Hey hoi allemaal, Omdat er diverse items zijn waar het gaat over goedkoop boodschappen doen lijkt het me wel goed om gerechten te gaan noteren die maar max 10 euro kosten voor 4 personen (dat zal over het algemeen 2 volwassenen en 2 kinderen zijn). Ik begin met kip ratjetoelie (verzonnen naam!) rijst (half kleine pak) (1,00 per keer groter inkopen) 1 prei (0,50) 2 eieren (0,40) 50 gr tauge (0,25) 10 champigons (0,50) 2 kipfilet (2,50) kroepoek (0,75) creme fraiche 250ml (1,25) 200-250 ml ketchup (1,00 groter inkopen) olie zout en peper Rijst koken. Kipfilet bakken in olie. Champignons in kwartjes er bij, prei in ringen er bij, roer ei bakken en er bij voegen. Creme fraiche en ketchup er bij. Even laten sudderen klein vuur en vervolgens de tauge toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en BON APP! Hoop dat jullie ook simpele recepten hebben die voor 10 euro max te vervaardigen zijn. Tot hoors!
Voor 10 euro kan ik heel uitgebreid en soms best luxe koken. 10 euro is dan ook nog best veel vind ik, nl 70 euro per week. Dan moeten er nog allemaal andere boodschappen gedaan worden. Nu eet ik ook voor 10 euro per avond weg, daar is op zich niets moeilijks aan.. Ow, zie MAX 10 euro.. Dan wordt het al interessanter!
Ik ken trouwens heel veel lekkere (goedkope) recepten, alleen is het dan wel zo dat je al heel veel in huis moet hebben aan kruiden enzo. Wij hebben bijna alle kruiden, verschillende soorten azijn en sambal, ketjap enzo.. Als je dit allemaal hebt kan je bijna elk recept klaar maken door alleen nog groente en vlees te halen. Rijst, pasta en aardappelen hebben de meesten wel in huis..
Ik kan ook met gemak voor 10,- max kopen. Vaak heb ik voor 6,- al iets voor 2 dagen. Wat miss echter zegt: sambal, ketjap, kruiden en groenten als paprika, champignon, ui, knoflook, ei, aardappel en rijst hebben we standaard in huis. Vaak is het dan een kwestie van vlees toevoegen en misschien een andere soort groente. Maar, leuk topic! Ik zal ff wat recepten opzoeken
Laten we zeggen dat je er van uit mag gaan dat je de standaard kruiden in huis hebt (en anders dat een eenmalige uitgave is je doet er zo lang mee vaak!). Dus kom maar op ... ben benieuwd.
Ik zou er graag gezond bij zetten Want een gerecht met een aardappel, diepvries hamburger en komkommer is wel goedkoop maar heeft weinig voedingswaarden Ben je voor 3 euro klaar
Ik doe wel de gerechten die ik zelf regelmatig maak: vandaag bv kip ketjap met komkommeratjar gegeten. Ingrediënten: 2 komkommers 5 eetlepels chilisaus 3 eetlepels azijn 300 gram witte rijst 3 eetlepels ketjap manis evt 1 eetlepel sambal badjak 400 gram kipfilet 4 eetlepels zonnebloemolie Bereidingstijd ca.25 min Bereidingswijze: Breng de rijst aan de kook zoals op de verpakking staat vermeld. Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng dit door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ongeveer 12 min gaar. Snijd de kip in schuine plakken. Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop.Serveer met de komkommeratjar in kommetje ernaast.
Tagliatelle Grote garnalen Aantal teentjes knoflook Rode peper Avocado Olijfolie Pasta koken Teentjes knoflook en rode peper in plakjes bakken in flinke hoeveelheid olie. Daarna de garnalen erbij en op het laatst heel even de avocado in blokjes erbij. Vervolgens mengen met de pasta..
