Wij hadden ook wel angst of een kitten zou passen bij onze, toen, 8 jarige kater. Eerlijk genoemd en gevraagd en toen zeiden ze dat de ene kitten niet paste (vanwege een ziekte) en de andere (die we dus genomen hebben) wel. Het asiel is er ook om advies te geven. Ik vind het dus juist goed dat ze eerlijk zijn geweest. En onze kitten past inderdaad goed bij de oudere kater.
Bijna 7 jaren geleden hebben wij een kitten uit het asiel gehaald. Ze was geboren in een bos en niet (goed) gesocialiseerd. Ze heeft even in een gastgezin gezeten en is daarna naar het asiel gegaan. Daar heeft ze welgeteld een paar uurtjes gezeten voordat wij haar op kwamen halen. 7 Jaar geleden betaalden we 80 en voor dat bedrag was ze ontwormd, ontvlooid, geënt en gechipt. Na een paar maanden konden we haar naar de dierenarts (in dezelfde plaats als waar het asiel is) brengen om haar te laten steriliseren. En dat allemaal voor 80! Ik moet wel zeggen, onze poes is een apart beestje. Ze moet niks hebben van mannen (ook niet van ml) en is erg schuw. Af en toe komt ze wel eens op schoot zitten, en is dan heel lief, hele tijd kopjes geven enz, maar als ik dan beweeg is ze ook zo weer weg. Maar goed, geen kat is gelijk! Mochten wij ooit nog een kat nemen, halen wij haar weer uit het asiel.
Helemaal mee eens. En ze gaan sowieso al niet met 6 weken naar een nieuwe eigenaar zoals met die oeps nestjes wel gebeurd Meestal als mamapoes erbij is tot een week of 10-12. Bij ons (einhoven) moeten ze ook zinnelijk zijn ander word dat erbij gezegd.
Hier een kat van gastgezinnen en geen asiel. Er is hier een vrijwilligers opvang voor katten/kittens in nood. Wij hebben een kitten genomen die mensen in de maas hadden willen gooien in een zak met de rest van de kittens omdat de eigenaren de moeder poes NIET wilden steriliseren en ze geen zin hadden om de kittens te verzorgen. Kan daar echt zo boos om worden! Wij betaalden 50 euro voor de kitten en alles was ingeent etc.
Helemaal mee eens. Hier 1 asielkitten dat blijkbaar in d'r jonge leventje al mishandelt is. Nu een leuk en gezellig beestje inmiddels. En een raspoes. Maar behalve de afkomst en het feit dat asielpoes eerst ERG moest wennen.. Zie je er nu geen verschil meer in. Alleen tja.. Een beetje beschadigt karakter maar dat was in ieder geval bekend. Dat scheelt al de helft (En je kunt ook gewoon eentje kiezen waar niks mis mee is )
Dat mag zeker. Ik heb nooit katten gehad, mijn man wel. Ik ben verliefd geworden op een raskat (qua uiterlijk en karakter). En wel op de Ragdoll. We zijn wezen kijken naar een nestje en ze zijn prachtig, maar financieel is dit bijna niet haalbaar voor ons. We zouden er graag 2 willen, maar dan betaal je dus inclusief de castratie tussen de 1400 en 1500 voor twee kittens.
Tja een ras kat kitten vind je denkk niet in het asiel. Een hond van een goeie fokker of een vuilnis bakkie is ook een heel groot verschil. Ik zou bij een hond altijd voor een stamboom gaan. Bij een kat niet of ik moet een bepaald ras willen.
Wij hebben 3 katten, 2 volwassen katten die uit het asiel komen en een kitten (inmiddels een jaar oud) die vanuit het asiel in een gastgezin is geplaatst om daar gesocialiseerd te worden. Asielkatten worden ontwormd, ontvlooid, gechipt en gecastreerd. Via marktplaats moet je vaak zelf voor die kosten opdraaien. De meeste asiels werken inderdaad met gastgezinnen zodat de kittens goed gesocialiseerd worden. Ik ben echt heel erg tevreden over hoe onze kitten toen gesocialiseerd is. De meeste asiels en andere opvangorganisaties hebben het beleid dat ze kittens nooit alleen plaatsen, tenzij mensen zelf al een niet te oude kat hebben. Een kitten alleen verveelt zich snel en gaat kattenkwaad uithalen. Hoe vaak je ook thuis bent, een mens kan niet communiceren en spelen op dezelfde manier als katten onderling doen. Kittens hebben echt behoefte aan een speelmaatje. Het wordt dus vaak afgeraden om een kitten te plaatsen bij een oudere kat. De jonge kat wil veel meer spelen dan de oudere kat, gevolg is dat de jonge kat zich weer gaat vervelen en de oudere kat zich gaat irriteren aan dat drukke beestje. Er zijn ook veel opvangorganisaties in Nederland (stichting Het Wijze Weeskitten, stichting Zwerfkat in Nood etc.). Daar heb je vaak veel kittens zitten in gastgezinnen die ontzettend goed gesocialiseerd worden Ik zou zelf niet gauw gaan voor een kitten die in het asiel zelf zit, vrijwilligers hebben daar toch minder tijd om ze te socialiseren. Een raskatje is natuurlijk ook helemaal leuk Een goede fokker geeft ook geen kitten alleen mee.
Daar ben ik me ook zeker van bewust, ik zou graag Ragdolls willen maar mijn man denkt vanwege financiële reden aan het asiel. We zijn er nog niet uit. Ik verwacht geen raskatten uit het asiel te kunnen halen.
Even het ras opgezocht. Wow wat zijn die mooi!!! Buiten het feit dat ze duur zijn moeten ze misschien ook naar een trimsalon eens in de zoveel tijd, dat kan ook aardig wat kosten. Of je moet het zelf kunnen.