezond, moest alleen zijn brokjes gaan weken in water zodat hij die makkelijker kon eten. En over 2 weken terugkomen zodat hij wel zijn inenting kon krijgen.