Oreotaart (recept van Laura’s bakery) was hier een groot succes met de verjaardag van mijn oudste twee. Edit: en het fijne aan deze taart: je kan de losse onderdelen invriezen, zodat je vantevoren het al klaar kan maken en op de dag zelf samen kan stellen.
En ik begin met PMS-cake Alleen zit ik dit onderwerp in de trein te schrijven en heb ik het recept thuis liggen. Maar kijken of mijn geheugen goed genoeg is Hij heet PMS-cake vanwege de chocolade in combinatie met ijzerrijke ingrediënten. En de lekker bite van de walnoot. Ingrediënten: 100 g zelfrijzend bakmeel (of bloem + zakje backin) 50 g bruine basterdsuiker 25 g cacaopoeder 2 eieren 100 g roomboter Theelepel speculaaskruiden 25 ml melk Vulling: 75 g dadels 50 g walnoten 2 grote peren (paar plakjes apart houden. Topping: Peer walnoot en handvol smeltchocolade Maak beslag door alle ingrediënten luchtig te kloppen. Snij en hak de vulling in stukjes (zo fijn of grof als je zelf wil) houd hierbij een paar plakjes peer en hele walnoten achter voor de topping. Spatel vulling door beslag en doe alles in springvorm. Strijk glad en versier met peer en walnoot. Bestrooi met stukjes smeltchocolade.
ik ga denk ik vrijdag weer een banoffee taart maken... ook érg lekker.. wel zwaar.. maar lekker. https://www.knoeienmetinge.nl/bananen-toffee-taart-banoffee-pie/ En simpel uit een pakje: De 2 smaken kwarktaart van dr oetker.
Oh ik hou van dit soort topics! Ik wil volgende week weer wat bakken, wat weet ik nog niet maar ga dit topic zeker volgen.
Ik vind het qua bakken weer heerlijk de herfst! Ik bak dan zoveel meer dan in de zomer. Dit ga ik sowieso nog maken de aankomende maanden: - speculaas boterkoek - stroopwafel cake - rocky road brownies - speculaasbrokken - kruidnoten - kaneelkoekjes En dat lijstje wordt nog langer
Basis taartdeeg (basis kookboek van blueband) door de midden snijden vullen met jam op elkaar leggen. Insmeren met ongezoete slagroom en verschillende kleuren fondant door elkaar. Niet teveel kneden/mengen.
Niet zo moeilijk maar, ik vind het altijd fijn om even appelflappen te bakken op zondagmiddag ofzo. Niets in huis maar oh ja nog wel een ei, appel en bladerdeeg in de vriezer. Voor mij ultiem herfst/winter eten Verder bakt mijn man vooral.
Mijn meisje is morgen jarig en dol op zoete aardappel. Ik heb daarom zojuist een sweet potato pie de oven in geschoven. Zal een foto maken als hij klaar is . Eerste keer dus geen idee of hij lekker gaat zijn.
Hij ziet er super lekker uit! Ik heb m een poosje geleden geprobeerd, maar de cake mislukte en had geen tijd voor een nieuwe, dus moet 'm nog een keer opnieuw proberen als ik er straks weer een keer de tijd voor heb. Heb al meerdere taarten van Laura gemaakt, zo eens zoeken of ik nog foto's op m'n telefoon heb. Ben dol op bakken. Foto's staan helaas op de laptop en die heb ik hier niet. Maar de citroen MonChou met zelfgemaakte kersenvlaai vulling was ook erg lekker! https://www.laurasbakery.nl/monchou-citroencake/ Nog een paar die ik gemaakt heb en heerlijk smaakten! https://www.laurasbakery.nl/frambozen-kwark-sloffentaart/ https://www.laurasbakery.nl/chocolademousse-taart-met-aardbeien/
Ik ben wel benieuwd naar gezonde baksels! Ik bak eigenlijk nooit vanwege de hoeveelheid calorieën die erin zitten..
Mag ik vragen hoe je ze goed dicht kunt krijgen. Ik 2 keer appelflappen gebakken, maar wat een gedoe zeg. Bij mij springen ze telkens open tijdens het bakken.
Rand beetje omvouwen en aandrukken met vork of lepeltje net wat je wilt en om beter te laten plakken kan je de rand licht bevochtigen, werkt hier altijd wel