cupcakes met blueband of roomboter maken?

Discussion in 'De lounge' started by Florida13, Jan 27, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Florida13

    Florida13 Fanatiek lid

    Feb 25, 2008
    1,485
    2
    0
    Als onze dochter straks geboren is wil ik cupcakes maken om uit te delen door onze oudste dochter op het kdv. Nu ben ik zelf niet zo'n bak held ;). Ik heb dus om te oefenen zo'n kant en klaar pak van Dr.Oetker gebruikt. Ik heb als boter Blueband gebruikt, maar kan ik niet beter roomboter gebruiken?? (is dat lekkerder??). De bovenkant wilde ik versieren met roze/witte muisjes. Ik heb liggen klooien met poedersuiker en water. Maar kan ik ze ook licht besmeren met roomboter en dan in de muisjes dompen? En hoe krijg ik de bovenkant mooi vlak? Nu stonden ze een beetje bol zeg maar..

    Kortom: alle tips zijn welkom!
     
  2. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Als ik bak doe ik dat altijd met roomboter, vind margarine het net niet.
     
  3. Cindy29

    Cindy29 Fanatiek lid

    Oct 13, 2013
    1,601
    1,098
    113
    Ik bak altijd met blue band ;)
     
  4. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Kan met beide. Roomboter is lekkerder.
     
  5. Floortje27

    Floortje27 Fanatiek lid

    Dec 26, 2012
    1,029
    0
    0
    NULL
    NULL
    Inderdaad met roomboter doen. Ik zou wat witte choco smelten daar de bovenkant indeppen en dan de muisjes erop zodat ze blijven plakken. Je kunt ook googlen staan allerlei leuk ideetjes op internet.
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    je kunt ook roomboter zacht laten worden (niet smelten) en er wat slagroom of melk en suiker doorheen kloppen, dat erop smeren en daar de muisjes op doen.
     
  7. Catnip

    Catnip Actief lid

    Nov 28, 2013
    399
    0
    0
    Ik zou roomboter gebruiken, is lekkerder. Je kan ook muffins met zonnebloemolie maken, op zijn Amerikaans.

    Goed idee van floortje die witte chocolade, muisjes erop en even goed laten uitharden. Als je niet zo vaakt bakt en je au bain marie smelten te veel werk vind kan het ook goed in de magnetron, elke 30 seconden even checken en roeren tot het vloeibaar is.

    Succes!

    Ps. Muffins zijn zo makkelijk te maken from scratch, ook veel lekkerder dan pakjes. Dit is mijn favoriete recept (White Chocolate And Blackberry Muffins Recipe - Taste.com.au) , de witte chocolade en bramen kan je vervangen door rozijnen, donkere chocola, frambozen etc etc. gewoon afwisselen met wat je op dat moment in huis hebt.. deze muffins worden hier bijna elk weekend wel gemaakt :)
     
  8. Florida13

    Florida13 Fanatiek lid

    Feb 25, 2008
    1,485
    2
    0
    die muffins zien er lekker uit,maar is me wat te ingewikkeld :). Denk dat ik het voor peuters van 2-4 jaar een beetje simpel hou.

    De tip van witte chocolade klinkt goed. Zul je zien dat ik dat nog verpruts hahaha.
     
  9. Catnip

    Catnip Actief lid

    Nov 28, 2013
    399
    0
    0
    @florida13, als je het een paar keer hebt gedaan valt het mee maar kan me voorstellen dat je er momenteel geen zin in hebt en effe makkelijk wilt doen :)

    Chocola lukt je vast wel! Rustig laten smelten op half vermogen en niet warmer dan 45 graden laten worden want het klontert snel bij hitte. Je moet het dus gewoon nog met je vinger in kunnen dopen zeg maar :)
     
  10. Roosje83

    Roosje83 Fanatiek lid

    Jun 4, 2012
    2,195
    11
    38
    NULL
    NULL
    IK gebruik altijd bleu band. Vind ik persoonlijk lekkerder als roomboter.

    Je hebt ook van die kant en klare zakjes glazuur, dat heb ik gebruikt op de cakejes toen we gingen vertellen dat ik zwanger was. Cupcakes dompelen in de glazuur, en dan door de muisjes... Mijne waren ook bol, maar was geen probleem.
     
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    kan met allebei..om ze mooi plat te maken leg je er direct na het bakken een zware snijplank op, ff aandrukken en ze zijn helemaal plat.
    Lekker is ook met een appelboor een gaatje erin maken en een likje jam erin.

    Ik heb voor de geboorte van onze jongste 100 cupcakes gemaakt van te voren en ingevroren. Ik heb de cupcakes besmeerd met witte chocopasta en toen in de muisjes gedipt.
     
  12. Florida13

    Florida13 Fanatiek lid

    Feb 25, 2008
    1,485
    2
    0
    witte chocopasta klinkt ook goed. (wist helemaal niet dat dat ook bestond hahaha)
     
  13. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    Jul 23, 2006
    1,705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    Je kan jam ook meebakken hoor. Gewoon een kuiltje in je beslag en dan de jam erin. Lekker!
     
  14. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    Mar 9, 2009
    2,953
    0
    0
    tilburg
    Roomboter vind ik lekkerder en qua kcal maakt het gek genoeg niet veel uit tov margarine. ..
     
  15. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief


    Ik zag bij de cupcake wedstrijd voor kinderen op de tv dat de koks juist melk afraden, omdat het rijzen dan veel langer duurt :) en de vorm minder mooi is
     
  16. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    3,546
    2,016
    113
    Misschien een ander idee.
    Je kunt het nu alvast maken en zo weer in de vriezer gooien en als je het nodig hebt, haal he het eruit en je bent klaar.

    Slagroomsoesjes met muisjes en dan inderdaad in de witte chocola. Kan niks aan mis gaan.

    Dit is iets wat bij ons op kdv wel vaker getrakteerd werd
     
  17. Maaik79

    Maaik79 Actief lid

    Apr 11, 2009
    466
    2
    18
    In mijn cupcakeboek van Rudolph van Veen wordt zonnebloemolie gebruikt i.p.v. boter ook heerlijk! Superhandige recepten.
     
  18. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Ik had laatst geen blueband in huis,maar wel roomboter,dus heb ik dat gebruikt, smaakte overheerlijk
     
  19. blijzwanger

    blijzwanger Fanatiek lid

    Jan 19, 2014
    1,832
    35
    48
    Utrecht
    ik had laatst margarine met roombotersmaak gebruikt.. was ook lekker :)
     
  20. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    Mar 20, 2013
    2,583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Wat je kunt doen om de muffins zo gelijkmatig te laten rijzen is op een lage temperatuur wat langer bakken. Ik neem aan de je de bakboter van blue band bedoelde? Ik zou gewoon de goedkoopste roomboter gebruiken! Die tip van witte choco ga ik ook gebruiken! Mijn dochter wordt woensdag 1 en voor opa en oma wil ik toch wel iets leuks op tafel zetten :)
     

Share This Page