Ik was net bij de jamin en wilde gewone biscuitmix kopen. Helaas was die en was er alleen nog maar chocoladebiscuit. Wat is lekker om dit te vullen?
Aarbeienbavarois, slagroom, dun laagje gesmolten chocolade; hard laten worden en daar de vulling op. Frisse jam kan ook nog natuurlijk.
Ik maak zelf kokosvulling en chocolademouse. Dus 1 laag kokos en 1 laag chocolademouse. De taart is altijd als eerste op, dus ik denk dat hij lekker is haha Koskosvulling: 1 blikje kokosmelk (400 ml) 125 gram suiker 1/4 theelepel zout (doe ik niet, maar misschien vind je het zelf wel lekker) 3 eetlepels maizena 125 ml water 1 theelepel vanille essence 1 bakje/zakje geraspte kokos Verwarm de kokosmelk op laag vuur. Los de maizena op in het water en voeg dit bij de warme kokosmelk. Laat op laag vuur pruttelen tot het de dikte krijgt van yoghurt. Voeg nu de geraspte kokos toe en roer tot het nog iets dikker word. Als laatste pas de vanille essence toevoegen. Nu helemaal laten afkoelen in de koelkast tot het echt goed koud is en stevig. Als je het gaat vullen gebruik dan even een dijkje van botercreme
Chocolademouse: 200 gram chocolade (puur, wit of melk) ik gebruik puur 250 ml slagroom zakje vanillesuiker Chocola in stukjes breken en smelten in 50 ml slagroom in een pannetje op laag vuur. Dit helemaal af laten koelen tot het koud is in de koelkast. Klop dan 200 ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker erdoor. De chocolade erdoor spatelen en dan een paar uur laten opstijven in de koelkast. Ik gebruik hiervoor ook een dijkje botercreme.
Daar kan bijna alles in Maarre, je kunt ook zelf biscuit maken hè, daar heb je niet zo'n mix voor nodig. Van de leukste taarten.nl: Ingrediënten 5 eieren 150 gr. suiker 125 gr. bloem 25 gr. maizena zakje vanillesuiker zout Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20. Werkwijze Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water. Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
Ik heb uiteindelijk het biscuit gevuld met botercreme en slagroom-oreokoekjes. Was erg lekker!! Thanks voor alle tips!