Hoi Allemaal, Ik weet niet precies waar ik met dit onderwerp terecht kan dus Zet em hier maar neer...... Ik wil ipv beschuit met muisjes slagroomsoesjes maken die in chokolade dopen en dan muisjes eroverheen.....ik heb dit idee gelezen op internet en ook dat je die dan kan invriezen.... Maar nu is t probleem dat als ik ze ontdooi de muisjes heel lelijk zijn geworden (de blauwe zijn vervaagd) heeft er iemand hier ervaring mee en een tip voor!
Niet invriezen door het vocht wat vrijkomt bij het ontdooien verdwijnt de kleurstof van de muisjes. Trouwens, die soesjes heb je waarschijnlijk al bevroren gekocht? Dan mag je ze sowieso niet ontdooien, versieren en opnieuw invriezen.
Ik heb ze ook gemaakt... Ik heb ze bevroren in de choco gedoopt en daar na ff wachten zodat de chocola alweer een beetje dikker wordt dan blijven ze beter plakken. dan dopen in de muisjes... En weer de vriezer in....dus tijdens het maken niet laten ontdooien! Hier was het een groot succes. Ik heb ze gemaakt met melkchocola en met witte chocola van de Aldi. Veel plezier!!
Gaat hartstikke goed hoor!!! Hier was het een enorme hit en absoluut gewoon een hele mooie kleur hoor... Wel bevroren in de witte gesmolten chocolade dopen en muisjes erop en direct weer in de vriezer. Ik heb het in vele porties verpakt en dat was erg handig, als er dan visite kwam haalde ik de benodigde zakjes met soesjes eruit. Super leuk en ik ben nu alweer aan het bedenken wat ik dit keer zal gaan maken.
Ik heb het al getest zoals je hierboven leest. Heerlijk ! Hoe lang van te voren hadden jullie ze gemaakt ?
Ik heb ze al 3 weken in de vriezer liggen... Wist ik veel dat ik zolang overtijd zou lopen... Vanmiddag toevallig 2 ontdooit en smaken nog prima en zien er nog goed uit! Hier overigens niet met chocodip gemaakt maar met een mix van poedersuiker en water als glazuur en dan gedoopt in de muisjes!
Klinkt allemaal erg leuk alleen weet ik niet of ik een zoon of dochter krijg dus van te voren klaar maken word dan lastig (krijg nu spontaan zin in soesjes hihi!)
Misschien ook een idee (niet zo leuk als soesjes maar...) Lekker zelf cake maken en die invriezen (of eventueel kant en klaar kopen), als de kleine dan geboren is kan je deze bedekken met slagroom en de kleur muisjes erop strooien simpel maar wel erg lekker en ook weer eens anders dan standaard beschuit met muisjes.
Ik ga lange vingers in de chocolade dopen en dan door de muisjes halen kan je ook heel goed van te voren maken en goed luchtdicht verpakken
Ik heb zelf het idee opgevat om kniepertjes/ knijpertjes te gaan bakken, en te rollen. Ze horen eigenlijk bij oud en nieuw en kerst, maar ik lust ze het hele jaar door wel, en ik vind het leuk om ze te bakken! In de rolletjes spuit ik als er bezoek is slagroom, en de uiteinden dip ik in muisjes! De rolletjes zijn in een trommel heel lang te bewaren
ohhhhhhh knijpertjes!!! trek in hahaha!!! Maar moet nog even tot de kerst wachten helaas. Wel een goed idee trouwens want die dingen blijven maanden goed en lekker
hebben we ook gedaan met onze tweeling dochters, en was een heel groot succes!! idd wel bevroren in de choco dippen..! en je kunt ze makkelijk in verschillende porties invriezen!! veel leuke reacties gehad!!... je kunt ook met lange vingers doen! dat wil ik als traktatie op school doen voor onze meiden!
Ik had samen met mijn schoonvader zelf soezen gebakken, en deze met gele room gevuld i.p.v. slagroom. En daarna in Callebaut chocolade (beste Belgische chocolade), dan een heel klein beetje laten drogen, en dan ook in de muisjes dippen. Die hebben we ingevroren en elke keer als er bezoek kwam, haalden we er wat uit de vriezer. Wij vonden het erg makkelijk, en iedereen vond ze lekker en mooi. Oh ja, nog wel een tip, als je soezen (o.i.d.) in muisjes gaat dippen: er gaan érg veel muisjes doorheen. Wij dachten het met een paar pakjes af te kunnen, maar werden er echt veel! (We hadden ook wel 300 soezen van een tennisbal formaat.. )
Hoe lang kun je die soesjes-met-muisjes in de vriezer bewaren? Als je gewoon die kant-en-klaar-diepvriesdingen neemt, zorgt dat ze niet ontdooien als je er choco en muisjes op doet?
ik ga cake-pops maken in de vorm van voetjes. ik weet nog niet wat het word dus doe de voetjes in de vriezer en dan zodra het geboren is gaat er glazuur overheen en muisjes. heb gehoord dat als je muisjes in de vriezer doet dat ze er erg zacht van worden hebben jullie daar geen last van dan? ga ze morgen maken samen met mn moeder. de cake is al gebakken en afgekoeld. ben benieuwd wat het resultaat word!
Hmmmm angellove! Dat recept moet je me eens geven tegen die tijd! die callebaut is ook de lekkerste chocolade hè! De Magnum wordt hier ook van gemaakt voor de geïnteresseerden Ben benieuwd MBTC! Leuk idee!