Gezocht: simpel recept stoofperen

Discussion in 'De lounge' started by goblins, Dec 22, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. goblins

    goblins Fanatiek lid

    Oct 27, 2013
    3,591
    3,222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Gisteren stoofperen gekocht. 2 kilo.
    Voor kerst en opmaak.

    Alleen nu opzoek naar een simpel recept zonder wijn.
    En wel de mooie rode kleur.

    Wie kan me hiermee helpen? Ik kom ze alleen met wijn tegen en daar houden wij echt niet van.
     
  2. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,191
    1,052
    113
    Female
    Ik doe altijd een scheutje rode limonade erdoor ;)
    Verder een kaneelstokje, kruidnagel, en een mandarijn persen, super lekker zo.
     
    PenK likes this.
  3. goblins

    goblins Fanatiek lid

    Oct 27, 2013
    3,591
    3,222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Mmm mandarijn erdoor. Klinkt goed. Ga Ik doen!!

    Misschien komen er nog meer ideeën.
    Het is voor mij 6 jaar geleden dat ik ze gemaakt heb. Dus veel te lang geleden.
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,723
    113
    Ik doe vaak: Druivensap, steranijs, sinaasappelschil, kaneel en evt wat kruidnagel
     
  5. MissMorrow

    MissMorrow Fanatiek lid

    Dec 17, 2018
    1,619
    2,007
    113
    Female
    Accountmanager
    Bessensap, suiker, water, kaneelstokje en gewoon lekker lang op laten staan.
    Ook met voldoende water anders wordt het snel stroperig.
     
    Youtan likes this.
  6. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    Dec 18, 2017
    5,793
    6,474
    113
    Female
    Stoofperen schillen, fles gluhwein in de pan, peren suiker kaneelstokje en sinaasappelschil toevoegen en lekker laten pruttelen.

    Je kunt nog ster anijs, kruidnagelen, citroenschil, een vanillestokje en kardamon peulen toevoegen, maar hoeft niet
     
  7. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    Dec 18, 2017
    5,793
    6,474
    113
    Female
    Ho, zonder wijn lees ik nu, skip de wijn en kies dan voor gewoon water met bessensap of puur druivensap ( rood)
     
  8. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Suiker, water, kaneelstokjes en kruidnagel. En dan gewoon laten pruttelen tot ze rood worden (uur of 3-4)

    Kunt ze ook heel goed in een slowcooker maken als je die hebt.
     
  9. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    Apr 15, 2011
    54,915
    15,585
    113
    Nabij Utrecht
    Hier doe ik altijd alleen water met peren laten koken.
    Dan een paar scheppen van het roze stoofpeertjes suiker erbij en wat kaneel.
    Paar uur laten stoven en dan heb ik mooie roze/rode peertjes
     
  10. consider

    consider VIP lid

    Jan 24, 2008
    14,024
    1,850
    113
    Provincie Groningen
    Ik doe alleen suiker, kaneel en een beetje kruidnagel.
     
  11. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    Bessensap, suiker en kaneelstokje, vind ik het lekkerste!
     
    itakepictures likes this.
  12. goblins

    goblins Fanatiek lid

    Oct 27, 2013
    3,591
    3,222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Veel ideeën helemaal top!! Ik ga aan de slag.

    Inderdaad lekker simpele recepten. Hou ik van.
    Straks boodschappen doen.
     
  13. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    Oct 30, 2018
    828
    534
    93
    Ons recept: bessensap, scheut port en dan aanvullen met water totdat de peertjes allemaal onder water staan, kaneelstokje en flink wat suiker, dan op een zacht pitje mininaal 4 uur laten stoven.
    Niet te veel bessensap, anders wordt het te zurig. Port kan je heel lang bewaren, ook als de fles open is.
     
  14. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Bessensap of druivensap, zakje vanillesuiker, schepje witte basterdsuiker (1 per kilo) en flink wat kaneel. Supersimpel en heeeeel lekker! Wel een dag vantevoren maken :)
     
  15. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    Feb 8, 2013
    1,031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Stoofperen schillen en opzetten met flink water, kaneel, suiker en cranberries. Zo maak ik ze deze kerst. Normaal met rode wijn of port maar gezien de zwangerschap dit keer met cranberries.
     
  16. goblins

    goblins Fanatiek lid

    Oct 27, 2013
    3,591
    3,222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    De peertjes staan op met stoofperensuiker. 3 scheppen per kilo. Heb 2 kilo, dus de hele pot er maar in gedaan...
    Met kaneel, kruidnagel, mandarijnensap en de peren. Ze staan nu te stoven... potten staan klaar om in te maken. Lekker hoor.

    Helaas te laat gelezen van de cranberries
     
    Mammamuis likes this.
  17. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    Feb 20, 2018
    1,514
    853
    113
    Female
    Stoofperen in cassis koken met wat kaneel erbij
     
  18. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Druivensap, 1-2 zakjes vanillesuiker & kaneel.
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Hier gaat er ook aanmaaklimonade door met een kaneelstokje
    Geen wijn
    Geen bessensap
     
  20. Ingtwiede

    Ingtwiede Actief lid

    Jul 18, 2013
    299
    52
    28
    Hier kook ik ze met wat suiker en perenrood (ook suiker)
     

Share This Page