Welk vlees moet ik kopen voor 'doorregen runderlappen'?

Discussion in 'De lounge' started by hanna76, Mar 10, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    Nov 15, 2007
    3,124
    0
    36
    Goedemorgen,

    Ik heb hier een recept van Babi Pangang wat ik voor vanavond klaar wil maken. Ik heb 'doorregen runderlappen' nodig. Wat voor vlees is dat precies?
    Wat moet ik nu kopen?
    - rundvlees kogelbiefstuk,
    - rundvlees riblap,
    - rundvlees magere runderlappen,
    - rundvlees sukadelappen,
    - hacheevlees,
    - runder bieflap,
    - runderklapstuk,
    :(

    Wie kan mij helpen aan het juiste stukje vlees?
    Groetjes,
    Hanna

    Hier een gedeelte uit het recept:
    Je hebt nodig voor het vlees:
    Pond doorregen runderlappen in repen gesneden.
    2 t.l gemberpoeder, 1 t.l. laospoeder, 1 t.l. knoflookpoeder, 1 t.l. uienpoeder, 4 e.l. ketjap manis (Yakso), 1 t.l. limoensap, zout en peper, 2 e.l olie

    Meng alle poeders met de limoensap en 2 e.l. ketjap manis. Schep dit door het in repen gesneden vlees. Laat het vlees hier minimaal een kwartier in marineren.
    Verwarm de olie in de pan. Laat het vlees dichtschroeien en doe daarna voor ong. 10 min. de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 15 min. braden. Doe de rest van de ketjap manis (2 e.l.) erbij en laat nog 5 min. al omscheppend bakken.

    Doe het vlees over in een schaal en zet het eventjes onder de grill. Dit kan worden overgeslagen maar je vlees krijgt wel een lekker knapperig korstje.
     
  2. Zana28

    Zana28 Actief lid

    Dec 29, 2010
    379
    48
    28
    Babi is toch varken?
     
  3. Zana28

    Zana28 Actief lid

    Dec 29, 2010
    379
    48
    28
  4. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Doorregen runderlappen.

    Maar idd, Babi, staat voor varkensvlees.
    Rund is dacht ik rendang
     
  5. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    Nov 15, 2007
    3,124
    0
    36
    Ha ja! Klopt! Maar ik eet liever geen varkensvlees. En de maker van dit recept blijkbaar ook niet! :D
     
  6. Leonike

    Leonike Bekend lid

    Nov 21, 2011
    521
    2
    18
    Riblap of sukadelap is hier prima voor geschikt.
     
  7. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    ik denk zelf aan riblappen.
    maar de tijd die hier bij het recept staat krijg je het nooit lekker zacht.
    gaar gaat wel lukken maar lekker zacht niet of je moet het wel heel klein snijden dat het wel ietsje zachter word.
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    De runder of sucadelappen blijven hartstikke taai met deze kooktijd.
    Ik gebruik voor babi pangang varkenslappen.
     
  9. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,174
    4,485
    113
    dan zou ik een totaal ander recept gaan zoeken, want met runderlappen en 30 minuten garen, dan is het echt niet te eten.
    Rendang, staat al snel 2-3 uur te stoven.
    Misschien kun je kip nemen, dat is wel snel gaar.
     
  10. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,016
    547
    113
    dan zou ik riblappen nemen
     
  11. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    Nov 15, 2007
    3,124
    0
    36
    Oké, ik ga voor de riblappen. En dan snij ik ze wel goed fijn.
    Bedankt!
     
  12. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    Feb 19, 2011
    1,105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Het varkensvlees kan je ook vervangen door kip.
    dan heb je ajam pangang.
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Babi pangang met rundvlees is dus geen babi pangang...
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dit maak ik ook regelmatig, erg lekker!
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Zolang het maag geen mager vlees is ;)
     
  16. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    Jan 24, 2013
    7,328
    474
    83

    Dat krijgje fijn gesneden ook niet gaar. Dat blijf taai en kun je een uur kauwen op 1 stukje. Wel handig natuurlijk eet je ook mindere :D
     
  17. Luiwammes

    Luiwammes Niet meer actief

    Ik zou voor kip gaan en dan Ajam Pangang maken.

    Rundvlees is daar echt niet lekker bij.
     
  18. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Ik zou voor kip gaan of anders kalfslappen. Runderlappen krijg je in zo'n korte tijd volgens mij niet eens lekker mals.
     
  19. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    Nov 15, 2007
    3,124
    0
    36
    Het is goed gegaan. Ik heb biologische runderriblappen gekocht, in kleine, dunne stukjes gesneden. Eerst aangebakken in een braadpan, daarna deksel 10 minuten op de pan, btje sudderen, daarna deksel 10 minuten eraf en wat hoger vuur. Constant omscheppen. En op 't laatst nog ongeveer 10 minuten onder de grill.
    't Was heerlijk! Helemaal niet taai. Wat ik vaak wel heb bij dit soort vlees. Dus hoe het komt dat het nu goed is gegaan... geen idee. Waarschijnlijk een gezonde koe. :D
     
  20. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    Sep 13, 2014
    9,446
    4,241
    113
    Riblappen kun je mits mals net zo bakken als ribeye. Is van hetzelfde stuk van de koe. Of heel lang of heel kort bakken anders kunnen ze taai worden. Goede kwaliteit vlees wordt veel minder snel taai dus dan is t voor dit gerecht gewoon geschikt.
     

Share This Page