Gevulde omelet met brood Ingrediënten: 6-8 eieren 1 ui restje gekookte aardappels in blokjes zout peper 1 teentje knoflook restje groente bv tomaat,doperwten,paprika of sperziebonen 1/2 dl melk scheutje olie/bakboter evt geraspte kaas Bereidingstijd: ca 10 min Bereidingswijze: Maak de olie heet en bak hierin de ui en de restjes groente aan. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee. Klop de eieren los en meng deze met de melk en het zout,peper en de knoflook. Giet dit mengsel in de koekenpan. Even bruin laten bakken.Probeer de omelet om te draaien met behulp van een bord of groot,plat deksel. Evt geraspte kaas over de omelet. Serveer met brood.Zelf eten wij dit altijd met Turks brood.
2 blikken tomatenblokjes met paprika (en eventueel andere groenten) in de blender. Ui, prei en knoflook bakken, vervolgens gehakt aanbakken.. Afblussen met rode wijn en dan saus uit blender aan het gehaktmengsel toevoegen. 1 of 2 bouillonblokjes erbij, italiaanse kruiden, peper, nootmuskaat, eventueel een blaadje laurier.. Minimaal 1,5 uur laten pruttelen en in laten koken tot de gewenste dikte. Ook lekker: -Kaas toevoegen aan de saus, vlak voor serveren, tot de kaas gesmolten is, of; - Ansjovis in de saus laten 'oplossen' Pasta naar keuze koken, 15 minuten voordat je de saus van het vuur wilt halen.
Mmmm, ik houd wel van dit soort gerechten. Ik heb laatst voor het eerst zelf babi ketjap gemaakt, lekker, alleen jammer dat de peperpot open vloog boven de pan.. En heb ook een heel lekker recept 'hete kip', maar deze heb ik van smulweb af. Echt super lekker!
Het water loopt me in m'n bekkie. Wat jammer dat ik nog voor vier dagen eten in de koeling heb staan!! Def dat er volgende week wat nieuws van hier geprobeerd wordt!!! Thx ladies en of course voegen we gezond ook nog als MUST toe!!!
Penne koken Uitje bakken, beetje bij beetje (zak) verse spinazie mee roerbakken. Bakje kruidenkaas en een bekertje crème fraîche erbij. Een rode paprika in stukjes toevoegen aan de saus. Nog 5 minuten laten pruttelen. Eventueel nog wat (cayenne)peper en citoensap erbij en klaar is kees! Ook lekker met gebakken spekjes of blokjes salami. Zelf eten wij hij het vaak met een gebakken visje, zoals zalm.
Ik heb ook een lekker zelfverzonnen pasta recept. Die is echt spotgoedkoop, en erg lekker. Benodigdheden: Pak spaghetti 1 blik tomatenblokjes 3 blikjes tonijn op olijfolie 1 ui gesnipperd 2 t knoflook half kuipje boursin beetje zout en peper sambal naar smaak, hoeft niet. Je laat de tonijn een beetje uitlekken en gaat dit daarna beetje roerbakken. Je hoeft geen extra olie of boter in de pan te gebruiken, want de tonijn is al in olie. Gelijk snipper je een ui en pers je een knoflook boven de pan uit. Laat dit even fruiten en daarna roer je de tomatenblokjes en boursin er doorheen. Maak het af op smaak en laat dit nog +- 10 min sudderen. Ondertussen kook je de spaghetti en klaar is kees. Ik maak er ook altijd een salade bij. Rucola sla met tomaat, komkommer, feta en olijven. Alles bij elkaar kost dit nog geen 10 euro, tenminste als je de kruiden, sambal/ tomaten etc al in huis hebt. Ikzelf heb altijd standaard tomaat, komkommer, kruiden, sambal etc in huis.
Eventueel wel zout enzo gebruiken.. Ik ben niet heel handig in uitleggen.. Maar die pasta met tonijn, zo als dat eens echt zo lekker is als het klinkt! Mijn vriend leert sinds kort tonijn te eten, dus zou dan wel een goede kunnen zijn! Boursin kan eventueel ook vervangen worden door goedkope kruidenkaas met eventueel extra knoflook toe te voegen aan het gerecht. Ik gebruik ook boursin, maar noemde het hier al gewoon kruidenkaas om de kosten lager te houden. Zouden kappertjes er doorheen ook lekker zijn?