Ik kom zojuist van de huisartsenpost met mijn dochter. Ze had een nog geen twee maanden geleden last tussen haar beentjes en hiervoor zelf gekregen. Nu werd ze gillend van de pijn wakker en gaven ze aan dat ze e.e.a. wilden controleren. Huisarts heeft van een afstandje gekeken en concludeerde schimmelinfectie. Hij schreef een zalfje voor, volgens hem iets anders dan de eerder voorgeschreven zalf. Nu kom ik thuis en blijkt die zalf PRECIES hetzelfde te zijn als die we nog hadden. Zo'n dokter ziet toch in het systeem de geschiedenis van een patiënt? Ik vind het vreemd. (Maar dat vond ik de arts ook een beetje.)
Ik weet niet zo veel van wat een huisartsenpost kan zien van je dossier maar ik weet wel dat ze bij de apotheek wel is "zomaar" een middel wisselen. Bijv omdat de verzekeraar deze wel vergoed, de ander er niet is of een andere reden.. Zo heb ik ook eens jaren geleden zo iets gehad. Moest toen echt bij de apotheek zeggen dat ik het middel wilde wat huisarts voorstelde ookal moest ik zelf veel bijbetalen.
De huisartsenpost kan niet in de medische geschiedenis van een patiënt kijken. Of in ieder geval niet zien welke medicijnen in het verleden voorgeschreven zijn.
Ik heb ook een keer met onze dochter bij de hap in Groningen gezeten. En de kinderarts kon haar medicijn geschiedenis gewoon inlezen.
Hier bij de apotheek moet je aangeven dat je medicijn geschiedenis door andere artsen in te zien is ...
Heb je haar al eens behandeld voor wormpjes? Gillend wakker worden van de pijn kunnen wijzen op wormpjes.
's nachts gillend wakker worden is inderdaad grote kans op aarswormen. Die worden dan actief. Heel onsmakelijk allemaal
O Oké. Jij zal het weten Hier werken er echt alleen huisartsen op de huisartsenpost. Die overigens ook in het zkh zit. Maar hebben daar alleen een ruimte. Als je door een kinderarts gezien moet worden moet de huisarts van de huisartsenpost je doorsturen.
Volgens mij zit een huisartsenpost toch 9 van de 10 keer in het ziekenhuis? En wordt dit bemand door verschillende huisartsen uit de omgeving. Ik heb in ieder geval verschillende huisartsen meegemaakt op de hap, waarbij ik dan giga medelijden heb met zijn patiënten. (Onze dochter consequent hij/hem/zijn noemen, ronduit onbeschoft reageren en gister dan een huisarts die eigenlijk zonder enige controle een zalfje voorschrijft, die we thuis hebben, terwijl ik hiernaar had gevraagd)
Hier zitten in de omgeving 4 posten. Geen van alle in een ziekenhuis. Huisartsen die een eigen praktijk hebben zijn verplicht om op de posten te werken. Huisartsen zonder eigen praktijk kunnen diensten kopen, maar dat hoeft niet. Specialisten werken hier niet. Heel ander vakgebied.
Alle huisartsen zijn verplicht een x aantal uren dienst te draaien. Dit is verplicht voor de herregistratie.
Hier zit de HAP naast de SEH, zelfde wachtkamer. Bij twijfel roept de ha er een specialist bij, die loopt dan dus gewoon naar de HAP. Hier zo al eens een neonatoloog, kinderarts en orthopeed gezien. Dat is dus een doorverwijzing, maar fysiek veranderden we niet van kamer. Misschien ging het bij @Celien22 ook zo.
Vreemd dat het zo verschilt. Wij hebben een keer ruim anderhalf uur op de hap gewacht (ivm hartklachten, m'n man had de huisarts in de ochtend al gebeld. H.a. gaf aan dat het niks zou zijn, maar mochten de klachten niet weggaan moest ie bellen. Toen ie s avonds uit zn werk vertelde dat het niet verminderd was de hap gebeld. Uiteindelijk na dus ruim 1,5 op de hap, doorverwezen naar eerste hulp, waar we eerst weer 10 minuten in de wachtkamer zaten en vervolgens weer ruim 2 uur op cardioloog moeten wachten. ) Maar goed, in zulke situaties belden we daarna dus gewoon 112. Ook wel eens met een kind met koorts van 41 moeten langskomen wachttijd kon oplopen tot 3 uur. Ik heb toen nurofen meegenomen, voor de zekerheid. En ben thuis lekker met mn meisje in bed gekropen. Ik belde wel eens voor advies, maar kinderen willen ze sneller zien is mijn ervaring. Nu geef ik gewoon aan dat ik alleen bel voor advies en niet met een ziek kind over straat ga (tenzij écht noodzakelijk natuurlijk).