Zelf kijk ik nooit in dozen, loop de kleedjes langs en werp snel een blik op het kleedje of er iets tussen ligt wat interessant is. Boeken kopen we er zeker, maar dan inderdaad als ze uitgestald liggen.
Morgen gaan we overal een sticker opplakken. Nog geen idee hoeveel wat waard is. Zoon rekent zich graag rijk maar dan heb je aan het einde van de dag zoveel over. Wil eigenlijk weinig over houden De tip boeken niet in dozen zag ik voorbij komen. Dan moeten we toch een groter kleed halen
wij dus niet. We hebben veel buitenlandse klanten met bijbehorende visa, mastercard en american express kaarten. Afhankelijk van het land, de kaart (debet of credit) en het soort transactie zitten hier provisies van 5-10% op. Omdat wij ook met borg werken kost ons dit onnoemelijk veel geld per jaar voor transacties die geen deel van de omzet zijn. Een borg gaat tenslotte weer retour maar die provisie blijft wel aan onze kant over om te betalen. In het buitenland is Vpay en Maestro, wat maar 6 cent per transactie kost, helaas nauwelijks aanwezig. Overigens gaan ze in Nederland over een tijd ook over op visa/mastercard. Dan zullen er echt wel kleinere ondernemers terug afstappen van een pinautomaat als deze tarieven zo hoog blijven. Cash afstorten kost ons bijna niks. €5,- op elke 30K. Overigens is die provisie ook voor een deel brancheafhankelijk (en de branche waarin wij zitten is helaas echt schreeuwend duur). Ook wordt deze branche bij bepaalde goedkopere transactieverwerkers geweigerd vanwege risicos. Alleen door de overheid aangewezen verwerkers kunnen wij uit kiezen.
Omdat jullie overigens wel allemaal zeggen: tikkies, zorg ik voor een powerbank en dan werk ik wel met een betaalverzoek via mijn bankieren app als het echt niet anders kan en geef ik ze het aan het einde van de dag alsnog contant erbij. De inzet blijft echter wel dat de kinderen hun eigen geld zien groeien met iedere verkoop die ze doen.
Mijn kinderen zijn overigens al ietsje ouder (10 en 12). Digitaal geld zegt ze inmiddels net zo veel als contant geld. Wij gaan overigens niet prijzen. De eerste 2 uur kun je nl meer vragen dan later op de dag. Dan vragen we gerust de helft minder. Als ik mensen naar iets zie kijken of als ze het al in hun handen hebben, dan noem ik een prijs. Ik zie op onze vrijmarkt slechts een enkel kleedje waarbij alles geprijsd is.
Dat is hier ook. Nauwelijks kleedjes met prijzen. Ik vind het zelf ook wel iets hebben om het gewoon zonder prijskaartjes te doen.
Ik denk dat het per stad/dorp/regio ook wel kan verschillen wat werkt. Wij hebben altijd een vrij geordend/overzichtelijk kleedje, met prijsjes. Nu al paar keer gehad dat het bij ons kleedje erg druk was, en het bij de buren met een vol, wat rommeliger kleedje, zonder prijsjes, niet zo goed liep. Ik ga wel met Tikkies werken, want ik merk met de FB verkoopgroep uit onze stad ook dat 90% vraagt of ze met een Tikkie mogen betalen. Mijn dochter is bijna 12 jaar, voor haar is digitaal prima. Haar zakgeld krijgt ze ook gewoon gestort, i.p.v. in de hand. Met kleintjes snap ik wel dat dat echt minder leuk is.
Ik neem een vel met stickers mee om spullen te kunnen herprijzen als ik merk dat het rustiger begint te worden. Maar als je heel veel hebt, is dat natuurlijk niet echt te doen.
Zonder prijsjes vind ik zelf altijd vervelend. Op peuter/kleuter leeftijd altijd de afspraak dat ze 1 ding mochten uitzoeken. Deden ze altijd keurig. Alle kraampjes langs om vervolgens terug te willen naar waar ze dat ene mooie ding hadden gezien. Kind helemaal enthousiast van een brandweerboot waar dus geen prijs op zat. Vroegen ze 20 euro voor dat ding. Als er een prijs op had gezeten had ik daar pro-actief omheen kunnen sturen ipv nu een teleurgestelde peuter te moeten uitleggen dat we er echt geen 20 euro voor gingen neerleggen.
Ik heb 10 verhuisdozen... Past natuurlijk niet allemaal, dus ik hoop in de loop van de dag te kunnen aanvullen (vrijmarkt is in onze straat). Ik heb ook nog ruimte direct aan huis, maar daar is het minder druk. Daar zet ik grotere dingen neer, geprijsd, met optie tot betalen met tikkie (ik ga het het zelfscanplein noemen )
Het gevolg van vernieuwing kamer van jongste... En we hebben onze boekenkast weggedaan. Nu nog de boeken die erin stonden.
Wij hebben er 6 door kamerwissel van onze knul. Ook een boekenkast weggedaan Hoeveel vragen jullie voor prentenboeken die er uit zien als nieuw? Kinderpuzzels dachten we 1.50 Wat zouden jullie vragen voor de kleine Jan haastra puzzels? We hebben ook nog dagboek van een muts, leven van een loser en meer van dat soort boeken. Allemaal als nieuw. Is 2 euro redelijk?
Ja ik vind 2 euro redelijk, dat betaal ik hier ook voor boeken voor wat grotere kinderen. Er zijn ook mensen die 5 vragen.. die blijven ermee zitten is mijn ervaring.
Nou daarom, ik heb het vergeleken met marktplaats en dan de helft. Blijft lastig. Heb stickers klaar liggen. Aanpassen kan nog steeds.
Ik merk ook dat het erg aan je "klant" ligt. Ik ben zelf al snel bereid om die gevraagde 2 euro te betalen. Zo'n boek is nieuw 15-20 euro dus dan is 2 euro toch prima. Maar ik heb ook mensen horen afdingen op een gevraagde 50 cent. Persoonlijk vind ik dat triest maar ja...
Prentenboeken echt voor 1-1,50 euro, de echte toppers voor max 3. Ik heb het boek Nederland te koop, van Charlotte Dematons. Geen idee of dat nog 'in' is, maar daar probeer ik wel 3 euro voor te krijgen. Vorig jaar was er iemand die Jan van Haasteren, de 1000 stukjes, voor 10 euro ps verkocht. Ik zei dat ik paste omdat ik dat geen vrijmarktprijzen vond. Maar niet veel later waren ze toch weg. Dus als je puzzels van 500 stukjes hebt, zou ik 5 euro proberen. Je merkt snel genoeg aan de reacties of dat te veel is.